Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Για ποια φοροδιαφυγή, μιλάνε ;

     Μία από τις πιο πιπιλισμένες "καραμέλες", των πάσης φύσεως και είδους, μισθωτών και συνταξιούχων, είναι και η περιβόητη φοροδιαφυγή, εκ μέρους ελεύθερων επαγγελματιών, η οποία παρουσιάζεται, περίπου, ως αιτία όλων των δεινών.
   Αν κάποτε αυτό το παραμύθι, ήταν διασκεδαστικό, πλέον, δεν έχει καθόλου πλάκα και πρέπει να σταματήσει να λέγεται, διότι ο "Δράκος" δεν βρίσκεται στο παραμύθι, αλλά στην πραγματικότητα...
   Όσοι τα λένε αυτά, αφενός αγνοούν την Αλήθεια, κυρίως στα χρόνια των Μνημονίων και αφετέρου, εθελοτυφλούν, μπροστά στην φοροδιαφυγή, που διαπράττουν οι ίδιοι, βάσει Νόμου !
   Και όμως, στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή, συμβαίνει, "νόμιμα", είναι επισήμως θεσμοθετημένη, από Νόμους-εκτρώματα-προεκλογικά ρουσφέτια, που ευνοούν μονίμως τους ίδιους, σε βάρος κάποιων άλλων (που δεν θεωρούνται ψηφοφόροι τους).
    Πόσο ελεεινό και τρισάθλιο, είναι π.χ να βγαίνει βουλευτής ή Υπουργός και να στηλιτεύει την φοροδιαφυγή, όταν οι δικές τους, εξωπραγματικά υψηλές, αποδοχές, είναι αφορολόγητες, στο 75%, στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος αυτών ;
    Τις προάλλες, έτυχε να πέσει στα χέρια μου, εκκαθαριστικό σημείωμα άγαμου Δ.Υ, με εισόδημα λίγο κάτω από 13.000 ευρώ και ήταν μηδενικό...
     Βάλτε κάτω, τώρα και υπολογίστε τι θα πλήρωνε, αν ήταν ελεύθερος επαγγελματίας : φόρο, από το πρώτο ευρώ, με συντελεστή 22% (αν δεν κάνω λάθος, τόσο είναι σήμερα), 100% προκαταβολή φόρου, για το επόμενο έτος (που κανείς δεν ξέρει αν θα ζει) και φυσικά 650 ευρώ, ως τέλος επιτηδεύματος, με άλλα λόγια, σχεδόν τα μισά !
     Το ελεεινό και πολλαπλά παράνομο αυτό χαράτσι, θα το πλήρωνε, ακόμα και αν είχε ζημιά, ακόμα και αν τα έσοδά του, ήταν λιγότερα, από τα έξοδα ή αν δεν είχε καθόλου έσοδα (!), το ελάχιστο ποσόν φόρου, είναι 650 ευρώ, για όποιον ...θέλει να είναι ελεύθερος επαγγελματίας, στην Ελλάδα, ακόμα και αν δεν ασκεί τώρα το επάγγελμα και δεν έχει καθόλου έσοδα !
     Προσοχή : αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2016, σε μία δήθεν δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα, όχι στην Β. Κορέα και ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, είναι κάτι που βιώνουμε, δεν είναι κάτι θεωρητικό ή υποθετικό.
     Την ίδια στιγμή, που ο "φοροφυγάς" ελεύθερος επαγγελματίας, δεν έχει αφορολόγητο και ξεκινάει κάθε έτος, με 650 ευρώ φόρο, μίνιμουμ, οι κατήγοροί του, που ζουν από τα έτοιμα, απολαμβάνουν αφορολόγητα, φοροαπαλλαγές, πρόωρες συντάξεις, "πλασματικά χρόνια" και χιλιάδες άλλες ρουσφετολογικές, άδικες και αντισυνταγματικές "ευκολίες".
     Οι δημοσιοκάφροι, αντί να αναδεικνύουν και να στηλιτεύουν αυτές τις αδικίες και την ζοφερή πραγματικότητα για κάποιους, που θεωρούνται πολίτες β' κατηγορίας, βγαίνουν με τίτλους, όπως "σοκ", για να μας πουν, ότι κάποιοι μισθωτοί και συνταξιούχοι, θα πληρώσουν, για πρώτη φορά στην ζωή τους, 50 ή 100 ευρώ φόρο !
     Αν δεν διευρυνθεί η φορολογική βάση, αν δεν υπάρξει φορολογική και όχι μόνον Δικαιοσύνη, με εξίσωση όμοιων καταστάσεων και παράλληλη κατάργηση αδικαιολόγητων φοροαπαλλαγών, αλλά και παράνομων χαρατσιών, δεν θα υπάρξει φως στο τούνελ.
     Ή θα πληρώνουν όλοι ή κανένας, η φοροδιαφυγή, των πελατών-ψηφοφόρων, βάσει Νόμων, πρέπει να τελειώνει, κάποια στιγμή, εμείς τόσα χρόνια, σιωπηλά και αδιαμαρτύρητα, βάζουμε πλάτη και πληρώνουμε τα σπασμένα κάποιων άλλων, με χαράτσια και αντισυνταγματικούς Νόμους, που υποτίθεται πως θα είχαν προσωρινό και έκτακτο χαρακτήρα, αλλά τείνουν να μονιμοποιηθούν, υπό την ανοχή και των Διχαστών.
    Στο παραπάνω παράδειγμα π.χ τι θα πάθαινε ο Δ.Υ αν πλήρωνε 500 ευρώ φόρο ; Πως αλλιώς, θα μειωθούν τα δυσβάστακτα βάρη των άλλων (ακόμα και των ανέργων, που φορολογούνται βάσει τεκμηρίων) ; Και σε τελική ανάλυση, πότε θα βγούμε από τα Μνημόνια και πότε θα μειωθεί το δημόσιο χρέος (που παραμένει σχεδόν σταθερό στα 320 περίπου δις ευρώ), αν δεν πληρώνουν όλοι ;

