Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

πολύ τίποτα για το κακό

    Συνήθως λέμε "πολύ κακό για το τίποτα", όμως όσα διαδραματίζονται γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες, έχουν αντιστρέψει κάθε έννοια Λογικής (εξάλλου είναι γνωστό ότι εκεί που τελειώνει η Λογική, αρχίζει η ελληνική "αριστερά" με τις ιδεοληψίες της και τα τραγικά κολλήματά της).
 Το "καλύτερο" το είπε χθες, ένα μέλος της συγκυβέρνησης, από δεξιό όμως κόμμα προερχόμενος, νομίζω Παπαχριστόπουλος λέγεται : "αφού η διαδικασία είναι παράνομη κλπ, γιατί συμμετείχαν τόσοι ;", με άλλα λόγια, είναι σαν να λες στο θύμα της ληστείας, που του κόλλησαν το όπλο στον κρόταφο : "αφού η ληστεία είναι παράνομη, γιατί του έδωσες τα λεφτά σου ;", για τέτοιο επίπεδο δημόσιου διαλόγου, μιλάμε !!
  Ο συριζα, που έκανε προεκλογική σημαία τις απολυμένες καθαρίστριες και τους απολυμένους (σε πολλά εισαγωγικά) της ερτ και ήταν οι πρώτοι, που έσπευσε να "τακτοποιήσει", πετάει στο δρόμο, ανερυθρίαστα, προκλητικά, σχεδόν γελώντας, εκατοντάδες εργαζόμενους, στα κανάλια, που θα κλείσουν, μετά από 90 μέρες (σύμφωνα με Γεροβασίλη) και αυτό το ονομάζει "νομιμότητα" και θα το πουλήσει στους σανοφάγους, στη ΔΕΘ...
  Όλα αυτά, χωρίς να έχουν ακόμα αποφανθεί τα ελληνικά και ευρωπαϊκά Δκαστήρια, για τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας (για τα ελληνικά, δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι, αν και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, μπορεί αυτή τη φορά, στο Στε να αποφασίσουν ως δικαστές και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι-οσφυοκάμπτες του Παππά).
   Πέρα από το γνήσια και εξόφθαλμα παράνομο της όλης διαδικασίας (οι μόνοι, που κάνουν, ότι δεν το βλέπουν είναι οι συριζαίοι και αυτό παραπέμπει στο ρητό "μωραίνει Κύριος...", ήτοι στο πιθανώς επερχόμενο τέλος της χούντας της φασιστεράς), υπάρχει το καθαρά πρακτικό : τι θα πετύχουν, δίνοντας 4 άδειες και για ποιο λόγο θα πανηγυρίσουν αυτοί και οι σανοφάγοι τους ;
   Ας πούμε ότι θα βάλουν στα Ταμεία, 80 εκατομμύρια ευρώ (έστω και επί 3, για τρία χρόνια), ήτοι ποσόν αρκετά μικρότερο από τον ετήσιο προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου (μειώθηκε κατά 4,5 αντί για 45 εκατομμύρια και το παρουσίασαν ως επιτυχία), δηλαδή θα κλείσουν ελάχιστες τρύπες.
  Θα λάβουν εφάπαξ ένα ποσόν, αλλά θα χάσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ, μεσομακροπρόθεσμα, από τα κανάλια που θα πάψουν να λειτουργούν, από τις ασφαλιστικές εισφορές, που δεν θα καταβάλλονται, από τα επιδόματα ανεργίας, που θα πληρώσουν, από τους πάσης φύσεως φόρους και εισφορές, που πληρώνουν τα ήδη λειτουργούντα και περισσότερα από 4, κανάλια !
  Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι λειτουργούσαν δίχως άδεια, μετά από 30 σχεδόν χρόνια, δεν μπορείς (ούτε νομικά) να ζητάς να βγάλουν άδειες, έχει δημιουργηθεί-παγιωθεί μια πραγματική κατάσταση, που προστατεύεται από το Νόμο και το Διοικητικό Δίκαιο, εν γένει.
   Το πιο τραγικό όμως, είναι το τηλεοπτικό τοπίο, που θα διαμορφωθεί αύριο, με ακόμα και εφιαλτικά σενάρια : τις 4 άδειες π.χ να πάρουν Μαρινάκης, Σαββίδης, Καλογρίτσας και ο άλλος ο άγνωστος Χ, από την Κύπρο !
   Όλη μέρα θα παίζουν ..ειδήσεις για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ενώ οι ιδιοκτήτες, θα είναι κατηγορούμενοι ακόμα και για κακουργήματα : ο Μαρινάκης, διώκεται μόνον για στημένους αγώνες, ωστόσο ..ακούγονται πολύ χειρότερα, για αυτόν, ο δε Καλογρίτσας κατηγορείται για έκδοση εικονικών τιμολογίων, για έργα, που ανέλαβε και ουδέποτε παρέδωσε-κατασκεύασε, έχοντας μάλιστα εισπράξει και προκαταβολές...
   Με άλλα λόγια, από μια υποτιθέμενη διαπλοκή, θα πάμε σε μία άλλη, πιθανόν χειρότερη και μάλιστα ολιγοπωλιακή και ουσιαστικά, ο Παππάς, επιμένοντας σε κάτι που είναι λάθος, εξαρχής, βάζει ταφόπλακα στην (συμβατική) τηλεόραση.
   Αναγκάζουν εμμέσως τον κόσμο, να στραφεί μαζικά στην συνδρομητική τηλεόραση, όπου λογικά θα καταφύγουν και όσα ήδη λειτουργούντα κανάλια, δεν θα πάρουν άδεια !
   Αυτό το νόημα έχει και ο τίτλος, ό,τι και αν κάνει η κυβέρνηση ("πολύ τίποτα"), για να κλείσει τα κανάλια, να πετάξει ανθρώπους εργαζόμενους στο δρόμο κλπ (κακό), δεν θα καταφέρει τίποτα, διότι οι άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα, έχουν μάθει να επιβιώνουν, θα την βρουν την άκρη, ακόμα και αν δεν δικαιωθούν δικαστικά, δεν έχουν την ψυχολογία ότι ήρθε το τέλος του Κόσμου, όπως οι απολυμένοι του δημόσιου τομέα.
   Έτσι και μοιραία, αργά ή γρήγορα, θα μείνει μόνος του, ο Παππάς και οι συν αυτώ, να βλέπουν ερτ και τα άλλα 4 "νέα" κανάλια, βυθισμένοι στην κατάθλιψη και αναρωτώμενοι τι μαλακία έκαναν...(και γιατί μειώνονται τα δημόσια έσοδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.