Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Άγγελος Βώρος για νέος Υπουργός Οικονομικών

    Εδώ και κάποιες μέρες, ορισμένοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ξανά τη λέξη "ανασχηματισμός", ότι θα ξαναγίνει δηλαδή, μετά την ψήφιση του 4ου Μνημονίου.
 Δεν ξέρω αν ισχύουν οι φήμες, γνωρίζω όμως ότι ο προηγούμενος, που δεν απέχει και τόσο πολύ, υπήρξε σε πολλά σημεία αποτυχημένος, με την έννοια ότι έφυγαν Υπουργοί, που δεν έπρεπε και αντίστοιχα, ήρθαν άλλοι, επίσης ακατάλληλοι.
 Επίσης, γνωρίζω πλέον και δύο Υπουργούς, που πρέπει οπωσδήποτε να φύγουν ΆΜΕΣΑ, άσχετα, αν θα γίνει (ευρύτερος) ανασχηματισμός ή όχι, διότι ο Πρωθυπουργός οφείλει να "απολύει" τους άχρηστους, οποτεδήποτε και χωρίς πολλές εξηγήσεις : αυτοί είναι οι Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου.
  Πλέον μάλιστα είμαι σε θέση να δώσω και συμβουλές, νομίζω, σε εν ενεργεία ή ...υποψήφιους Πρωθυπουργούς, για το πότε πρέπει να διώχνουν ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου και πως θα καταλαβαίνουν ότι "ήρθε η ώρα του", ότι είναι "αδύναμος κρίκος" και πρέπει να πάρει τον πούλο, κατά το κοινώς λεγόμενο !
  Το κριτήριο είναι απλό και βγαίνει μέσα από τις δηλώσεις των ΊΔΙΩΝ των Υπουργών, που πρέπει να φεύγουν : όταν λοιπόν ακούς έναν Υπουργό σου, να λέει ότι η λύση του προβλήματος, είναι η αύξηση των εσόδων, η μείωση της φοροδιαφυγής και τα "κλιμάκια ελέγχου" και όχι η μείωση της εγκληματικής και απάνθρωπης (με την έννοια της μη ανθρώπινης, που ταιριάζει μάλλον σε τρωκτικά, παρά σε ανθρώπους) σπατάλης στο Δημόσιο, τότε είναι σαν να ομολογείς ότι "δεν κάνεις για τη δουλειά, που σου ανατέθηκε"...
   Η κυρία (ή δεσποινίς ;) Έφη, δήλωσε ότι ...θα μειώσει την ανεργία, με "κλιμάκια ελέγχου", που θα πιάσουν τους κακούς εργοδότες, που έχουν ανασφάλιστους και αδήλωτους εργαζόμενους και θα επιβάλλει πρόστιμα.
  Ως ανεπάγγελτη και μη έχουσα επαφή με τον πραγματικό κόσμο (που είναι και ο ΚΑΝΌΝΑΣ για τους πολιτικούς μας), το μόνο που θα πετύχει είναι να αυξηθούν, για μία ημέρα, τα στατιστικά πρόσληψης και την επόμενη, να ενταχθούν περισσότεροι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, ήτοι να αυξηθούν η ανεργία και τα έξοδα, για τα αντίστοιχα επιδόματα !
   Αυτό θα γίνει, διότι, ο "κακός" εργοδότης, που απασχολεί π.χ 4 άτομα με "μαύρα", όταν θα υποχρεωθεί να τους δηλώσει όλους, μετά θα κρατήσει μόνον τον έναν ή τους δύο, αφού δεν θα μπορεί να καταβάλλει τα έξοδα για τις ασφαλιστικές εισφορές όλων...
   Κάτι αντίστοιχα "πέταξε" πρόσφατα και ο "μπαοκτζής" Τσακαλώτος (το αν έχει ευθιξία να παραιτηθεί, που ψηφίζει μέτρα, που δεν θα ψήφιζε ποτέ, το αντιπαρέρχομαι, διότι είναι δικό του θέμα, η "απόλυσή" του όμως, είναι θέμα προϊσταμένου-Πρωθυπουργού), ότι δηλαδή πρέπει να πολεμήσει την φοροδιαφυγή κλπ, τις γνωστές "πίπες" δηλαδή, όσων Υπουργών Οικονομικών, δεν μπορούν να χωρίσουν ούτε δύο γαϊδουριών τα άχυρα !
   Προφανώς, ως (κρατικοδίαιτος και αυτός) ΥΠ.ΟΙΚ δεν έχει "πάρει μυρωδιά", για το τι απίστευτες και εγκληματικές σπατάλες, γίνονται στο Δημόσιο, ακόμα και μετά από 3 Μνημόνια, όχι μόνον για μισθούς, πλασματικές υπερωρίες, επιδόματα κλπ, αλλά και για ενοίκια, προμήθειες κ.ο.κ.
   Όταν το Δημόσιο, αγοράζει τον καφέ, με 12 ευρώ, για μία δεξίωση, ενώ κάνει 2 ή ο Δήμος φτιάχνει σάιτ ...με 18.000 ευρώ, όταν μπορεί να γίνει και με λιγότερα από 1.000 και ...το τσακάλι ο Τσακαλώτος ασχολείται με τον ΠΑΟΚ, υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό ! Καμία "πάταξη φοροδιαφυγής" δεν σε σώζει, όταν το βαρέλι είναι τρύπιο, σαν σουρωτήρι, ό,τι και να ρίξεις μέσα, θα χαθεί...
   Χίλιες φορές, προτιμότερο, θα ήταν ο Τσίπρας να κάνει Υπουργό Οικονομικών, τον Άγγελο Βώρο, τον Δ.Υ της χρονιάς, αντί ...να του στέλνει συγχαρητήρια ή τελοσπάντων, κάποιον, ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ που θα σέβεται μέχρι και το τελευταίο σεντ, που πληρώνει ο φορολογούμενος και θα σπάσει τα αποστήματα των τρωκτικών, που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, επί δεκαετίες, στην Κολομβία των Βαλκανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.