2 σχόλια:

  1. Τις προάλλες, το δελτίο ειδήσεων, έλεγε, πως 5 στα 10 εκκαθαριστικά είναι μηδενικά, 2 στα 5 έχουν επιστροφή φόρου (και όμως το χρεοκοπημένο ελληνικό Κράτος, έχει ακόμα την πολυτέλεια να επιστρέφει φόρους !) και μόλις 3 στους 10 μαλάκες, θα πληρώσουμε επιπλέον φόρο...Πόσο λογικό μπορεί να είναι, να μιλάνε για φοροδιαφυγή κάποιοι (αυτοί με τα μηδενικά ή τις επιστροφές, κατά κανόνα), όταν μόνον το 30% όσων υποβάλλουν δήλωση, πληρώνει φόρο, βάσει κάποιων Νόμων, προφανώς ; Άρα, η ..νόμιμη φοροδιαφυγή, είναι πολύ μεγαλύτερη από την παράνομη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας Θείος μου, συνταξιούχος ΟΤΕ, εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια, θα πάρει, λέει, μια μικρή επιστροφή φόρου ! Είναι ο ίδιος, που πήρε πρόωρη σύνταξη, παχυλό εφάπαξ, μερίσματα, μεγάλη σύνταξη (προ χρεοκοπίας, προτού κοπεί, σε λιγότερο προκλητικά επίπεδα) και 15 χιλιάρικα επισκευαστικό δάνειο, από τον Ο.Ε.Κ, το οποίο έχει σταματήσει, προ πολλού, να αποπληρώνει και κανείς δεν του ζητάει να επιστρέψει... Την ίδια ώρα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, που δεν εργάστηκε καθόλου, λόγω π.χ ασθένειας ή είχε ζημιές, θα καταβάλλει 650 ευρώ, ως "τέλος επιτηδεύματος", για να ξεχρεώσει εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις, σαν του Θείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.