Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ο "γιατρός" που κατέστρεψε την Ferrari του

    Προχθές έπεσε η αυλαία της Δίκης του τύπου, ο οποίος ήταν διευθυντής του Νοσοκομείου Σκύρου και εμφανιζόταν ως γιατρός, ενώ δεν είχε καν νόμιμο πτυχίο Ιατρικής, με την επιβολή ισόβιας κάθειρξης !
 Ομολογώ ότι δεν παρακολούθησα τα σχόλια της κοινής γνώμης, για την απόφαση και την (έσχατη) ποινή, η οποία ήταν αναμενόμενη, όμως, με βάση το κατηγορητήριο, απάτη, με όφελος άνω των 150.000 ευρώ, με βάση τις επιβαρυντικές περιστάσεις, του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
 Εδώ να επαναλάβουμε το άτοπο, μία απάτη, σε βάρος ιδιώτη (φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ύψους όχι 150.000, αλλά ακόμα και 1.500.000 ευρώ, έχει "ταβάνι" ποινής, τα 10 έτη !
 Υπήρχε και συγκατηγορούμενος, ένας ...φωτογράφος, φίλος του πρώτου, που παρίστανε τον ακτινολόγο και καταδικάστηκε, νομίζω, σε δις ισόβια (δεν έχει συλληφθεί, δικάστηκε ερήμην και έτσι εμφανίζεται ξανά, η αξία της Νο1 νομικής συμβουλής, ότι αν δεν εμφανιστείς στην Δίκη σου, αν δεν προβάλλεις αντίλογο, στην κατηγορία, "θα σε γλεντήσουν").
  Για το ζήτημα των διορισμών με τα πλαστά πτυχία, ένα νομικό θέμα, που προέκυψε τα τελευταία χρόνια, έχω αναφερθεί εκτενώς και σε άλλες αναρτήσεις και έχω εκφράσει βασικά, την αντίθεσή μου, στις δικαστικές μεθοδεύσεις, που οδηγούν αθώους, στην φυλακή...
   Επειδή όμως, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, στην συγκεκριμένη υπόθεση, νομίζω, ότι πραγματικά, από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και τον τρόπο ζωής και δράσης, μιλάμε για κανονικούς απατεώνες !
   Είναι ενδεικτικό, πως όταν αποκαλύφθηκαν "τα έργα και οι ημέρες τους" έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ ο "γιατρός" κατέστρεψε και την φερράρι του, για να πάρει την ασφαλιστική αποζημίωση και μόνον...
   Εδώ βέβαια, δημιουργούνται άλλα ερωτηματικά, πως κάποιος, με εισόδημα περί τις 50.000 ευρώ ετησίως, απέκτησε φερράρι και ιδιωτικό αεροπλάνο, δηλαδή πτυχές, της υπόθεσης, που ίσως δεν φωτίστηκαν επαρκώς (είχε γραφτεί βέβαια, ότι είχε περιουσία οικογενειακή, αλλά και ότι έπαιρνε, κατά σύστημα, δανεικά και αγύριστα, από διάφορους).
   Επίσης, δεν ξέρω πόσο άδολα και αυθόρμητα, εμφανίστηκαν Σκυριανοί στο Δικαστήριο, για να υπερασπιστούν το "γιατρό τους", μήπως δηλαδή είχαν τύχει διαφόρων "εξυπηρετήσεων" από εκείνον...
   Στο καθαρά νομικό κομμάτι της υπόθεσης, έχω και εδώ τις ενστάσεις, που είχα αναφέρει και παλιότερα : πρώτον, εδώ έχουμε πλαστογραφία ΜΌΝΟΝ και όχι απάτη, όπως συστηματικά παραπέμπουν πλέον οι Εισαγγελείς τα ανάλογα περιστατικά και δεύτερον, στο όφελος του κατηγορούμενου, δεν μπορεί να υπολογίζεται το μεικτό ποσόν, αλλά μόνον το καθαρό, αφαιρουμένων δηλαδή των κρατήσεων, που καταλήγουν ξανά, στα κρατικά Ταμεία !
  Επίσης και πολύ βασικό : σε ανάλογες περιπτώσεις, όπου μιλάμε για πλαστό τίτλο Πανεπιστημίου, το παράνομο όφελος του δράστη, αναφέρεται μόνον στο επιπλέον της αμοιβής, λόγω πτυχίου και όχι σε όλο το ποσόν.
  Συνεπώς, ακόμα και για αυτόν τον απατεώνα "γιατρό", ΑΝ οι επιπλέον καθαρές αμοιβές, λόγω του πλαστού τίτλου, αθροιζόμενες, είναι κάτω από 150.000 ευρώ, η απόφαση και η ποινή υπήρξαν λανθασμένες !
 Δυστυχώς, με την δικαστηριακή πρακτική, που ακολουθείται τελευταία, εξισώνονται αυτές οι καταστάσεις, με τον σκουπιδιάρη, που προσκόμισε πλαστό απολυτήριο Δημοτικού (πραγματική υπόθεση) και απειλούνται όλοι με ισόβια κάθειρξη...
   Από την υπόθεση αυτή, πάντως, εύλογα, προκύπτουν και γενικότερα συμπεράσματα, κοινωνικά κλπ, για την "ψωροκώσταινα", που λέγαμε στην προηγούμενη ανάρτηση : πρώτον, ότι με τις κατάλληλες "γνωριμίες και πλάτες", μπορείς να κάνεις κυριολεκτικά ό,τι θέλεις, στην χώρα μας και δεύτερον, ότι απαιτήθηκαν 13 ολόκληρα χρόνια, για να ανακαλύψει το ελληνικό μόρφωμα, την "περίπτωση" αυτή και φυσικά, αν δεν είχε μεσολαβήσει χρεοκοπία και εντεύθεν έλεγχος πτυχίων, θα ήταν ακόμα στις θέσεις τους και οι δύο και θα έπαιρναν και σύνταξη, κανονικά !
  Τι σόι ...Κράτος, είναι αυτό, που ελέγχει τα πιστοποιητικά πρόσληψης και ανακαλύπτει "αβαρίες", ακόμα και μετά από 20 χρόνια ; Σε ΌΛΑ υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν όρια και ο θεσμός της παραγραφής, εν γένει, ισχύει ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ, τα χρονικά περιθώρια δίωξης και τιμωρίας (όχι μόνον ποινικής, αλλά και αστικής, πειθαρχικής κλπ), είναι συγκεκριμένα και δεσμεύουν επίσης ΌΛΟΥΣ.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.