Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

κακόγουστο αστείο ή αριστερή αλητεία ;

    Όταν πρόσφατα, έγραφα ότι "Κατρούγκαλος θα λέμε και θα κλαίμε", δεν περίμενα πως θα δικαιωθώ ...τόσο γρήγορα και κυρίως δεν περίμενα πως ο Νόμος Κατρούγκαλου, θα εφαρμοστεί μόνον για φέτος, για ένα έτος δηλαδή !
 Το μαθητούδι του Κατρούγκαλου, η επίσης "κόκκινη" κυρία (ή δεσποινίς ;) Έφη, καταργεί ουσιαστικά, όπως μαθαίνουμε από χθες, το Νόμο του δασκάλου-μέντορά της (η μεγάλη διαφορά, βέβαια, είναι πως ο Κατρούγκαλος δεν είναι ανεπάγγελτος, όπως αυτή).
 Σιγά σιγά λοιπόν, μαθαίνουμε, τι "τέρατα" συμφώνησαν τα ναυάγια, οι αριστεροί διαπραγματευτές μας, πίσω από τις κλειστές πόρτες του Χίλτον, με τους δανειστές, για να πάρουν την επόμενη "δόση" τους...
  Έτσι, λοιπόν, η μαθητευόμενη στου κασίδη το κεφάλι, αποφάσισε ότι εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα πρέπει, από του χρόνου, να πληρώνουμε εισφορά, επί της ...εισφοράς, που έχουμε ήδη πληρώσει (!), δηλαδή χρήματα, που μας έχει πάρει ήδη αυτή και ο ΕΦΚΑ, θα θεωρούνται ...δικά μας, ενώ έχουν ήδη μπει σε ξένες τσέπες ! (πόσα θαυμαστικά να βάλεις ;)
  Η λέξη "αλητεία" είναι ίσως πολύ φτωχή, για να περιγράψει αυτό, που θέλει να κάνει και αν υπήρχε Κράτος, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και όχι ασυλία των Υπουργών, θα έπρεπε να της είχαν φορέσει ήδη χειροπέδες, αφού εδώ μιλάμε για ΈΓΚΛΗΜΑ !
  Οι επιβαρύνσεις ανέρχονται σε πάνω από 30%, για τους περισσότερους, ουσιαστικά δηλαδή καταργείται ο Νόμος Κατρούγκαλου, μετά από μερικούς μήνες εφαρμογής, ο οποίος Νόμος, μπορεί να μην ήταν τέλειος, αλλά ήταν ίσως ένας από τους ελάχιστους, που είχαν μία στοιχειώδη Λογική και κυρίως άμεση συνάφεια με το ελληνικό Σύνταγμα και όχι αντίθεση με αυτό, όπως η ...πλειοψηφία των Νόμων, που ψηφίζει το ελληνικό κοινοβούλιο.
   Κάθε φορά, που διαρρέει ένα σχεδιαζόμενο έγκλημα και "πραξικόπημα", όπως αυτό, παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο, είτε από τα υπόγεια της Κουμουνδούρου, είτε από αλλού, τα "παπαγαλάκια του συριζα", να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, να λένε "δεν καταλάβατε σωστά", "τα ΜΜΕ σας παραπληροφορούν" και άλλες τέτοιες αηδίες !
   Άλλοι θλιβεροί βουλευτές του συριζα, σε τηλεοπτικά παράθυρα, να λένε επίσης, δεν θα γίνει αυτό, που λέτε και μετά να εξηγούν τι θα γίνει και στο τέλος να εξηγούν ...ότι θα γίνει ακριβώς, αυτό, που λένε και οι παρουσιαστές-δημοσιογράφοι και ΌΛΟΣ ο κόσμος (δηλαδή "δεν θα γίνει, αλλά θα γίνει", για τόσο γελοίους μιλάμε).
   Η πονηρή κυρά-Έφη, για να χρυσώσει το χάπι και να περάσει την σχεδιαζόμενη απάτη του κοινού ποινικού Δικαίου, την ίδια μέρα, βγάζει ανακοίνωση, αφενός, ότι τον πρώτο χρόνο, δεν ...θα σας βιάσουμε τόσο πολύ, από τον δεύτερο χρόνο και αφετέρου, ότι ισχύουν ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών, σε πολλές δόσεις !
   Γιατί, βρε μαλάκες, να ρυθμίσω ...μια παράνομη οφειλή, γιατί να πληρώσω σε δόσεις, χρήματα, που έχω ΉΔΗ πληρώσει, γιατί να πληρώσω εισφορά επί της ήδη πληρωμένης εισφοράς ;
   Για να μπορείτε μετά εσείς, να πληρώνετε μισθούς και συντάξεις, στους πελάτες-ψηφοφόρους σας και να διορίζετε συμβούλους του κώλου, με 2 χιλιάρικα μισθό και ...καλλιτεχνικούς διευθυντές στη ΔΕΗ με άλλα τόσα ; Ή επειδή ...δεν σας ψηφίσαμε ;
   Το Ελεγκτικό (τρόπος του λέγειν) Συνέδριο, έσπευσε ήδη από χθες, να χαρακτηρίσει παράνομες τις επερχόμενες περικοπές των συντάξεων, αλλά για το σχεδιαζόμενο έγκλημα της Αχτσιόγλου, σε βάρος μας, ούτε κουβέντα, τουμπεκί, λες και εμείς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, κατουρήσαμε στο πηγάδι, δεν έχουμε ίσα δικαιώματα, όπως ορίζει το Σύνταγμα, ούτε ...χρήζουμε δικαστικής προστασίας, όπως οι ζωντανοί, νεκροί (μέχρι και ΑΝ δηλωθεί ο θάνατος, από ...κάποιον) και ζωντανοί-νεκροί συνταξιούχοι !
    Κάτι τέτοια, σε κάνουν να αναρωτιέσαι, σε τι είναι καλύτερο το ελληνικό καθεστώς της Αριστεράς (από το 1981 έως σήμερα, αδιαλείπτως), από το καθεστώς της Β. Κορέας και γιατί αξίζει να πέσει πυρηνική βόμβα εκεί και όχι εδώ...

1 σχόλιο:

  1. Αν τα έσοδα του ΕΦΚΑ δεν πάνε, όπως τα είχαν προβλέψει, η λύση ΔΕΝ είναι να αυξηθούν οι εισφορές σε όλους και κυρίως στους πιο αδύναμους, αλλά το αντίθετο, ήτοι να μειωθούν, για όσους σήμερα αδυνατούν ή δεν θέλουν (επειδή δεν θα τους μένει τίποτα, μετά, στην τσέπη) να πληρώσουν, δηλαδή να μειωθούν κάπως οι εισφορές στα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια ! Το να αυξάνεις τις εισφορές, στους πιο αδύναμους, για να καλύψεις την όποια "τρύπα" υπάρχει, αν υπάρχει, ούτε δίκαιο είναι, ούτε και ...αριστερό, αφού η (ορθή) φιλοσοφία του αριστερού Νόμου Κατρούγκαλου, ήταν να αρχίσουν να μετατοπίζονται τα βάρη, στους έχοντες και κατέχοντες, όπως είναι λογικό και όπως ορίζει και το ελληνικό Σύνταγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.