Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

εκλογολογίας το ανάγνωσμα

    Τον τελευταίο καιρό, είχαν φουντώσει τα σενάρια, για "απόδραση" Τσίπρα, μέσω εκλογών, ότι δηλαδή θα πάει σε αυτοκτονία, γνωρίζοντας ότι σήμερα (αύριο, δεν ξέρουμε τι θα γίνει), είναι δεύτερος στις δημοσκοπήσεις !
  Και όλα αυτά, μόλις ένα χρόνο, μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, για την ακρίβεια, λιγότερο από ένα χρόνο...
  Η ΝΔ βέβαια, παρακαλάει για εκλογές, μονίμως και συστηματικά, εκεί εξαντλείται η αντιπολίτευση που κάνει, όμως υπήρξαν χρησμοί περί εκλογών και από άλλους, επαγγελματίες πολιτικούς, κυρίως του πασοκ.
   Εδώ, είτε ισχύει η παροιμία "ο πεινασμένος, καρβέλια ονειρεύεται", είτε ξέρουν κάτι παραπάνω, από το κλίμα, που επικρατεί, στα περιστύλια και τα καφενεία της Βουλής, όπου οι βουλευτές όλων των κομμάτων, συγχρωτίζονται, όπως όλα τα καλά φιλαράκια.
   Η κυβέρνηση, επίσημα τουλάχιστον, λέει το αυτονόητο : ότι δεν έχει διάθεση ούτε αυτοκτονίας, ούτε παραίτησης, όπως ο "κουρασμένος" το 2009 (εξάλλου, δεν τα έχει κάνει ΣΚΑΤΆ, όπως εκείνος, για να φύγει, σαν τον κλέφτη) !
    Απλά διακινούνται και κάποια "προχωρημένα" για εμάς, τους αδαείς, σενάρια, περί αιφνιδιασμού και τρίχες, για απόπειρα "δεξιάς παρένθεσης" και άλλα τέτοια, τα οποία αποδεικνύουν απλώς, ότι κάποιοι σκέφτονται μόνον την καρέκλα και όχι τον τόπο, ήτοι για αυτούς ισχύει η παρομία "εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν" (υπάρχουν βέβαια και πιο hardcore εκδοχές αυτής)...
   Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, ότι δηλαδή οι επαγγελματίες πολιτικοί, έχουν την εξουσία ως αυτοσκοπό και ως μέσο εξυπηρέτησης των ιδίων και κάποιων "ημετέρων και όχι ως βήμα υπηρέτησης των πολλών και της πατρίδας (και φυσικά κανείς δεν σκέφτεται και το μεγάλο κόστος των συνεχόμενων εκλογών και δεν το σκέφτονται, αφού ...άλλοι το πληρώνουν) !
  Από κοινωνικοοικονομική άποψη τώρα, η μόνη πίεση για την κυβέρνηση, είναι κάποιες αναγκαίες περικοπές συντάξεων και η πιθανή ενεργοποίηση του δημοσιονομικού "κόφτη".
   Ωστόσο, ο "κόφτης", στο άκουσμα και μόνον του οποίου, ορισμένοι λούζονται από τον κρύο ιδρώτα, δεν είναι κάτι τόσο τραγικό : θα τον παρομοίαζα με τον εμετό...
   Πολλοί άνθρωποι (ανάμεσά τους και ο γράφων) δυσκολεύονται να κάνουν εμετό, προσπαθούν (μάταια) να τον αποφύγουν, όμως αν το στομάχι θέλει να αποβάλλει έτσι, δεν υπάρχει γυρισμός και το θέμα είναι, ότι ΜΕΤΆ νιώθεις ανακούφιση, πολύ καλύτερα, από πριν !
    Ο κόφτης και η συγκράτηση ή μείωση περιττών, κρατικών δαπανών, είναι τα μόνα αντίβαρα, στην διαφαινόμενη τάση μείωσης των δημόσιων εσόδων, από μία χειμαζόμενη και "στραγγισμένη" κοινωνία.
   Από την άλλη, παρατηρεί κανείς τα βράδυα, όλα τα μαγαζιά, καφετέριες, φαγάδικα κλπ, να είναι ασφυκτικά γεμάτα, που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα λίπος και διάθεση για ξόδεμα χρημάτων...
   Πριν μερικούς μήνες, κάποιοι Δ.Υ, αν όχι όλοι, πήραν αυξήσεις, στους μισθούς τους, αρκετά σημαντικές και είναι σαν να ζουν σε άλλη χώρα, σε παράλληλο σύμπαν !
   Ίσως, στη Βενεζουέλα, χώρα-πρότυπο, για τον πρώιμο σύριζα, των Λαφαζάνη και Μπαρουφάκη, όπου οι άνθρωποι, συνωστίζονται σε τεράστιες ουρές, για να προμηθευτούν βασικά είδη πρώτης ανάγκης και ο Μαδούρο ανακοίνωσε, από 1.9, αυξήσεις 50% σε όλους τους Δ.Υ...
    Η πλάκα (για όσους δεν ξέρουν) είναι πως και αυτοί, που πήραν αυξήσεις, έχουν ΉΔΗ γυρίσει την πλάτη τους, στον συριζα, για να επιβεβαιωθεί το διαχρονικό "ουδείς πιο αχάριστος, του ευεργετηθέντος" και πως με το να δίνεις, σε κάποιον, αυτό που πετυχαίνεις, είναι να τον κάνεις να ζητάει συνέχεια περισσότερα.
     Η φωνή του καημένου του Νικολό Μακιαβέλλι, ανά τους αιώνες, μοιάζει με "φωνή βοώντος εν τη ερήμω", όταν λέει πως οι υπήκοοι, μισούν τον Ηγεμόνα, όχι όταν δεν τους δίνει, αλλά όταν τους παίρνει !
     Αν π.χ αντί να δώσει αυξήσεις σε Δ.Υ, ο συριζα μείωνε και δεν αύξανε τον ΕΝΦΙΑ, θα έχει πολύ περισσότερα πολιτικά οφέλη, αλλά που μυαλό...
     Αντί αυτού, βλέπουμε, όπως σε όλες τις αριστερές κυβερνήσεις, ότι υπάρχει ένα ανελέητο φοροκυνηγητό, εν εξελίξει, με κλεισίματα εποχικών επιχειρήσεων κλπ, που περιμένουν 3 μήνες το χρόνο, για να βγάλουν τα έξοδα και των δώδεκα και γενικά μία τάση να τα αρπάξουν, προκειμένου να κάνουν μετά "κοινωνική πολιτική", δηλαδή αποτυχημένα και αδιέξοδα ρουσφέτια (...χωρίς να ευλογούμε την φοροδιαφυγή, έτσι ;)
    Ουσιαστικά, με αυτά και με εκείνα, νομίζουν ότι θα αποφύγουν έτσι, τον αναπόφευκτο εμετό, δηλαδή τον "κόφτη" (κόφτες, καλύτερα), που θα ανακουφίσει-λυτρώσει και εμάς και αυτούς, ήτοι φοβούνται κάτι που θα έχει θετικές συνέπειες !
     Αν ο Τσίπρας φοβάται ή διστάζει να ξεράσει και να ανακουφιστεί και "επιλέξει" (σε εισαγωγικά, γιατί αυτό ΔΕΝ αποτελεί λογική επιλογή) να πάει σε εκλογές, θα έχει πολύ περισσότερο γέλιο, καθώς τα πρόβατα θα ψηφίσουν Κούλη και θα φάνε στη μάπα, τα δικά του ξερατά, ο κόφτης θα ενεργοποιηθεί, τελικά, από εκείνον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.