Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

άλλο ο τζίρος και άλλο τα κέρδη

    Ένα λάθος, που κάνουμε σχεδόν όλοι, είναι ότι, συγχέουμε τον τζίρο, δηλαδή τα ακαθάριστα έσοδα μιας επιχείρησης ή ενός ελεύθερου επαγγελματία, με τα κέρδη, δηλαδή το καθαρό όφελος, το καθαρό ποσόν, που μπαίνει στο ταμείο !
  Υπάρχουν πολλές εκατοντάδες επιχειρήσεις, με τζίρους άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες είναι ζημιογόνες, διότι τα κόστη πλέον έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, ήτοι μπαίνουν μέσα (λόγω υπεροφορολόγησης, εισφορών σε ταμεία και "άρμεγμα" από τους νόμιμους τοκογλύφους, τις τράπεζες), ενώ ο πολύς κόσμος, βλέποντας ότι έχουν πωλήσεις, νομίζει ότι κονομάνε...
  Θα μιλήσω, εδώ, για τον εαυτό μου, για τα δικά μου, μηνιαία, επαγγελματικά έξοδα, κάτι το οποίο είναι χρήσιμο και για μένα και θα έπρεπε να το έχω κάνει εδώ και πολύ καιρό, αλλά το ανέβαλλα, όπως το ραντεβού στον οδοντίατρο, επειδή θα είναι μάλλον δυσάρεστο το αποτέλεσμα. Έτσι, λοιπόν, έχουμε :
-230 ευρώ, είναι το ενοίκιο του γραφείου.
-50 ευρώ, τα έξοδα επικοινωνίας, κινητό και σταθερό.
-Ο κεφαλικός φόρος-χαράτσι, που ονομάζεται "τέλος επιτηδεύματος", είναι 650 ευρώ το χρόνο, ήτοι 54 ευρώ, το μήνα.
-Οι ασφαλιστικές εισφορές, τώρα, είναι (ήταν τουλάχιστον, πριν τον Νόμο Κατρούγκαλου) περί τις 4000 ετησίως, ήτοι 330 ευρώ, χοντρικά, το μήνα.
-Η ετήσια συνδρομή στο ΔΣΑ, ανέρχεται πλέον σε 6 ευρώ, περίπου το μήνα, από 12, που ήταν (το μείωσαν στο 50%, αφού κανένας δεν πλήρωνε και εύλογα).
-Αν βάλουμε τώρα και τα έξοδα κίνησης του αυτοκινήτου, έχουμε : 20 ευρώ το μήνα, η ασφάλεια, 50 ευρώ τα καύσιμα, γύρω στα 9 τα τέλη κυκλοφορίας, άρα σχεδόν 80 ευρώ το μήνα.
   Αν προσθέσουμε τα παραπάνω ποσά, τα συνολικά πάγια, επαγγελματικά έξοδα, ανέρχονται σε 750 ευρώ ! Όπερ σημαίνει, πως ό,τι βγάλεις μέχρι 750 ευρώ, στο παίρνουν, ...από την τσέπη, σχεδόν, οι άλλοι, οι τρίτοι, ξεκινάς κάθε μήνα, με μείον 750 ευρώ.
   Αν τώρα, βγάλεις-εισπράξεις π.χ ένα μήνα 1000 ευρώ, το καθαρό ποσόν, για σένα, ανέρχεται σε 250 ευρώ και αυτό, ελλείψει αφορολόγητου, στο φορολογούν με πάνω από 20% (άρα μένουν λιγότερα από 200) !
    Υπόψιν, ότι δεν έχω βάλει καν στα έξοδα, τους άμεσους φόρους και τον τυχόν ΦΠΑ, ενώ μπορεί να ξεχνάω και κάποια άλλα, αυτή τη στιγμή...
    Και φυσικά, ένας άνθρωπος, έχει και προσωπικά έξοδα, εκτός από επαγγελματικά, για τροφή, διασκέδαση, ένδυση κλπ, οπότε αν βάζαμε και αυτά, μιλάμε για τραγικές καταστάσεις, ότι δεν μένει τίποτα στην τσέπη, ότι δουλεύουμε για τους άλλους, ως άλλοι σκλάβοι-είλωτες, κάτι που τώρα, τελευταία, άρχισαν να ανακαλύπτουν τα ΜΜΕ, μετά από έξι χρόνια Μνημονίων !
     Συνεπώς, όσοι είναι έξω από το χορό, όσοι είναι μισθωτοί και τα έχουν όλα πληρωμένα, από τον εργοδότη τους (που πολλές φορές, είναι το Κράτος, δηλαδή ο φορολούμενος), εύκολα σκανδαλίζονται από τα δήθεν μικρά εισοδήματα, που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
     Μέσα στην άγνοια της πραγματικότητας, της καθημερινότητας ενός ελεύθερου επαγγελματία, τους βαφτίζουν όλους, φασιστικά, "φοροφυγάδες", ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, χωρίς στοιχεία, χωρίς να ξέρουν πως και αν επιβιώνεις, σήμερα, στην Ελλάδα, ως ελεύθερος επαγγελματίας (την νοοτροπία αυτή, πέρασαν προφανώς και στους δανειστές και έβαλαν τα παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια, που έβαλαν) !
     Δεν μπορεί να μπαίνουν όλοι, στο ίδιο τσουβάλι, αφενός και αφετέρου, πάντα μία μικρή μερίδα, είναι όσοι φοροδιαφεύγουν πραγματικά και θα μπορούσαν να εντοπιστούν, αν και εφόσον τα περιουσιακά τους στοιχεία, είναι προδήλως δυσανάλογα, με τα εισοδήματα, που δηλώνουν.



1 σχόλιο:

  1. Είναι τουλάχιστον παράδοξο, ότι, όσοι βρίζουν γενικά και φασιστικά, όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ως φοροφυγάδες (σαν να τους κρυφό-ζηλεύουν δηλαδή), δεν γίνονται και οι ίδιοι, αλλά παρατηρείται μία μάλλον αντίστροφη πορεία, προς τη μισθωτή απασχόληση των ελεύθερων επαγγελματιών, που "δεν βγαίνουν" ! Το ελεύθερο επάγγελμα, δεν έχει μόνον περισσότερα έξοδα, έχει και άλλες προκλήσεις, που χρειάζονται "γερό στομάχι" : να βρεις, να διατηρήσεις τον πελάτη, να καταφέρεις να πληρωθείς και ένα σωρό άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.