Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Παρασκευόπουλε, πρέπει να φύγεις !

      Μπορεί να υπήρξα φοιτητής σου, να σε σέβομαι και να σε εκτιμώ, ως δάσκαλο και ως γηραιότερο, όμως από την στιγμή, που επέλεξες να αφήσεις το Πανεπιστήμιο και να μπεις στην πολιτική, σε κρίνω ως πολιτικό και μόνον.
  Επειδή πρέπει και μάλλον θα γίνει ανασχηματισμός, οσονούπω, θεωρώ ότι δεν έχεις θέση, στην επόμενη κυβέρνηση, η παρουσία σου, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μέχρι τώρα, δε δικαιολογεί κάτι τέτοιο !
  Καταρχάς, απορώ πως μπορείς και κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια, όταν οι εγκληματίες, που αποφυλακίστηκαν, πρόωρα, με δικούς σου Νόμους, βγήκαν και ξανά σκότωσαν, βίασαν, λήστεψαν κλπ.
  Σε άλλα Κράτη, Υπουργοί παραιτούνται, για ήσσονος σημασίας ζητήματα, εσύ (και δεν είσαι ο μόνος) όμως δεν χαμπαριάζεις (ίσως πιστεύεις ότι θα ξανά σκότωναν είτε έβγαιναν τώρα, είτε αργότερα)...
  Κατά τα λοιπά, υπάρχει μία εικόνα διάλυσης του Κράτους, με καταλήψεις, βανδαλισμούς δημόσιων κτιρίων (μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο, όπου δούλευες, μέχρι πρόσφατα) κλπ, από πολυεθνικά λέσια, όπου σαφώς ευθύνεται, εν μέρει και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
   Η απόλυτη ξεφτίλα, όμως, η απόλυτη κατάντια, είναι η διακοπή της Θείας Λειτουργίας, από ορδές άπλυτων, στην Θεσ/νικη, κάτι που δεν πρέπει να έχει γίνει ξανά, όσο υπάρχει το ελληνικό, ελληνορθόδοξο Κράτος, να διακόψει κάποιος και μάλιστα οργανωμένα και προσχεδιασμένα ό,τι πιο Ιερό υπάρχει και μάλιστα να μείνει ατιμώρητος !!
  Μαθαίνουμε μάλιστα, ότι ετοιμάζεσαι να καταργήσεις και το αδίκημα της κακόβουλης βλασφημίας, αλλά μάλλον δεν θα προλάβεις, γιατί κάποια πράγματα είναι πάνω από τις δυνάμεις μας...
  Εσύ, ως γνήσιος αριστερός, μπορεί να είσαι άθεος, φίλος κάθε περιθωριακού στοιχείου, μπορεί να θέλεις, μετά θάνατον, να καείς στη Βουλγαρία ή να ταριχευθείς, δεν ξέρω, δικαίωμά σου, όμως είσαι Υπουργός στην Ελλάδα και αυτό, πρέπει να το σεβαστείς και να προσαρμοστείς, στα ιστορικά και κοινωνικά δεδομένα και όχι το αντίστροφο, να προσαρμοστεί η χώρα, στις δήθεν "προοδευτικές" ιδέες σου.
   Μπορεί οι πολιτικοί μας, να κατέστρεψαν οικονομικά και να χρεοκόπησαν τη χώρα, όμως αυτό είναι αναστρέψιμο, η ηθική και κοινωνική χρεοκοπία και ξεχαρβάλωση, που επιχειρούν ακροαριστεροί, όπως εσύ και ο Φίλης, δεν μπορεί να επιτραπεί, διότι θα είναι πιο καταστροφική, για αυτό, Τσίπρα ξύπνα !
   Αν πραγματικά νοιάζεσαι τόσο και κόπτεσαι, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όφειλες, πρώτα και κύρια, να βάλεις τέλος, με Νόμο, στο δικαστικό ανέκδοτο, που είναι σε εξέλιξη : αναφέρομαι στις διώξεις όσων διορίστηκαν με πλαστά στο Δημόσιο, με τις διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου.
  Αυτό το κακόγουστο αστείο, χωρίς νομική ή άλλη λογική, πρέπει να σταματήσει αύριο το πρωί κιόλας, όσο και αν καθαρά επαγγελματικά, αν το δούμε, μειώνει τη δικηγορική ύλη και απασχόληση...
  Αφού δεν καταλαβαίνουν (!), οι δικαστές, ότι οι καταχραστές του δημόσιου χρήματος, είναι άλλοι και όχι αυτοί, θα πρέπει να επέμβεις, δεν υπάρχει άλλη λύση και να κάνεις έτσι και κάτι σωστό, πριν φύγεις και να κερδίσεις και λίγη (θετική) υστεροφημία, να μην σε θυμούνται, μόνον αρνητικά.

Υ.Γ : σκέφτηκα ότι, επειδή κάποιοι, μπορεί να μην παρακολουθούν τακτικά το blog, να διευκρινίσω ότι δεν είμαι ακροδεξιός, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις-παρερμηνείες, που είναι τόσο εύκολες.
   
1 σχόλιο:

  1. Η πρόσφατη παραίτηση του γ.γ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μόνον τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, όσο και αν χρησιμοποίησε την πιο συνηθισμένη δικαιολογία, ήτοι επικαλέστηκε "προσωπικούς λόγους"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.