Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

η σημασία της ορθής υπερασπιστικής γραμμής

    Καθώς, πριν από λίγο, έγινε γνωστό ότι ο γιατρός, που κατηγορείται για φόνο, στην Θεσ/νικη, οδηγείται στις φυλακές, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα και διαβάζοντας τα σχετικά ρεπορτάζ, με τις απολογίες του κλπ, δεν άντεξα στον πειρασμό, να σχολιάσω !
  Χωρίς φυσικά να απευθύνω μομφή, στον/στην συνάδελφο, που χειρίστηκε την υπόθεση, διότι μπορεί ο κατηγορούμενος να επέβαλε την υπερασπιστική γραμμή, δεν μπορώ να μην επισημάνω, ότι, κατά τη γνώμη μου, υπήρξε λανθασμένη και οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα (προσωρινή κράτηση).
  Τι έχω καταλάβει, από τα ρεπορτάζ : ο γιατρός γνώρισε την αλλοδαπή και παντρεμένη, μεσίτρια, μέσω φβ και ενώ αυτός ζούσε στην Θεσ/νικη και εκείνη στην Αθήνα και άρχισε να την φλερτάρει.
   Έχοντας ίσως την (ακόμα και λανθασμένη) εντύπωση, ότι εκείνη ανταποκρίνεται στο φλερτ και τα κοπλιμέντα και ότι οι αλλοδαπές, είναι ίσως πιο "εύκολες", την κάλεσε στο Νοσοκομείο του, με πρόσχημα ότι θα της κάνει επέμβαση σε κιρσούς, αλλά μάλλον εικάζω ότι περισσότερο ήθελε ...να της κάνει έρωτα (για να το πούμε ευγενικά).
   Εκεί λοιπόν, κάτι συνέβη και η γυναίκα πέθανε, κάτι που ίσως να μην μάθουμε και ποτέ, αφού η ...επέμβαση γινόταν (αν γινόταν και αν ξεκίνησε ποτέ), "κεκλεισμένων των θυρών", χωρίς νοσοκόμους, αναισθησιολόγους κλπ (!)
   Ο γιατρός λοιπόν, επέλεξε ως υπερασπιστική γραμμή, να πουλήσει τρελίτσα και να πει ότι δεν έχει καμία σχέση με το θάνατο της γυναίκας, έφτασε μάλιστα σε σημείο να πει, ότι τον έμπλεξε κάποιος ...που τον ζηλεύει (νομίζω ότι τόσο άσχημα, το ...τερματίζουν μόνον Δ.Υ, όπως αυτός).
   Αυτό ήταν και αποδείχτηκε αδιέξοδο και μοιραίο, διότι τα στοιχεία, που τον συνδέουν με τον θάνατο της γυναίκας, είναι συντριπτικά και μάλλον ακλόνητα : πέρα από τις συνομιλίες στο φβ, έφυγε από την εφημερία και πήγε στο σημείο, όπου βρέθηκε το πτώμα (για να ...χαλαρώσει, είπε), τα κινητά τους εξέπεμπαν από το ίδιο σημείο (αυτοκίνητο) για αρκετή ώρα (ίσως ...με ακολουθούσε με άλλο αυτοκίνητο, είπε), έπλυνε δύο φορές, σε διάστημα ...ωρών το αυτοκίνητό του (ψυχαναγκαστικός, με ...την καθαριότητα, είπε) και ίσως υπάρχει και βίντεο (κάτι τέτοιο ακούστηκε) που τον δείχνει να φορτώνει το άψυχο (;) σώμα.
   Στο "άψυχο", έβαλα ερωτηματικό, διότι κανένας δεν ξέρει ή θα μάθει αν ήταν ήδη νεκρή ή ...νόμιζε εκείνος πως είναι και εδώ κάπου, αρχίζει, για μένα η ορθή υπερασπιστική γραμμή.
   Το μοναδικό "ατού" (ο Θεός να μας συγχωρέσει με αυτά που λέμε, εμείς οι δικηγόροι, θα πάμε στην Κόλαση, σίγουρα), που είχε στα χέρια του, είναι ότι το πτώμα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη και ΔΕΝ είναι ακόμα γνωστή η ΑΙΤΊΑ του θανάτου και δεν το "εκμεταλλεύτηκε" !
   Το μόνον που ξέρουμε, είναι ότι βρέθηκε στον οργανισμό της, υπνωτικό, άγνωστο επίσης, αν της το έδωσε για να κάνει την επέμβαση ή να κάνει ...το άλλο, που είπαμε.
   Σίγουρα όμως, ίσως να της έδωσε μεγαλύτερη δόση, αφού ΔΕΝ είναι αναισθησιολόγος και να απεβίωσε εξ αυτού του λόγου, οπότε θα μπορούσε να ισχυριστεί αυτό και πιθανόν να γλίτωνε με ανθρωποκτονία, από αμέλεια, που είναι πλημμέλημα (βέβαια και αυτό σχετικό είναι, διότι θα μπορούσε να θεωρηθεί και ενδεχόμενος δόλος ;) !
    Βέβαια, η συμπεριφορά του μετά, είναι ύποπτη, αλλά θα μπορούσε να πει ότι "φοβήθηκα" κλπ, που μου έμεινε στα χέρια και κοίταξα να το καλύψω έτσι, δεν ήθελα και δεν  μπορούσα να το πω σε κανέναν.
    Ακόμα και έτσι, βέβαια, μένουν σκοτεινά σημεία, όπως γιατί μεταμόρφωσε το δημόσιο Νοσοκομείο, σε ιδιωτικό ιατρείο, για να κάνει (;) την επέμβαση, δηλαδή ΠΟΙΌΣ χειρουργεί, υπό αυτές τις συνθήκες, χωρίς βοηθούς ;
    Σίγουρα, πρόκειται για περίεργη και δύσκολη υπόθεση, αλλά επέλεξε την χειρότερη δυνατή υπερασπιστική γραμμή και δεν ξέρω κατά πόσον, θα μπορέσει ...να την ισιώσει, στο Δικαστήριο, όταν γίνει, δηλαδή να την αλλάξει εκ των υστέρων (δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, όσο δεν υπάρχει αιτία θανάτου) !
   Εξάλλου, πρέπει να βρούμε και το κίνητρο του φόνου, αν έγινε με πρόθεση, που είναι βασικό (π.χ αν απέρριψε τις σεξουαλικές του προτάσεις και ορέξεις) και μόνον υποθέσεις, μπορούμε να κάνουμε, που δεν αρκούν και η αμφιβολία είναι πάντα υπέρ του κατηγορούμενου.
    Πάντως, το ηθικό δίδαγμα και αυτής της πολύ περίεργης υπόθεσης, είναι ένα : κρατηθείτε μακριά, από φβ και λοιπά αντισόσιαλ μίντια και κρατήστε μακριά τους και τις γυναίκες σας και τα παιδιά σας, για να σωθείτε !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.