Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

αντι-κοινωνικό μέρισμα και φέτος ;

    Οι πρώιμες και πρόωρες εξαγγελίες της κυβέρνησης, ότι θα δοθεί και φέτος "(αντι)κοινωνικό μέρισμα", από τα "πέτσινα" και αιματηρά πλεονάσματα της υπερφορολόγησης, ύψους 1 δις ευρώ, αποδεικνύουν δύο πράγματα.
  Πρώτον, ότι οι αριστεροί θα πεθάνουν με τα μυαλά, που κουβαλάνε, δεν θα αλλάξουν, ούτε θα γίνουν άνθρωποι ποτέ και δεύτερον, ότι ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα...
 Αυτό που πάνε να κάνουν, για δεύτερη φορά, είναι ίδιο με αυτό : είναι σαν να έχω αγοράσει, με πίστωση, κάτι, που κάνει 100 ευρώ, μετά να ληστεύω κάποιον, να του παίρνω 70 ευρώ και αντί να τα δώσω στον έμπορο, που του χρωστάω, να τα μοιράζω σε ζητιάνους του δρόμου (που μπορεί να είναι και λαμόγια), για να το παίξω πονόψυχος και καλός !
  Είναι ανέκδοτο να λες, ως Κράτος, ότι μπορείς να μοιράσεις, κατά το δοκούν, 1 δις ευρώ, όταν χρωστάς 320 δις στους διεθνείς πιστωτές σου και 6 δις στους εγχώριους προμηθευτές σου...(συν 300 χιλιάδες άνθρωποι, που έχουν υποβάλει αίτηση σύνταξης και περιμένουν ακόμα και για χρόνια)
  Και φυσικά, όταν τα χρήματα αυτά, προέρχονται, από ληστρική, παράνομη και απάνθρωπη υπερφορολόγηση ορισμένων (επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, που το Κράτος, έχει μπει, από μόνο του, συνέταιρος, με ποσοστό άνω του 50% πλέον).
  Με το να δώσεις, έτσι, ένα χιλιάρικο, σε ορισμένους, ούτε εσύ, ως κυβέρνηση, ωφελείσαι σε κάτι, ούτε ο λήπτης των χρημάτων, σώζεται (αν έχει πραγματική ανάγκη).
  Πολιτικό όφελος, θα υπήρχε, μόνον σε περίπτωση, που αντί να μοιράσεις ανύπαρκτα και τεχνητά πλεονάσματα, μείωνες τα χρήματα, που παίρνεις, από τους πολίτες, μέσω της φορολόγησης (1 δις ευρώ π.χ είναι σχεδόν το 40% του ετήσιου ΕΝΦΙΑ).
  Τώρα, αυτά, που κάνουν, αποδεικνύονται αντικοινωνικά (εξ ού και ο τίτλος), διότι : αυτοί, που θα πάρουν το χιλιάρικο, μετά από 2 μήνες, που θα έχει γίνει καπνός, δεν θα το θυμούνται καν, αν δεν δοθεί ξανά ή αν δοθεί στο μέλλον κάτι λιγότερο, θα είναι δυσαρεστημένοι, όπως και εκείνοι, που δεν θα το πάρουν, όπως και εκείνοι, που το έχουν πληρώσει και δεν τους ρώτησε κανείς, πως θέλουν να διατεθούν τα χρήματα, που πλήρωσαν, από το υστέρημά τους !
   Πέρα από αυτό, το φαύλο, κύκλο δυσαρέσκειας, που θα δημιουργηθεί (δηλαδή το αντίθετο αποτέλεσμα, από αυτό, που επιδιώκεται, μέσω της απατηλής, κυβερνητικής, "γενναιοδωρίας"), υπάρχουν και τα γνωστά "ζητήματα", από το παρελθόν.
   Όλοι θυμόμαστε, από πέρσι, τραγελαφικές καταστάσεις, όπου την "13η σύνταξη", έλαβαν βο(υ)λευτές με 7 χιλιάρικα το μήνα και άλλα κρατικοδίαιτα κομματόσκυλα, διορισμένα σε καλοπληρωμένες αργομισθίες.
   Με απλά λόγια, το σύστημα διανομής, είναι τόσο απρόσωπο και εύκολο να εξαπατηθεί, ώστε εμφανίζονται ως "φτωχοί" και αναξιοπαθούντες, ακόμα και εφοπλιστές ή κάτοικοι Κηφισιάς, με 1 στρέμμα βίλες, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΔΕΗ...
   Κάθε φορά, που η εκάστοτε κυβέρνηση ανακοινώνει την πρόθεση να μοιράσει "τζάμπα" χρήμα, μαζεύονται όλα τα λαμόγια, όπως οι μύγες στα σκατά, για να πάρουν το μερίδιο τους : έτσι, μπορεί κάποιος να εμφανίζει μηδέν εισόδημα, αλλά να έχει 1 εκατομμύριο ευρώ, στην τράπεζα ή να είναι έμπορος, που πουλάει μόνον "μαύρα", ακόμα και ναρκωτικά !
    Συνεπώς και για το λόγο ότι η Ψωροκώσταινα, δεν έχει τρόπο να ξέρει ποιος έχει πραγματικά ανάγκη και ποιος είναι απατεώνας, η διανομή χρήματος στα τυφλά, από πέτσινα και αιματηρά πλεονάσματα, λόγω υπερφορολόγησης, είναι πράξη βαθιά αντικοινωνική, οπότε και το μέρισμα, αν τελικά δοθεί, θα πρέπει να ονομάζεται "αντικοινωνικό" και όχι κοινωνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.