Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

είναι τρομαχτικό...

    Ενόψει της διπλής εορτής της 25ης Μαρτίου, η δημοσιογράφος είχε πάει σε λαϊκή αγορά και ρωτούσε τον κόσμο, τι γιορτάζουμε την συγκεκριμένη ημέρα.
 Σωστή απάντηση έδωσε ένα 20% μετά βίας, όλοι οι υπόλοιποι έλεγαν ότι δεν γνωρίζουν ή άλλα αντί άλλων (π.χ το "όχι") !
 Το να μην ξέρει ο νεαρός μανάβης, που πιθανόν να μην έχει πάει και σχολείο, είναι κάπως κατανοητό, αλλά το να μην ξέρουν άνθρωποι, που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το μάταιο αυτό κόσμο, που ήταν και η πλειοψηφία, είναι πραγματικά σοκαριστικό.
 Εκείνη την στιγμή ακριβώς, λοιπόν, πάγωσε το αίμα μου, έκανα αυθόρμητα και αυτόματα την σκέψη "όλοι αυτοί δηλαδή, αύριο θα ψηφίσουν και θα καθορίσουν το μέλλον μου" ;
 Και φυσικά, δεν θα το κάνουν μόνον στις επερχόμενες εκλογές, εφόσον ψηφίζουν ΉΔΗ επί δεκαετίες (με τα γνωστά, μετά το 2010 τουλάχιστον, αποτελέσματα) !
 Εκτός από την "ποιότητα" των εκλογέων-ψηφοφόρων, που καθορίζει και την "ποιότητα" της (τρόπος του λέγειν) δημοκρατίας μας, εξίσου τραγικά είναι και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων...
  Σύμφωνα με αυτά, εννιά χρόνια μετά την (επίσημη) χρεοκοπία της χώρας από τα δύο κόμματα εξουσίας, τα ντουγάνια, που ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις, στην βενεζουέλα των βαλκανίων, προτίθενται να δώσουν ...σε αυτά (τα ίδια), περίπου το 80% των ψήφων !
 Τόσα είναι τα ποσοστά, που φέρεται να συγκεντρώνουν αθροιστικά, τα δύο αυτά κόμματα, δηλαδή ΝΔ και παλιό και ...νέο πασοκ (δηλαδή συριζα), αν υποθέσουμε ότι και οι αναποφάσιστοι θα καταλήξουν κάπου εκεί.
  Είναι αλλιώς να ξέρεις απλά κάτι, να το αισθάνεσαι ή να το υποψιάζεσαι και αλλιώς να το βλέπεις και αποτυπωμένο, σε γκάλοπ στις λαϊκές ή σε δημοσκοπήσεις, είναι μια πραγματικότητα εξαιρετικά θλιβερή, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον της Ψωροκώσταινας.
   Κάτι άλλο, εξαιρετικά τραγικό, αλλά παράλληλα και εξαιρετικά οξύμωρο, είναι πως σε άλλες δημοσκοπήσεις, μόλις 1 στους 10, εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα !
   Οι ίδιοι (ψυχοπαθείς ;), που δεν εμπιστεύονται τα κόμματα, τα ψηφίζουν (τα ίδια !) φανατικά και εμμονικά, όλα αυτά τα χρόνια και εκεί η Επιστήμη και η Λογική, σηκώνουν τα χέρια ψηλά...
    Ένα ακόμα στοιχείο, που επιβεβαιώνουν οι δημοσκοπήσεις και με δικαιώνουν και για όσα γράφω εδώ τόσα χρόνια, είναι και το βασικό κριτήριο με το οποίο ψηφίζει ο μέσος ψηφοφόρος (αυτός που πάει από ΝΔ σε πασοκ, μετά σε συριζα και πάλι πίσω).
     Μην σας ξεγελάει ο τίτλος ("οικονομία"), κανένα τρωκτικό δεν ενδιαφέρεται για την οικονομία της χώρας, για το μέλλον της, για το μέλλον των άλλων, των νέων κλπ, το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι η δική τους τσέπη και τίποτα περαιτέρω...
    Ο (να μην τον χαρακτηρίσω) γέρος, που γέρασε και δεν έμαθε, ούτε φρόντισε να μάθει ποια δύο γεγονότα εορτάζουμε στις 25 Μαρτίου (αλλά τρώει μπακαλιάρο, επειδή προφανώς ...τρώνε και οι άλλοι), ψηφίζει αυτόν, που (υπόσχεται ότι) θα του αυξήσει το "μισθό".
    Έτσι ονομάζουν πολλοί ...την σύνταξη, ακόμα και άνθρωποι που μπορεί να μην δούλεψαν ποτέ, ενώ ο μισθός είναι κάτι πολύ διαφορετικό, είναι αντάλλαγμα, για παροχή (πραγματικής) εργασίας.
   Για να μην πολυλογούμε, αν δεν υπάρξει διάχυση των ψήφων σε νέα και μικρότερα κόμματα, δεν διαφαίνεται σωτηρία, για την βενεζουέλα των βαλκανίων !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.