Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

η πιο άχαρη "δουλειά"

    Το πιο άχαρο πράγμα, στην Ελλάδα των Μνημονίων, τελικά, πρέπει να είναι, το να είσαι στην αντιπολίτευση (και δη αξιωματική...) και να το παίζεις αντιμνημονιακός !
 Αυτά που παρακολουθούμε, αγγίζουν τα όρια της παράνοιας και της σχιζοφρένειας : από τη μία, η Αντιπολίτευση, παρακαλούσε σχεδόν, τον συριζα, να "κλείσει" την αξιολόγηση και μάλιστα γρήγορα, για να μην υπάρχει αβεβαιότητα κλπ και να συνεχιστεί ομαλά η χρηματοδότηση της χώρας και από την άλλη, όταν αυτή έκλεισε, άρχισαν να κατηγορούν την κυβέρνηση, για αυτό...
 Γιατί, κλείσιμο αξιολόγησης, γνωρίζουν πλέον και οι πέτρες, ότι σημαίνει νέα μέτρα (ή εφαρμογή ...όσων είχαν ήδη συμφωνηθεί και ...ξεχάστηκαν, μόλις δόθηκε η προηγούμενη "δόση"), επομένως το να λες, από τη μία "κλείστε την αξιολόγηση" και από την άλλη "δεν ψηφίζω τα μέτρα, με τα οποία έκλεισε", είναι εντελώς ανακόλουθο και αντιφατικό !
  Και φυσικά, η ΝΔ το τερματίζει, όταν λέει πως δεν θα ψηφίσει, ούτε τα θετικά αντίμετρα, για να μην δείξει πως ο συριζα έκανε κάτι σωστό (βρίσκοντας ...άλλες δικαιολογίες).
  Η επίτευξη συμφωνίας, είναι οπωσδήποτε θετική και αναμενόμενη, για πολλούς λόγους και σίγουρα όχι για το λόγο, για τον οποίο και η αντιπολίτευση, ήθελε να επέλθει, ήτοι να συνεχίσουν να παίρνουν 10 χιλιάρικα το μήνα οι 300 και να μην λιμοκτονήσουν όλα αυτά τα κρατικοδίαιτα τρωκτικά, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και χωρίς το δημόσιο-δωρεάν χρήμα, θα πεθάνουν.
  Ως προς τα επιμέρους τώρα μέτρα, που περιλαμβάνει, να πούμε : πρώτον, για τα "αρνητικά", όπως η μείωση του αφορολόγητου, ότι αυτά ΈΠΡΕΠΕ να είχαν γίνει, εξαρχής και όχι 10 χρόνια, μετά την χρεοκοπία, διότι αφενός, έτσι παρατάθηκαν τα Μνημόνια εσαεί και αφετέρου, ο κόσμος, είναι "γονατισμένος" ήδη από φόρους και χαράτσια, οπότε θα είναι πιο επώδυνο τώρα !
  Δεύτερον, ως προς τα λεγόμενα "θετικά αντίμετρα", εδώ οι ανεπάγγελτοι-κρατικοδίαιτοι πολιτικοί μας, αποδεικνύουν ξανά, ότι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως και επιλέγουν, για νιοστή φορά, να μοιράσουν σανό και χρήμα σε αδύναμους, αλλά και λαμόγια, παρά να μειώσουν τους πάσης φύσεως φόρους και τις επιβαρύνσεις, που θα απελευθέρωναν κάποια ρευστότητα, στην Αγορά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (σε επενδύσεις, μείωση της τεράστιας ανεργίας κλπ).
  Τον περασμένο Δεκέμβρη, πήραν τα 300ρια της οιονεί 13ης σύνταξης, βουλευτές, υπουργοί και άλλοι δημοσιοκηφήνες, με μισθούς από 3 έως 10 χιλιάρικα, επειδή το απρόσωπο και απαρχαιωμένο "σύστημα" προφανώς, τους εμφάνιζε ως "χαμηλοσυνταξιούχους", αλλά το πάθημα, δεν έγινε μάθημα, όπως φαίνεται και θέλουν, λέει, να το επαναλάβουν !
  Τα ίδια και χειρότερα, θα γίνουν και με κάποια επιδόματα ενοικίου, που ακούγονται τώρα, όπως κάθε φορά, που το Κράτος μοιράζει τα ματωμένα πλεονάσματα της υπερφορολόγησης, εμφανίζονται οι επιτήδειοι, όπως οι μύγες στα σκατά και θα κάνουν π.χ εικονικά μισθωτήρια, ενώ μπορεί να έχουν ιδιόκτητη κατοικία, μόνον και μόνον, για να πάρουν "επίδομα" και να πίνουν τζάμπα καφέδες, στην υγειά των κορόιδων, που τα έδωσαν (αυτούς που πληρώνουν φόρους, εννοώ, φυσικά, όχι το Κράτος, που κάνει "κοινωνική πολιτική" με δικά μας χρήματα και χωρίς ποτέ να μας ρωτήσει).
  Αυτή "η πολιτική των παροχών", που δεν σε κάνει πιο δημοφιλή, ούτε σου δίνει ψήφους, απλά ανοίγει την όρεξη των τρωκτικών, για περισσότερα και δημιουργεί μίσος, όταν -μοιραία- σταματήσει (δηλαδή το αντίθετο, από το επιδιωκόμενο), πρέπει, κάποια στιγμή ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ή έστω να περιοριστεί αυστηρά, διότι δεν βγάζει πουθενά (εκτός ίσως από νέες τρύπες στον προϋπολογισμό και τα Μνημόνια εσαεί).
  Με το δημόσιο χρέος να παραμένει ή και να αυξάνεται (!), πάνω από τα 300 δις ευρώ, δεν έχει καμία λογική, το να μοιράζεις πέτσινα πλεονάσματα, αν υπάρχουν αυτά, δηλαδή τα πλεονάσματα, θα έπρεπε να κατευθύνονται, αποκλειστικά, εκεί, ήτοι στη μείωση του τεράστιου και δυσβάστακτου δημόσιου χρέους, διότι όσο αυτό δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ή να κριθεί βιώσιμο, δεν θα είναι και η χώρα βιώσιμη και απλά, από ένα απέραντο γηροκομείο, που είναι σήμερα, θα μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.