Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

τυχόν διάσπαση της Ν.Δ, είναι καλοδεχούμενη !

      Καθώς τα κομματικά επιτελεία, προετοιμάζονται, για το τι θα πουν-υποσχεθούν, στην ερχόμενη ΔΕΘ, όπως γίνεται παραδοσιακά, στη Ν.Δ, προσπαθούν να μας πείσουν, ότι εσωκομματικά, όλα είναι μέλι-γάλα...
  Η εικόνα αυτή, που προσπαθούν να περάσουν, προς τα έξω, μοιάζει κάπως μαγική και λίγο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς ο Κούλης, θέλει (και ορθά) να πάρει αποστάσεις, από την μαύρη πενταετία της ΝΔ (2004-2009).
  Έτσι, προσπαθεί να ισορροπήσει-συμβιβάσει τον φιλελευθερισμό, τον οποίο -υποτίθεται πως- επαγγέλεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κρατισμό, σοβιετικού μάλιστα τύπου, που εκφράζει ο καραμανλισμός και όσα στελέχη, συντάσσονται με αυτόν.
  Η Ν.Δ, είχα ξαναπεί στο παρελθόν, μοιάζει με κόμμα τραβεστί, ίσως ακούγεται σκληρό, αλλά δεν έχει ταυτότητα, άλλα λέει-επαγγέλεται και άλλα κάνει, σε κανένα άλλο κόμμα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναντιστοιχία λόγων-πράξεων.
  Θα με ρωτούσε κάποιος, βέβαια, ο (νέος) συριζα, μήπως έχει ταυτότητα και ...δεν θα μπορούσα να απαντήσω, αλλά τουλάχιστον αυτοί, έχουν μπροστά τους και ένα συνέδριο, όπου μπορούν να τα ξεκαθαρίσουν.
   Στη Ν.Δ, υποτίθεται και αυτή είναι η μεγάλη παγίδα, η ωρολογιακή βόμβα, ότι τα έχουν βρει, όμως η αλήθεια είναι διαφορετική, υπάρχουν εντός κόμματος, απόψεις, που ξεκινούν από την άκρα αριστερά και φτάνουν στην άκρα δεξιά και αυτό είναι δύσκολο να ισορροπήσει και να λειτουργήσει.
  Από την άποψη αυτή, όπως λέω και στον τίτλο, μία διάσπαση, θα αποτελούσε λύτρωση και για αυτούς και για εμάς ή μάλλον για τους ψηφοφόρους τους, ώστε να ξέρουν τι ψηφίζουν, όταν ψηφίζουν ΝΔ (αν και ΠΟΛΥ φοβάμαι, ότι δεν τους νοιάζει και τόσο...).
    Στην παρούσα φάση ο Κούλης, μοιάζει ιδανικός αρχηγός, γιατί είναι ήπιων τόνων, μετριοπαθής και ενώ είναι νεοδημοκράτης, από τα γεννοφάσκια του, δεν του φαίνεται καθόλου, δεν το βγάζει, όπως το βγάζουν οι καραμανλικοί και έτσι ελκύει ψήφους, από διαφορετικούς χώρους.
   Προσωπικά, έχω πάψει, προ πολλού, να πιστεύω, όσα υπόσχεται η ΝΔ και δεν πρόκειται να πιστέψω, ούτε αυτά, που θα υποσχεθεί στη ΔΕΘ, ο Κούλης, ότι δηλαδή θα μειώσει το Κράτος και εντεύθεν τους φόρους...
   Και δεν θα το πιστεύω, όσο βρίσκονται στο ίδιο κόμμα, οι λεγόμενοι καραμανλικοί, που ο "ηγέτης" τους, είχε φτάσει π.χ στο σημείο, να δίνει σε διορισμένα, από βο(υ)λευτικά γραφεία, κομματόσκυλα σε (ζημιογόνες) ΔΕΚΟ, μισθούς 3.000 ευρώ, με προσόν το απολυτήριο Λυκείου.
   Έτσι, σε περιπτώσεις ζευγαριών π.χ έμπαιναν στο σπίτι έξι χιλιάρικα το μήνα και το Δεκέμβρη, δώδεκα (!), με συνέπεια να μην ξέρουν τι να τα κάνουν ή να παίρνουν το αεροπλάνο, για να ψωνίσουν στο Μιλάνο και να επιστρέφουν αυθημερόν ή την επόμενη !
   Μιλάμε δηλαδή για μηνιαίο, οικογενειακό, εισόδημα, ίσο με το ετήσιο εισόδημα, ενός καλοπληρωμένου ιδιωτικού υπαλλήλου...
    Όλα αυτά, βέβαια, με δανεικά, αφού οι ΔΕΚΟ ήταν και είναι μονίμως ζημιογόνες ΚΑΙ ΈΤΣΙ φτάσαμε σήμερα, κάθε νεογέννητο βρέφος, να χρωστάει περί τις 33.000 ευρώ (δεν κλαίει, για αυτό, αλλά θα μπορούσε να είναι και αυτή μια εξήγηση) στους ..."κακούς, ξένους, δανειστές".

1 σχόλιο:

  1. Επομένως, ένας ακόμα λόγος, που δεν συμφέρει τον Τσίπρα να προκαλέσει εκλογές, είναι και αυτός : να αφήσει τη Ν.Δ να φθείρεται, να τρώγονται μεταξύ τους, έως την τελική διάσπαση, που θα σημαίνει ότι ο συριζα και με 20%, που λέει ο λόγος, θα μπορεί να είναι πρώτο κόμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.