Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

"τραβεστί" κυβέρνηση, με "πόρνη" αντιπολίτευση

    Λυπάμαι, που χρησιμοποιώ "πεζοδρομιακές" εκφράσεις, αλλά πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις, όσα διαδραματίζονται, τις τελευταίες ημέρες, στη Βουλή ;
  Από την αρχή, ήταν προφανής η "παρά φύση" συνεργασία, ενός ακροαριστερού και ενός ακροδεξιού κόμματος, για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά ήταν τόσο μεγάλη η πείνα, για εξουσία, στο να πάρουν, καλύτερα, την εξουσία "από τους άλλους, τους προηγούμενους", που δεν έβλεπαν μπροστά τους !
  Βέβαια, σε πρώτη φάση, γινόταν, αυτό το σενάριο, που πρέβλεπε το ευφάνταστο εκείνο προεκλογικό σποτ : κάθε φορά, που ο μικρός Αλέξης, κινδύνευε να εκτροχιάσει το τρένο, επενέβαινε ο μεγάλος Πάνος και το έβαζε πάλι στις ράγες...
   Πλέον, όμως και φυσιολογικά συμβαίνει ότι το μεγάλο ψάρι (συριζα) τρώει το μικρό (ανελ), οι ανύπαρκτοι δημοσκοπικά και με όσα κάνουν, ΑΝΕΛ, αναγκάζονται να πράττουν και να ψηφίζουν ο,τιδήποτε τους πει ο "μικρός" Αλέξης !
    Η ανάγκη για διατήρηση της καρέκλας, της μάσας, των προνομίων και των ασυλιών, που συνεπάγεται η εξουσία, υπερισχύει, για πολλοστή φορά, των όποιων κομματικών ή προσωπικών ιδεολογιών και Αξιών...
    Βέβαια, είναι προφανές, ότι, στα πλαίσια αυτής της συναλλαγής, κάποιοι από τους ανελ, θα διασωθούν, θα αμειφθούν για τις υπηρεσίες τους, στο μέλλον, με μια θέση στο Επικρατείας ή και αλλιώς.
    Πάντως, είναι φοβερό, ότι αυτή η κυβέρνηση, μετά τις πρώτες κινήσεις, ήτοι ...άνοιγμα ΕΡΤ και φυλακών, τώρα, με την ανεργία ακόμα πάνω από το 20%, σπεύδει να τακτοποιήσει ζητήματα αλλαγής φύλου και να πανηγυρίσει, για αυτό !
    Μέχρι τώρα, κάθε φορά, που ανέκυπτε διαφωνία, μεταξύ των ετερόκλητων κυβερνητικών "εταίρων", η μείζων αντιπολίτευση έβαζε πλάτη και εν μέρει, το ίδιο έγινε και τώρα (απλά στη σημερινή ψηφοφορία, οι τριγμοί ήταν μεγαλύτεροι και ίσως σημαίνουν την αρχή του τέλους) αποδεικνύοντας ότι και εκείνοι, φοβούνται τις εκλογές...
    Αν εξαιρέσεις περιπτώσεις, όπως οι ποταμίσιοι, που στις επόμενες εκλογές, δεν θα έβρισκαν ούτε την ψήφο τους, η ΔΗ.ΣΥ μάλλον θέλει να προλάβει να εκλέξει αρχηγό και η ΝΔ, κατεβάζοντας "δική της πρόταση", για την αλλαγή φύλου, προσπαθεί να τους έχει όλους ικανοποιημένους, για να μην χάσει τις ψήφους των gays, trans κλπ
    Με απλά λόγια, όσο κρατάνε τις βουλευτικές έδρες και αποζημιώσεις και οι μεν και οι δε, θα κάνουν τα πάντα, για να μην πέσει η κυβέρνηση και γίνουν εκλογές, με οποιοδήποτε τίμημα, για ...την χώρα και την κοινωνία !
     Βέβαια, υπήρξαν και αυτοί, που είτε κρύφτηκαν πίσω από το δάκτυλό τους και έστειλαν επιστολή, για να μην φανεί η μούρη τους, όταν ψηφίζουν, είτε ψήφισαν "παρών", νομίζοντας ότι έτσι γίνονται Πόντιοι Πιλάτοι...
     Πέρα από το ακατανόητο της πρεμούρας, για έναν τέτοιο Νόμο, όταν υπάρχουν χιλιάδες πιο σοβαρά προβλήματα, υπάρχουν και αυτές καθ'εαυτές, οι ενστάσεις, για την σκοπιμότητα και τη νομιμότητα της ρύθμισης, ακόμα και από επιστήμονες !
     Προσωπικά, διάλεξα επάγγελμα, σε ηλικία άνω των 25 και πολλοί ακόμα, αλλάζουν καριέρες, μετά τα 30, οπότε το να επιλέγεις ...φύλο, κάτω από τα 20, σε ηλικίες "επανάστασης" και επηρεασμού από "πρότυπα", είναι -τουλάχιστον- πρώιμο και επικίνδυνο.
     Σε τελική ανάλυση, δεν καταλαβαίνω, γιατί θα σταματήσουν να γελάνε (το βασικό επιχείρημα), όσοι έρχονται σε επαφή, με τα άτομα αυτά, όταν π.χ κάποιος, που μοιάζει από μακριά, με γυναίκα, αλλά έχει γένια ή αντρική φωνή (και το αντίστροφο), θα γράφουν τα χαρτιά του "λίτσα" και όχι "μπάμπης" !
     Ακόμα πάντως και αν αναγνωρίσουμε ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, για αυτή την "περίεργη" κυβέρνηση, εξίσου, αν όχι περισσότερο, τρομακτικό είναι και το ενδεχόμενο, να κυβερνήσουν ξανά η ΝΔ, μαζί με το πασοκ (όπως τυχόν θα λέγεται, τότε).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.