Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

γελάμε, απλά γελάμε

      Σήμερα, πριν αρχίσει η πολυαναμενόμενη Δίκη, στο ΣτΕ, για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Πρόεδρός του, σε μία πρωτοφανή, για τα δικαστικά χρονικά, κίνηση, αποφάσισε να "μαλώσει" τον έναν από τους 2 διαδίκους και να πουλήσει τσαμπουκά, ο ίδιος !
   Να υποθέσουμε μήπως, ότι ..έχουν βγάλει ήδη και την απόφαση, που θα κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, με αυτή την άσκοπη, αχρείαστη και αψυχολόγητη δήλωση ;
  Η δήλωση, πως οι Δικαστές, είναι ανεξάρτητοι, δεν εκβιάζονται, δεν τρομοκρατούνται κλπ, ίσως προκάλεσε ενθουσιασμό, στις τάξεις τους, εμείς όμως, απλά γελάμε...
   Είναι αλήθεια, πως τα κανάλια, μέσα από τις συχνότητές τους, τις προηγούμενες ημέρες, έκαναν χρήση των μέσων τους, για να αναδείξουν ότι έχουν δίκιο, σε αυτή την υπόθεση και είναι εύλογο, δεν ξέρω βέβαια, αν έφτασαν στα επίπεδα "εκφοβισμού", στα οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος.
    Αυτό που ξέρουμε όμως, ακούμε και βιώνουμε, όμως, είναι οι αποφάσεις του ΣτΕ, όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά μέσα στα τελευταία έτη της χρεοκοπίας και των Μνημονίων, πόσο ...ανεπηρέαστες και αδέκαστες υπήρξαν.
    Γιατί, στα λόγια, ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει, οι πράξεις, είναι αυτές, που αποδεικνύουν το ποιόν του, το πόσο ανεξάρτητος είναι, απέναντι στους διαδίκους.
    Το ΣτΕ και γενικά τα διοικητικά Δικαστήρια, έχουν την ιδιαιτερότητα, πως ο ένας διάδικος, είναι πάντα κάποιος κρατικός φορέας ή το ίδιο το Κράτος, με άλλα λόγια, ο εργοδότης τους, αυτός, που πληρώνει κάθε μήνα, τον παχυλό μισθό τους.
   Αυτό, εξ ορισμού και από μόνο του, ακυρώνει τις όποιες τάσεις ανεξαρτησίας, κανένας και πουθενά, δεν μπορεί να πηγαίνει κόντρα, σε αυτόν, που τον συντηρεί, που τον διόρισε κλπ.
   Αν δούμε τις αποφάσεις του ΣτΕ, στα χρόνια των Μνημονίων, θα τις κατατάσσαμε , εύκολα, σε δύο μεγάλες κατηγορίες : σε όσες έκριναν σταθερά, νόμιμα και συνταγματικά, όλα τα παράνομα και φορομπηχτικά χαράτσια, που έχουν επιβληθεί από το 2010 έως σήμερα (είπαμε, αν δεν έχει έσοδα το Κράτος, δεν θα μπορεί να πληρώσει και τους Δικαστές) και σε όσες έκριναν παράνομες, ΜΟΝΟΝ τις περικοπές, που άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουν τους ίδιους, τους Δικαστές (εδώ πάλι γελάμε).
   Επί της ουσίας τώρα, της προκειμένης υπόθεσης, δεν χρειάζεται να είσαι Συνταγματολόγος, για να αντιληφθείς, πως ο Νόμος Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα, για πολλούς μάλιστα λόγους (και το ξέρουν και οι ίδιοι, που τον σκαρφίστηκαν) !
    Παρά την άκομψη και αχρείαστη αυτή παρέμβαση του Προέδρου του ΣτΕ, θα τολμήσω την πρόβλεψη, πως τελικά ο Νόμος Παππά, θα ακυρωθεί, τα κανάλια, θα δικαιωθούν, διότι πρόκειται για καραμπινάτες αντισυνταγματικότητες...
   Αυτό μάλιστα θα είναι καλό, για όλους, για την κυβέρνηση και για τους Δικαστές, αφού οι 4 άδειες, ...θα γίνουν 44 και έτσι θα έχει μεγαλύτερα έσοδα το Κράτος, που τόσο ανάγκη τα έχει (και είναι ηλίθιο, ότι περιόρισε τόσο τον αριθμό των αδειών, από αυτή την άποψη).
    Σε κανένα μέρος του κόσμου, με εξαίρεση ίσως την Β. Κορέα, δεν αποφασίζει απευθείας ο Υπουργός, πόσα και ποια κανάλια θα πάρουν άδεια εκπομπής !
    Εμείς ως τηλεθεατές, θέλουμε να έχουμε πολλά κανάλια και πολλές επιλογές, διότι αυτή την στιγμή, έχουμε λίγα και όχι ενδιαφέροντα (μάλιστα παρότι οι 3 πρώτες θέσεις στο τηλεκοντρόλ, καταλαμβάνονται από τα 3 κρατικά κανάλια, που χρυσοπληρώνουμε, το ζάπινγκ, ξεκινάει από τη θέση 4, ούτε για ζάπινγκ δεν κάνουν τα κρατικά).
    Από εκεί και μετά, οι φόβοι του Παππά και των άλλων, είναι αδικαιολόγητοι, διότι η τηλεοπτική αγορά θα ρυθμίζεται, είτε μόνη της, από την προτίμηση των τηλεθεατών, δηλαδή, είτε από την υπάρχουσα ανεξάρτητη Αρχή, όχι από έναν Παπ(π)ά...

1 σχόλιο:

  1. Πολύ γέλιο, βγάζει και το γεγονός, ότι η διαδικασία αυτή, γίνεται, υποτίθεται, για να χτυπηθούν "τα βοθροκάναλα της διαπλοκής" και είδαμε ποιοι διεκδικούν τις 4 νέες άδειες : δύο πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων (όπου στο ποδόσφαιρο ισχύει η ρήση του ποιητή "όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος") και ένας κρατικοδίαιτος, συριζαίος, εργολάβος (όπου "έργα ΔΕΗ", είναι μέσα), που παλιότερα είχε ακουστεί ότι μιλούσε με έναν από τους μεγαλύτερους και πιο επικίνδυνους Έλληνες κακοποιούς, τον Π. Βλαστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.