Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

...απαιτεί, λέει (και όλη η Ευρώπη, γελάει)

   Σύμφωνα με το αυριανό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Real news, ο Τσίπρας φέρεται να δηλώνει σε συνέντευξη, ότι ...απαιτεί (από ποιους ;) ρύθμιση του χρέους και σμίκρυνση των απαιτούμενων πλεονασμάτων !
 Αν αποδώθηκε επακριβώς το ρήμα που χρησιμοποίησε, πρόκειται σίγουρα για άτυχη στιγμή και το γεγονός ότι δεν είναι απόφοιτος κάποιας θεωρητικής Σχολής, ώστε να ξέρει καλύτερα την ελληνική γλώσσα, δεν αποτελεί δικαιολογία, οπωσδήποτε (πρέπει να) ξέρει τι σημαίνει "απαιτώ".
  Και φυσικά, για να απαιτείς, σημαίνει, είτε ότι είσαι σε θέση ισχύος, έναντι του άλλου, είτε ότι σε μια ισότιμη σχέση, έχεις κάνεις εσύ αυτό, που απαιτείται από σένα και επομένως, με την σειρά σου, απαιτείς, από τον άλλον, να κάνει και εκείνος τα συμφωνηθέντα...
  Το πρώτο σίγουρα δεν συντρέχει, εφόσον η σχέση δανειστή και οφειλέτη, είναι σχέση δουλείας, ο οφειλέτης δεν μπορεί να απαιτεί, μπορεί μόνον να ζητάει ή να παρακαλάει ή ..να επαιτεί.
  Θα μπορούσε ίσως να απαιτήσει, κατ' εξαίρεση, μόνον αν ο δανειστής παραβιάζει τα συμφωνηθέντα ή κάποιους κανόνες Δικαίου, πράγμα που εδώ επίσης δεν συντρέχει.
  Διότι, ουσιαστικά, ποτέ μέχρι σήμερα και καμία ελληνική μνημονιακή κυβέρνηση δεν έκανε ή εφάρμοσε ό,τι της ζητήθηκε επακριβώς, προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν τους πελάτες-ψηφοφόρους, έκαναν τα δικά τους και τα αποτελέσματα, τα βλέπουμε...
   ΑΝ είχαν εφαρμόσει όσα μέτρα ζητήθηκαν από το 2010 έως σήμερα, ΈΤΣΙ ακριβώς, όπως ζητήθηκαν και είμασταν σήμερα στο ίδιο σημείο, τότε, ναι, θα είχαν κάποιο διαπραγματευτικό ατού, στα χέρια τους.
   Ερχόμαστε έτσι στη δεύτερη συνθήκη, προκειμένου να μπορείς να απαιτείς, ήτοι να έχεις κάνει αυτό, που απαιτήθηκε από σένα και εδώ η παρατήρηση της πραγματικότητας, είναι επίσης απογοητευτική !
   Πως βρε γκαφάλια, που λένε και στα Τρίκαλα, ζητάτε μικρότερα πλεονάσματα, όταν ΔΕΝ έχετε πετύχει, ακόμα, μετά από έξι χρόνια Μνημονίων , (αληθινό-ταμειακό) πλεόνασμα ;
  Πιάσε πρώτα πλεόνασμα, φτάσε σε σημείο να μην χρειάζεται να δανειστείς, είτε από το εξωτερικό, είτε ...από το εσωτερικό, για να πληρώσεις μισθούς Δ.Υ και συντάξεις, φτάσε σε σημείο, όπου οι δαπάνες θα είναι μικρότερες από τα έσοδά σου και ΜΕΤ'Α συζητάς, αν αυτό το πλεόνασμα, πρέπει να αυξηθεί ή να μειωθεί.
  Πως γίνεται να αυξομειώσεις, κάτι ...που δεν υφίσταται ακόμα ; (!) (υπάρχει ίσως μόνον στις ονειρώξεις, που δημιουργούν λογιστικές αλχημείες, με τις οποίες προκύπτει το λεγόμενο "δημοσιονομικό-μούφα πλεόνασμα")
  Τα ίδια και με το χρέος, το οποίο, αντί να μειώνεται, αυξάνεται, οπότε τι ρύθμιση ζητάς, όταν δεν είσαι σε θέση να αποδείξεις ότι μπορείς να το πληρώσεις ;
   Πολύ φοβάμαι ότι οι αυταπάτες του Τσίπρα, δεν αποτελούν κακό παρελθόν, αλλά είναι παρούσες και μάλιστα δυνατά και στη ΔΕΘ, θα προσφερθεί πάλι άφθονο ...το σανό, όχι επίτηδες, αλλά επειδή "έξις, δευτέρα φύσις", έτσι έχουν μάθει, αυτό ξέρουν να κάνουν και αυτό κάνουν, αυτή την (στρεβλή) αντίληψη των πραγμάτων έχουν (με τη διαφορά, ότι τις αυταπάτες τους, τις πληρώνει ο λαός και όχι μόνον τα πρόβατα, που τις πιστεύουν, δυστυχώς).
   Δεν είναι καν σε θέση, να κλείσουν έγκαιρα μια αξιολόγηση, τις τραβάνε, όπως και οι προηγούμενοι, για μήνες και τις κλείνουν όπως-όπως, τελευταία στιγμή και θα μας πουν ότι "απαιτούν" κιόλας ;
   Υπάρχει όμως και μία άλλη, χειρότερη, συνέπεια, αυτής της κουραδομαγκιάς του "απαιτώ" (είτε προέρχεται από θράσσος, είτε από αυταπάτες, μικρή σημασία έχει) : να γίνει κολλητική-μεταδοτική, στο εσωτερικό και να ξυπνήσουμε, όλοι εμείς, αύριο το πρωί και να ...απαιτήσουμε, να μην πληρώνουμε φόρους, να σταματήσει το χρεοκοπημένο Κράτος, να μας κλέβει τον ιδρώτα (που θα έχουμε και όλα τα δίκια του κόσμου), για να συντηρήσει ένα διεφθαρμένο, αναποτελεσματικό και σπάταλο Δημόσιο !
   Μόνον έτσι, ίσως, θα μάθουν να σκέφτονται, πριν μιλήσουν, μόνον έτσι θα αρχίσουν να μιλάνε πιο σοβαρά και υπεύθυνα...
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.