Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

"κράτος των Εξαρχείων" και νομικές προεκτάσεις

     Την περασμένη Κυριακή, διάβαζα σε Κυριακάτικη διαδικτυακή εφημερίδα, ότι οι κάτοικοι των Εξαρχείων, ζητούν να μειωθούν, λόγω της κατάστασης, που βιώνουν, τα δημοτικά τέλη και αναρωτιέμαι ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι έχουν δίκιο !
  Βασικά, θεωρώ, ότι αυτό που ζητούν, είναι το λιγότερο, που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν από το επίσημο Κράτος...
  Οι σκέψεις αυτές, μάλιστα, μου είχαν γεννηθεί λίγο νωρίτερα, καθώς, ένας φίλος και συνάδελφος, από Τρίκαλα Θεσσαλίας, κατεβαίνει συχνά, για δουλειά, στην Αθήνα και δεν έχει δικό του σπίτι εδώ.
   Μια ξαδέρφη του, έχει δικό της σπίτι, κενό, στα Εξάρχεια και θεωρητικά θα μπορούσε να μένει εκεί, ωστόσο προτιμά να πληρώσει, παρά να ρισκάρει, να του κάψουν το σχετικά καλό Ι.Χ, που έχει, να τον ληστέψουν, όταν θα γυρίζει το βράδυ ή να του πετάξουν καμία μολότωφ, στο μπαλκόνι.
  Τα "πάρτυ μολότωφ" κάθε Παρασκευή και/ή Σάββατο βράδυ, τα δύο αυτοκίνητα, που καίγονται το μήνα, οι φθορές σε σπίτια και Ι.Χ, από τον πετροπόλεμο (ή μαρμαροπόλεμο), η διακίνηση ναρωκτικών και γενικά η ανομία και η αναρχία, της περιοχής, βλέπουμε, ότι ουσιαστικά οδηγούν σε μια ιδιότυπη "απαλλοτρίωση" ιδιωτικών ακινήτων, αντίθετη με το Σύνταγμα, αφού δεν υπάρχει αποζημίωση...
    Όταν δεν μπορείς να μείνεις, από φόβο, στο σπίτι σου, ούτε μπορείς να το νοικιάσεις σε άλλον, ουσιαστικά στερείσαι την περιουσία σου, χωρίς λόγο και χωρίς να σε αποζημιώνει το Κράτος, για αυτό ή να σου δίνει ...ένα άλλο ακίνητο, όπου θα μπορείς να ζεις, δίχως φόβο, για την ζωή ή την περιουσία σου !
    Συνεπώς, το να ζητάς μείωση δημοτικών τελών, είναι το ελάχιστο, κανονικά δεν πρέπει να πληρώνεις κανένα φόρο και ειδικά ΕΝΦΙΑ, αλλά και να ζητάς αποζημίωση, για στέρηση της περιουσίας σου, για διαφυγόντα κέρδη, από ενοίκια ή από έσοδα (για τα μαγαζιά, στα οποία δεν πατάει πελάτης) και φυσικά, για τις φθορές, σε πολυκατοικίες και αυτοκίνητα...
    Όλοι πληρώνουμε φόρους, για κρατικές υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας, ωστόσο, όταν το περιπολικό, το ασθενοφόρο ή το όχημα της πυροσβεστικής, δεν πάει καν στα Εξάρχεια, εκεί πλέον, είσαι εντελώς απροστάτευτος, δεν έχεις καμία παροχή, ως ανταπόδοση, για τους φόρους, που πληρώνεις, άρα κανένα λόγο να πληρώνεις !
   Πέρα από τις γνωστές υπερβολές των δημοσιοκάφρων και τις απόπειρες πολιτικής εκμετάλλευσης, από την αντιπολίτευση, είναι σαφές (όχι όμως και αυτονόητο, όπως αποδεικνύεται) ότι κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει, με αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί απλά να διαιωνίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.