Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

θα βάλει γραβάτα ο Τσίπρας ή όχι ;

    Αρχικά, σκεφτόμουν ότι δεν πρέπει να γράφουμε απαισιόδοξα, πριν το κρίσιμο eurogroup της Δευτέρας, όπου ελπίζουμε να πάρουμε "κάτι" για το χρέος, ότι δεν είναι σωστό και πατριωτικό.
  Από την άλλη, αναρωτιέμαι πως μπορεί να είναι κανείς "πατριώτης" και να αγαπά ένα Κράτος, που τον ληστεύει, που δημεύει την περιουσία του, που καταπατά βάναυσα τα δικαιώματά του και που δεν του (αντί)παρέχει, ουσιαστικά, σχεδόν τίποτα !
 Αφενός, η παρούσα κυβέρνηση, εμφανίζεται ως η καλύτερη και πιο πρόθυμη, στην εφαρμογή των Μνημονίων και από αυτή την άποψη, αξίζει ίσως να πάρει κάτι περισσότερο, από τις προηγούμενες, αφετέρου, όμως, συνεχίζει και αυτή, να επιβάλλει παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα και ακολουθεί την ίδια, θανατηφόρα, "συνταγή" των προηγούμενων : αύξηση επιβαρύνσεων στον πολίτη, αντί για συμμάζεμα της σπατάλης, στο ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
  Στην πορεία μάλιστα, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι, κάποια, από τα ψηφισθέντα -προχθές- μέτρα, όπως η αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και η επιβολή εισφοράς, πάνω στην εισφορά, θα "πέσουν" στα Δικαστήρια και δεν θα εφαρμοστούν ποτέ !
   Κάποιοι γελοίοι στον συριζα, μάλιστα, θέλοντας να απαντήσουν στη ΝΔ, έβγαλαν σποτάκι, με το οποίο ...καμάρωναν, ότι, σε έναν ελεύθερο επαγγελματία, με ετήσια έσοδα 10.000 ευρώ, θα του μένουν, για ...να ζήσει, λιγότερα, από 3.000 ευρώ (όσα παίρνουν γραμματείς, φαρισαίοι και μετακλητοί το μήνα), δηλαδή ...λιγότερα από 300 ευρώ το μήνα και αυτό το παρουσίαζαν ως επιτυχία και επίτευγμα...
   Κάποιοι άλλοι, γραφικοί, με τον τίτλο του "επιστήμονα" δεν "είδαν" τίποτα παράνομο και αντισυνταγματικό, σε αυτό, παρά ΜΌΝΟΝ στις περικοπές συντάξεων και μισθών στο Δημόσιο (το οποίο είναι ζήτημα πραγματικό-οικονομικό και όχι νομικό, αφού τόσα έχει το Κράτος και τόσα μπορεί να δίνει, κανένας Δικαστής, δεν θα μπορούσε να έχει λόγο επ' αυτού).
  Στο ζήτημα των "ειδικών" μισθολογίων μάλιστα, είχαμε, για πολλοστή φορά, σκάνδαλο και κουτοπονηριά της επίσης πολλοστής αριστερής κυβέρνησης, ήτοι ΑΥΞΉΣΕΙΣ (!), αντί για μειώσεις.
   Εδώ μπορεί να υπάρξουν κάποιες ερμηνείες, που σκέφτηκα μόλις πριν λίγο : για τους ένστολους, ίσως φοβούνται ότι έχουν όπλα και μπορεί να γίνει "πραξικόπημα" και να τους σκοτώσουν, τα μέλη ΔΕΠ πήραν αυξήσεις, επειδή σε αυτά, ανήκει και η μάνα των παιδιών του Τσίπρα, ενώ οι γιατροί, διότι ίσως ελπίζουν ότι ...θα τους σώσουν, αν αρρωστήσουν !
   Ως κάτοικοι και εμείς αυτής της υπερχρεωμένης χώρας, που λέγεται Ψωροκώσταινα, επειδή ζητάει λεφτά, από τους απένταρους και όχι από τους έχοντες, ασφαλώς και θέλουμε να γίνει κάτι θετικό, με το χρέος και να βάλει και γραβάτα ο Τσίπρας, όμως όχι με "πονηριές" (για να μην πω το άλλο) και όχι με οποιοδήποτε τίμημα...
  Κυρίως όμως και άσχετα, από το τι θα γίνει με το χρέος, με τα πλεονάσματα και ένα σωρό άλλα, ψυχρά και αδιάφορα, νούμερα, η ουσία είναι να δημιουργηθεί "Κράτος" στην Ελλάδα, διότι σήμερα ΔΕΝ υπάρχει, όπως θα δούμε και στην επόμενη ανάρτηση και αυτό, που γίνεται, τώρα, είναι σαν να προσπαθεί κάποιος ...να χτίσει ουρανοξύστη, χωρίς να σκάψει πρώτα και χωρίς καν θεμέλια !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.