Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

τα απολωλότα πρόβατα

    Έρχεται κάποια στιγμή, όπου το πρόβατο αποφασίζει να μην ακολουθήσει τον ποιμένα, να πάρει το δικό του δρόμο, με συνέπεια να χάνεται, να απομονώνεται και τελικά να γίνεται εύκολη λεία λύκων και τσακαλιών.
  Το θέμα είναι πως αντιδράει, σε αυτή την περίπτωση, ο ποιμένας : κάποιος, θα πει "δεν βαριέσαι, ας πρόσεχε" και συνεχίζει ατάραχος την ζωή του (αυτόν τον ζηλεύω), ενώ άλλος λυπάται βαθιά, αν και δεν φταίει, διότι, ενώ μπορούσε να φέρει το πρόβατο σε ασφαλές μέρος, δεν τα κατάφερε (με αυτόν, μάλλον, ταυτίζομαι).
  Ενώ είναι μεγάλη αλήθεια ότι "κανείς δεν σώζεται με το ζόρι" και ότι, αν κάποιο πρόβατο έχει αποφασίσει να ξεστρατίσει, πολύ δύσκολα μαζεύεται, προσωπικά, στεναχωριέμαι πάρα πολύ, όταν ένας πελάτης ή υποψήφιος πελάτης, δεν ...με αφήνει να τον βοηθήσω, ενώ μπορώ.
   Ειλικρινά ζηλεύω, ορισμένες φορές, τους συναδέλφους, που τα παίρνουν όλα πολύ χαλαρά, έως αψήφιστα και δεν χολοσκάνε, ούτε όταν χάνουν τις υποθέσεις !
     Τώρα, αν θέλαμε να ερευνήσουμε τις αιτίες, που ένα πρόβατο, δηλαδή πελάτης, ξεστρατίζει και οδηγείται στο στόμα του λύκου, ενώ υποτίθεται ότι ψάχνει για κάτι καλό, θα λέγαμε ότι είναι κυρίως δύο.
   Πρώτα και κύρια, είναι ο λεγόμενος κακός εγωισμός (όχι ότι υπάρχει και καλός), η αυταπάτη ότι γνωρίζουν νομικά ή νομικές διαδικασίες, ενώ μπορεί να ξέρουν ελάχιστα, οπότε η ημιμάθεια είναι χειρότερη, πάντα, από την αμάθεια.
   Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, για να επιβεβαιώσουν την πλάνη τους, τα απολωλότα πρόβατα θα ρωτήσουν και κάποια ...άλλα ζώα, για το αν ακολουθούν το σωστό δρόμο, τα οποία μπορεί να είναι και λύκοι μεταμφιεσμένοι, που δεν έχουν κανένα λόγο να πουν το αντίθετο...
    Συμβαίνει ενίοτε, ο εγωισμός να τυφλώνει τόσο τα πρόβατα, που βλέπουν ως εχθρικές, πράξεις που κάνει ο ποιμένας, για να τα προστατεύσει ή να τον κατηγορούν για πράγματα, για τα οποία δεν έχει ευθύνη (π.χ δεν έβρεξε πολύ και δεν έβγαλε πολύ χορτάρι).
   Ο δεύτερος λόγος, που σχετίζεται κάπως και με τον πρώτο, είναι ότι πολλοί άνθρωποι, έχουν μικρές εμπειρίες, από Δικαστήρια κλπ και νομίζουν ότι κάθε φορά, είναι ίδια και θα συμβαίνει το ίδιο, ενώ είναι εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις.
    Έχουν δηλαδή εκ των προτέρων σχηματίσει άποψη, σχεδόν βέβαιη (!) για το πως θα εξελιχθεί μια κατάσταση, με βάση (εντελώς διαφορετικές) εμπειρίες του παρελθόντος και αν δεν εξελιχθεί, όπως ...είχαν φανταστεί, κατηγορούν τα λάθος άτομα, ενώ τις περισσότερες φορές, φταίνε οι ίδιοι !
     Συνεπώς, ο μόνος τρόπος για να ζήσει με ασφάλεια και ειρήνη, το πρόβατο, είναι να έχει εμπιστοσύνη στον καλό ποιμένα του, που είναι επιφορτισμένος με την προστασία του, από κάθε επιβουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.