Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

υπερπλεόνασμα ...απάτης και κοροϊδίας

      Φαίνεται πως αυτή είναι η (κακή) μοίρα της Ψωροκώσταινας : τα ίδια αριστερά ντουγάνια, που κατηγόρησαν τον Γεωργίου ότι "μαγείρεψε" τα στατιστικά και "φούσκωσε" το Δημόσιο Χρέος, τώρα "μαγειρεύουν" τα στατιστικά, αλλά από την ανάποδη, ήτοι "φουσκώνουν" τα (πέτσινα) πλεονάσματα !
  Ο Γεωργίου φυσικά, αθωώθηκε ξανά και ξανά, διότι κανένας (φυσιο)λογικός άνθρωπος, δεν θα μπορούσε να μην δεχτεί, ότι η βενεζουέλα των βαλκανίων, το 2010, ήταν μια υπερδανεισμένη-υπερχρεωμένη και χρεοκοπημένη χώρα...
  Αυτό που συμβαίνει όμως, μετά το 2010, ήτοι η εμφάνιση πλαστών και εικονικών πλεονασμάτων, είτε για να παίρνουν τις "δόσεις" τους, τα κρατικοδίαιτα "πρεζάκια", είτε για να κάνουν (αντι)κοινωνικές πολιτικές, λίγο πριν τις εκλογές, είναι ένα ΑΛΗΘΙΝΌ κακούργημα !
  Πρόκειται για έγκλημα, που έκαναν και οι σαμαροβενιζέλοι, όπως προανέφερα μόλις, με συμμετόχους και τους άλλους αριστερούς, δηλαδή τους δανειστές μας-ευρωπαίους πολιτικούς ή τεχνοκράτες (...του πισινού), που δέχονται τα στοιχεία, όπως τους ανακοινώνονται...
    Ο λόγος που το κάνουν αυτό οι Ευρωπαίοι δανειστές μας, είναι μάλλον, για να δείξουν και στους ...δικούς τους υπηκόους, ότι "να, δέστε, πως σώσαμε την Ελλάδα -με τα χρήματα σας- και τώρα έχει πλεονάσματα και όχι ελλείμματα, όπως πριν την "σώσουμε" (χαχα) !
    Η βασική διαφορά, που έχει η σημερινή κυβέρνηση από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, είναι πως το έχει τερματίσει, ΔΕΝ πληρώνει ΤΊΠΟΤΑ, ούτε σεντ, έτσι βγάζει τα δήθεν πλεονάσματα και όταν λέμε "τίποτα", εννοούμε τίποτα...
    Οι προηγούμενοι σαμαροβενιζέλοι, πλήρωναν έστω και με καθυστέρηση τους προμηθευτές του Δημοσίου και γενικά τις οφειλές προς ιδιώτες, αυτοί πληρώνουν μόνον Δ.Υ, "συμβούλους"-κομματόσκυλα και δαπάνες τύπου "ταξιδάκι Κουντουρά στη Νέα Υόρκη μετά της συνοδείας αυτής" !
     Και μην ακούτε όσα λένε για τις οφειλές του Δημοσίου, κατά καιρούς, είναι και αυτά ψέμματα, τα χρέη είναι ΠΟΛΎ μεγαλύτερα, από αυτά, που ανακοινώνονται...
    Εξάλλου, όταν εκκρεμούν, επί πολλά χρόνια, τόσες χιλιάδες συντάξεις και εφάπαξ, δεν μπορείς να μιλάς (ούτε αν είσαι μπακάλης) για "πλεόνασμα" : εξοφλήστε πρώτα όσα χρωστάτε και μετά να δούμε, αν έχετε πλεόνασμα και αν μπορείτε να κάνετε (αντι)κοινωνική πολιτική.
    Άλλωστε, πόσο ...αριστερό και κοινωνικό είναι (χαχα), να έχουν πεθάνει χιλιάδες άνθρωποι-δικαιούχοι, πριν προλάβουν να πάρουν σύνταξη και εφάπαξ ;
     Αυτό όμως, που ακυρώνει εντελώς τους δήθεν πανηγυρισμούς των αριστερών (εντός και εκτός χώρας) για τα πλεονάσματα, είναι ένα άλλο στατιστικό, πιο βέβαιο αυτή τη φορά, που ανακοινώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα : ότι δηλαδή το Δημόσιο Χρέος της βενεζουέλας των βαλκανίων, αυξήθηκε σε ένα χρόνο, κατά 17 δις ευρώ !
      Τι να τα κάνω τα πέτσινα πλεονάσματα και τα "μαξιλάρια", από την παύση πληρωμών του Δημοσίου και την άγρια και αντισυνταγματική υπερφορολόγηση (ορισμένων), αν δεν μειώνεται το χρέος μου ; Είναι σαν μία τρύπα ...στο νερό.
      Και φυσικά, το να σκεφτείς να κάνεις "παροχές" με αυτά τα πλασματικά και δήθεν πλεονάσματα, σημαίνει ότι απλά ...είσαι αριστερός και δεν θα γίνεις άνθρωπος ΠΟΤΈ, ούτε θα μάθεις ποτέ, πως όσα και να δώσεις στα πρόβατα, αυτά έχουν ήδη αποφασίσει να ψηφίσουν Κούλη και αυτό δεν αλλάζει έτσι !
    Αντίθετα, με δύο απλές κινήσεις, ήτοι άμεση μείωση αφορολόγητου (σε πιο ...ευρωπαϊκά επίπεδα, χαχα) και μείωση υψηλών συντάξεων, αλλά και πάσης φύσεως αμοιβών στο Δημόσιο, θα μπορούσε να γυρίσει, αλλά πραγματικά αυτή την φορά, το παιχνίδι, όχι μόνον υπέρ του συριζα, αλλά και υπέρ της ψωροκώσταινας (θα μου πεις, ποιος νοιάζεται για αυτήν ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.