Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

γιατί αργεί ο ανασχηματισμός ;

     Δεν έχει συμπληρωθεί καν ένα έτος, από την άνοδο στην εξουσία της (παρούσας) κυβέρνησης και έχω την αίσθηση, ότι υπάρχει ήδη (!) μία χαλάρωση, που δεν οφείλεται στην καλοκαιρινή ραστώνη.
  Καλά είναι τα ταξιδάκια στην Κίνα και οι δημόσιες σχέσεις (εφόσον συνοδεύονται, από επιχειρηματικές συμφωνίες), αλλά πρέπει και ο τόπος να κυβερνάται, να αντιμετωπίζονται τα τόσα και πιεστικά προβλήματα, της καθημερινότητας, αλλά και του μέλλοντος.
  Αντί αυτού, βλέπουμε η κυβέρνηση, να επικεντρώνεται σε επουσιώδη, για το λαό, πράγματα, όπως ο έλεγχος των καναλιών και της ενημέρωσης (των ΊΔΙΩΝ καναλιών, που έφεραν τον συριζα στην εξουσία...) και ο εκλογικός Νόμος, προκειμένου απλά να μην χάσουν την εξουσία (λες και αυτά, θα τους σώσουν).
   Την ίδια ώρα, ένας Υπουργός της κυβέρνησης, ο Σκουρλέτης, απειλεί να τινάξει στον αέρα μία από τις σημαντικότερες αποκρατικοποιήσεις, αυτή της ΔΕΣΦΑ, όπως παραλίγο να κάνει και ο Δρίτσας με τον ΟΛΠ !
   Πρόκειται για τον ίδιο Υπουργό, κάτοικο Εκάλης, του οποίου ο υιός συνελήφθη πρόσφατα ως ...αντιεξουσιαστής (ο μπαμπάς υπηρετεί την εξουσία σε ανώτατο επίπεδο και ο γιος "αντιεξουσιαστής", έτσι για να θυμηθούμε πόσο δίκιο είχε αυτός, που είπε ότι "η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο").
   Έχω πει, εδώ και μήνες, όχι τώρα, ότι ο "καρκίνος" του συριζα, όσοι πήγαν στη ΛΑΕ κυρίως, δεν έχει καθαρίσει τελείως, υπάρχουν ακόμα στελέχη του, που νομίζουν ότι ο συριζα είναι αριστερό κόμμα και εφαρμόζει ή θα εφαρμόσει αριστερές (πεθαμένες, παντού στον κόσμο) πολιτικές.
   Δρίτσας, Φίλης, Σκουρλέτης, Παρασκευόπουλος και άλλοι πιθανώς (ή μάλλον σίγουρα) π.χ Σπίρτζης, θα ένιωθαν ίσως πιο άνετα στη ΛΑΕ και πρέπει ο Τσίπρας, να τους διευκολύνει, αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα...
   Οι αποκρατικοποιήσεις, είναι πολύ σοβαρό πράγμα, για να αφήνονται στα χέρια αριστερών ιδεοληψιών κλπ, ενώ χρειάζονται και άλλες άμεσες παρεμβάσεις, περιορισμού των κρατικών δαπανών, προκειμένου να μπορέσει να γίνει και κάποια ελάφρυνση στη φορολαίλαπα των τελευταίων έξι χρόνων !
    Φαντάζομαι πως ο Κούλης, στην ερχόμενη ΔΕΘ, που είναι πιο κοντά, από ό,τι νομίζουμε, στο πλαίσιο του δικού του "προγράμματος της Θεσ/νικης", αυτό βασικά θα υποσχεθεί : σταδιακή μείωση φόρων, μέσω μείωσης του Κράτους (το κατά πόσον είναι σε θέση να το κάνει ή αν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του, νομίζω απαντάται ...από την πρόσφατη ιστορική εμπειρία).
    Ανοίγω εδώ μια παρένθεση, διότι εκεί στη ΝΔ, σκέφτηκαν πονηρά, να κάνουν διαδικτυακή έρευνα, στο τι θέλει ο κόσμος, από μία ενδεχόμενη κυβέρνηση Κούλη και αυτά, προφανώς, να υποσχεθούν στη ΔΕΘ...
    Αυτό όμως, δεν είναι ηγεσία, δηλαδή το να κάνεις εσύ, αυτό, που θέλει ο καθένας, με βάση τα προσωπικά του μικροσυμφέροντα συνήθως και όχι το καλό της πατρίδας, Ηγέτης σημαίνει να κάνεις αυτό που πρέπει και χρειάζεται ο τόπος, άσχετα αν οι υπήκοοί σου, συμφωνούν ή όχι !
    Για παράδειγμα, οι συσσωρευμένες ζημίες, της εταιρίας των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, ισούνται με ...μισό ΕΝΦΙΑ, αν λειτουργούσαν ως κανονική (ιδιωτική) εταιρία και όχι με ανεπάγγελτα κομματόσκυλα στις Διοικήσεις τους, αν δεν υπήρχαν ρουσφέτια και κλοπές από μέσα κ.ο.κ, όλοι (από τον Έβρο, μέχρι τη Ρόδο) ίσως πλήρωναν σήμερα, τον μισό ΕΝΦΙΑ, από ό,τι πληρώνουν...
    Ο Πιτσιόρλας, τον οποίο έχω ξανά εκθειάσει, καταβάλει συγκινητικές προσπάθειες, αν σκεφτείς ότι τον πολεμούν, οι ίδιοι οι Υπουργοί της κυβέρνησης (!) και αποτελεί μέχρι τώρα, το καλύτερο ίσως στέλεχος της κυβέρνησης και πρέπει ο Τσίπρας, να βρει τουλάχιστον άλλους δέκα, σαν αυτόν και να βάλει ως Υπουργούς (εδώ ταιριάζει το "να 'χαμε άλλους 10 σαν αυτόν", όχι στον υπόδικο Παπασταύρου).
    Κανένας εκλογικός Νόμος, δεν πρόκειται να σώσει κανέναν, αν δεν υπάρξει στοιχειώδης ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας, μείωση των φόρων κ.ο.κ, έτσι κερδίζονται οι εκλογές, όχι με "κόλπα", ενίοτε επικίνδυνα για την ίδια την χώρα !




1 σχόλιο:

  1. Πλέον, νομίζω, ότι έχει γίνει φανερός ο λόγος, που αργοπορεί ο αναγκαίος ανασχηματισμός : περιμένουν να πάνε πρώτα στο Συνέδριό τους, δήθεν ενωμένοι και μονοιασμένοι και μετά να γίνει η σφαγή, όμως φοβάμαι ότι αυτή η καθυστέρηση, μπορεί να αποβεί μοιραία ! Εξάλλου, το γεγονός, ότι βάζουν τις εσωκομματικές ισορροπίες, πάνω από το συμφέρον της χώρας, από μόνο του, είναι ενδεικτικό, για το ποιόν της υφιστάμενης κυβέρνησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.