Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

χρειάζεται Μνημόνιο και στις ...δηλώσεις

   Αρκετά στελέχη του συριζα, είτε κομματικά, είτε κυβερνητικά, κατά καιρούς και τελευταία, έχουν προκαλέσει με δηλώσεις τους, σε ΜΜΕ (κυρίως τηλεόραση), ανάμεικτα συναισθήματα και αντιδράσεις : γέλιο, ειρωνεία, βρίσιμο, χλευασμό κλπ. και θα πρέπει μάλλον να μπει ...λιτότητα και σε αυτόν τον τομέα, από τον Τσίπρα, διότι κάνουν κακό στο κόμμα του και προκαλούν και τον κόσμο, που έχει αρχίσει να τους γυρνάει την πλάτη.
  Πρώτα, ήταν η Αυλωνίτου, που δήλωσε πως όσοι ψηφίσαμε "ΝΑΙ" στο περσινό δημοψήφισμα, θέλαμε έξοδο της χώρας από το ευρώ και προκάλεσε αυθόρμητα γέλια, ενώ στην προσπάθειά της να το αιτιολογήσει (!), έκανε λογικά άλματα, του τύπου : θέλω να πάω από την Αθήνα, στη Λαμία, αλλά θα πάω μέσω Πάτρας, για να κάνω 400 χιλιόμετρα παραπάνω, επειδή είμαι μαζοχιστής...
  Έπειτα ο Μάρδας, που δήλωσε ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνηση συριζα, διαπραγματεύτηκε, πριν υπογράψει το δικό της Μνημόνιο.
  Εδώ, προκύπτουν αμφιβολίες, για την έννοια της λέξης "διαπραγμάτευση", εκτός αν δεχτούμε ότι και ο Δον Κιχώτης, έκανε διαπραγματεύσεις, με τους ανεμόμυλους...
   Η εξάμηνη "διαπραγμάτευση" του πρώιμου συριζα των τρελών, συνοψίζεται σε μία και μόνον πρόταση, είναι σαν να λες, στους συνομιλητές σου : "ακούστε, είμαι ζωσμένος με εκρηκτικά κάτω από τα ρούχα ή κάνετε αυτό, που ζητώ, ή γίνομαι κομμάτια και παίρνω μαζί μου ...και μερικούς, από εσάς", αν αυτό λέγεται "διαπραγμάτευση" Μάρδα, τότε, ναι, έχεις δίκιο !
  Το τρίτο κρούσμα, αφορά τον Ξυδάκη, ο οποίος δήλωσε πως συμπάσχουν με το λαό, για την υπερφορολόγηση και τα άλλα δυσάρεστα μέτρα...
   Εδώ τι να πεις ; Η συμπόνοια, σπάνια εκφράζεται με κούφια λόγια, όπως αυτά, θέλει συνήθως πράξεις-έργα, έτσι, αν το συνάφι του Ξυδάκη, καταλάβαινε από τέτοιες έννοιες, θα όφειλε, πρώτον, να κόψουν τις δικές τους, σκανδαλώδεις, φοροαπαλλαγές και δεύτερον, να μειώσουν τις, προκλητικές, αμοιβές τους, όλα τα άλλα είναι υποκρισία και αθλιότητα !
   Μία σημαντική παρατήρηση, πρέπει να γίνει εδώ, διότι, όπως λένε, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες : όλες αυτές οι δηλώσεις και παρόμοιες, έγιναν σε συστημικά ΜΜΕ, όχι στην ΕΡΤ, έγιναν στα "βοθροκάναλα της διαπλοκής", τα οποία πολεμούν, στην κυβέρνηση, ενώ αποδεικνύεται ότι τους δίνουν, ακόμα και τώρα, μετά από τόσο πόλεμο, βήμα, για να λένε ό,τι μπαρούφα τους καπνίσει και είναι τα ίδια κανάλια, που τους ανέβασαν στην εξουσία.
  Η μόνη διαφορά, είναι, ότι προεκλογικά, οι μαλακίες, που έλεγαν οι συριζαίοι και τις οποίες ακούγαμε, θέλοντας και μη, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό, ηχούσαν ευχάριστα, στα αυτιά των ψηφοφόρων τους, με τη "λογική" : τους άλλους, τους δοκιμάσαμε, τώρα θα δούμε και αυτούς (επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, άσχετα αν είναι νεκρή, προ πολλού).
  Αυτός, πάντως, που λέει, τις μεγαλύτερες, γενικόλογες, αηδίες, με το πιο σοβαρό ύφος, εξακολουθεί να είναι, με μεγάλη διαφορά, από τον δεύτερο, ο Πάκης, ο οποίος δεν περιορίζεται στον διακοσμητικό ρόλο του, αλλά θέλει ...και να μιλάει (για να δικαιολογήσει ίσως τον τεράστιο μισθό του) και έτσι γεννήθηκε, στο μυαλό μου, η ιδέα, στο εξής, να βάζουμε για ΠτΔ, ένα ρομπότ, που θα πηγαίνει στις εκδηλώσεις, που θα το καλούν, αλλά δεν θα μιλάει και δεν θα μας κοστίζει και τόσο ακριβά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.