Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

φόβος και ανασφάλεια

      Τελευταία, παρατηρείται μια έξαρση της εγκληματικότητας και οι μόνοι που δεν το βλέπουν ίσως, είναι ο Υπουργός ...προστασίας του πολίτη (τι ειρωνεία, ε ;) και ο Πρωθυπουργός, που τον διατηρεί στην θέση του.
  Μετά και τις δύο πρόσφατες δολοφονίες, μία σε ιδιωτικό χώρο (δικηγορικό γραφείο) και μία σε δημόσιο (νεκροταφείο), είναι λογικό, να επικρατεί φόβος και ανασφάλεια, στον κόσμο !
  Το πιο ανησυχητικό όμως, είναι η εκ νέου αύξηση των βίαιων επιθέσεων σε αλλοδαπούς, μία στον Ασπρόπυργο και μία στη Ριζούπολη, με ρατσιστικά κίνητρα, από μέλη-οπαδούς της γνωστής ακροδεξιάς οργάνωσης, που εκπροσωπείται και στο Κοινοβούλιο.
   Εκτός από αυτά τα 2 περιστατικά, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, ποια ήταν τα κίνητρα της αντίστοιχης επίθεσης σε φοιτητή, στο Ρέθυμνο, ωστόσο το γεγονός ότι του μίλησαν αρχικά στα Αγγλικά ("excuse me"), υποδεικνύει ότι πιθανότατα και εκεί, να πρόκειται για ρατσιστικά αίτια, επειδή τον πέρασαν για αλλοδαπό ή για ομοφυλόφιλο (ή και τα δύο).
   Το πιο ανατριχιαστικό, δεν είναι ότι έχουν ξεκινήσει πάλι οι επιθέσεις από φανατισμένα ακροδεξιά στοιχεία, επιθέσεις από περισσότερα τους ενός, άτομα, με εξαιρετική βιαιότητα, αλλά η ΗΛΙΚΊΑ των δραστών, που σε καμία περίπτωση, δεν ξεπερνά τα 20 έτη !
   Μιλάμε για άτομα εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας, που έχουν υιοθετήσει, τόσο νωρίς, την ακροδεξιά ρητορική, που πιστεύουν προφανώς ότι δεν έχουν μέλλον και ότι για αυτό ...ευθύνεται ο αλλοδαπός εργάτης ή κάποιος άλλος άσχετος και αθώος.
    Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν, για το τι είδους παιδεία έχουν λάβει αυτοί οι νέοι, ποιο είναι το οικογενειακό τους περιβάλλον κλπ, ώστε να πέσουν θύματα της ρατσιστικής προπαγάνδας και της ρητορικής της βίας, ωστόσο η άνοδος της ακροδεξιάς, δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο, όπως αποδεικνύεται, από εκλογικές αναμετρήσεις, σε άλλες χώρες της Ε.Ε.
    Το πρόβλημα αυτό, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και γρήγορα, από τους ...αριστερούς, που κυβερνούν την Ε.Ε, πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις !
   Την ίδια στιγμή, στην χώρα μας, η Δίκη της "οργάνωσης" αυτής, τραβάει σε (πολύ) μάκρος, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, βρίσκονται εκτός φυλακής, εδώ και αρκετό καιρό και ίσως και αυτά να παίζουν το ρόλο τους και να δημιουργείται εικόνα ατιμωρησίας, που ενθαρρύνει παρόμοιες συμπεριφορές.
     Πέρα από τα 20χρονα πάντως, που είναι εύκολο να παρασυρθούν, είναι τραγικό να συνομιλείς με 40ρη, που θα όφειλε να σκέφτεται πιο ώριμα και λογικά, έχοντας και εμπειρίες ζωής και να σου λέει, ότι δεν ψηφίζει τους πολιτικούς του κατεστημένου, που μας έκλεβαν, όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, αλλά δεν θα είχε πρόβλημα να ψηφίσει τους "μπράβους", επειδή αυτοί, δεν τα παίρνουν από εμάς, αλλά ...από κάποιους άλλους (καταστηματάρχες, στους οποίους "πουλάνε" προστασία) !
     

1 σχόλιο:

  1. Εν τω μεταξύ, κοντεύει να τελειώσει ο Οκτώβρης και ο Τόσκας δεν (;) έχει ενεργοποιήσει ακόμα τον δακτύλιο στην Αθήνα ! Τι περιμένει ; Δίνει την εντύπωση, ότι τα έχει παρατήσει όλα, ακόμα και τα βασικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.