Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ο ...απολογισμός της υπόθεσης energa power

      Αποσβολωμένοι κυριολεκτικά, παρακολουθούμε όλοι και ειδικά εμείς οι δικηγόροι, τα ...απόνερα της υπόθεσης energa, όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν, με αφορμή αυτήν την υπόθεση.
 Κάτι που ξεκίνησε, ως μια "απλή" υπόθεση υπεξαίρεσης (το μέγεθος του ποσού, μόνον την έκανε "μεγάλη", τα 256 εκατομμύρια ευρώ), έχει (μέχρι στιγμής) τον εξής απολογισμό : ένας δικηγόρος στο χώμα, ένας Αλβανός κακοποιός επίσης, σφαγμένος άγρια μέσα στις φυλακές, δύο δικηγόροι στην φυλακή και άλλοι δύο να έχουν συλληφθεί και να κινδυνεύουν επίσης με φυλάκιση !!!
   Προφανώς, η υπόθεση αυτή, δεν μπορεί παρά να είναι καθρέφτης της κοινωνίας και της χώρας, στην οποία ζούμε, όπως διαμορφώθηκε μετά από 40 χρόνια αριστερής διακυβέρνησης, δηλαδή της βενεζουέλας των βαλκανίων...
  Μια παρέα νεαρών επιχειρηματιών (εντός ή εκτός εισαγωγικών), φτιάχνει μία εταιρία παροχής ρεύματος, πιθανόν με πολιτικές πλάτες (όπως "δείχνει" και η επιλογή των συνηγόρων τους) και κάποια στιγμή, γίνεται γνωστό ότι έχουν υπεξαιρεθεί τα 256 εκατομμύρια.
  Ενώ οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους, ήταν ποινές-χάδια, αν όχι αστείες και μόνον τρεις μπήκαν στην φυλακή, ο φερόμενος, ως εγκέφαλος, που με τα 21 χρόνια κάθειρξης, θα έμενε μέσα το πολύ 8 χρόνια (ακόμα και αν δεν έπεφτε στο Εφετείο, δηλαδή), φέρεται να δίνει εντολή σε Αλβανούς να σκοτώσουν τον δικηγόρο της πολιτικής αγωγής !
  Εκεί η Λογική, σηκώνει τα χέρια ψηλά : αντί να εκτίσει την σχετική μικρή ποινή του και να λέει και "ευχαριστώ", αποφασίζει να σκοτώσει ...έναν δικηγόρο, γιατί ; ΤΙ θα πετύχαινε ; Δεν θα έβαζε η πολιτική αγωγή άλλον δικηγόρο, μετά ;
   Το αποτέλεσμα είναι ότι πρωτόδικα, "τσίμπησε" άλλα 13 χρόνια κάθειρξης για την ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας (εφόσον ο δικηγόρος στάθηκε τυχερός και επέζησε), ποινή πάλι μικρή σχετικά...
 Εκτός από τους δικαστές, όμως, που αντιμετώπισαν με "σεβασμό" (και μάλλον αντιμετωπίζουν ακόμα) τον φερόμενο ως εγκέφαλο της υπεξαίρεσης και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι (όπως ομολόγησε ο εκπρόσωπος τους, στα κανάλια), φέρεται να δέχονταν πιέσεις για "ειδική μεταχείριση".
   Κάπως έτσι φτάσαμε και στο φιάσκο της αποφυλάκισης του, για μερικές ημέρες, το καλοκαίρι με "μούφα" αναπηρίες !
  Το τραγικό της υπόθεσης, λοιπόν, είναι πως τώρα, ο βασικός κατηγορούμενος, έχει μεταβληθεί σε κατήγορο και γενικά μια υπόθεση που θα μπορούσε να έχει τελειώσει σύντομα, αυτή τη στιγμή έχει ξεφύγει (κυριολεκτικά) με πολλές, "παράπλευρες απώλειες"...
  Το ότι ένας κατηγορούμενος-εγκληματίας του "λευκού κολλάρου", δηλαδή οικονομικού εγκλήματος, "τακίμιασε" στις φυλακές με Αλβανούς του κοινού ποινικού Δικαίου και από εκεί "ξεκίνησαν τα όργανα", θα πρέπει να προβληματίσει, για το ούτως ή άλλως προβληματικό, σωφρονιστικό (;), μας σύστημα !
     Η υπόθεση όμως ξέφυγε, όχι μόνον επειδή μπλέχτηκαν, χωρίς ουσιαστικό λόγο, οι Αλβανοί ποινικοί, αλλά και επειδή κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες (βλέπε και μεγαλοδικηγόροι) μυρίστηκαν "αίμα", δηλαδή χρήμα, άσχετα αν αυτό ήταν κλεμμένο (και χωρίς ίσως να υπολογίζουν πόσο από αυτό, βρίσκεται ακόμα στην κατοχή των εμπλεκομένων)...
     Η συναλλαγή, που επιχειρήθηκε (δώσε μας λεφτά, για να μην παραστούμε ως πολιτική αγωγή), δεν είναι άγνωστη στον δικηγορικό κόσμο, ειδικά στους παλαιότερους συναδέλφους, ωστόσο αυτό δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους αδικήματα (απόπειρα ανθρωποκτονίας) !
   Χρηματικός συμβιβασμός θα μπορούσε να γίνει σε αστικής φύσεως υποθέσεις, σε κατ' έγκληση διωκόμενα αδικήματα ή σε αδικήματα, όπως π.χ η δυσφήμιση, αλλά το να "αθωώνουμε" ένα δολοφόνο, επειδή μας έδωσε λεφτά, δεν έχει λογική, πέραν ...της απληστίας και της αγάπης για το χρήμα.
     Η απληστία, ωστόσο, δεν είναι ποινικό αδίκημα, το θέμα είναι να ερευνηθεί αν εδώ υπήρξε εκβιασμός (...του εγκληματία) ή απλά μια συζήτηση περί συμβιβασμού (έστω και αδόκιμου, λόγω της φύσεως της υπόθεσης, όπως ανέφερα).
     Αυτό, όμως, που τρομάζει και εμένα, ως δικηγόρο, είναι ...η ευκολία, με την οποία αποδίδεται σε συναδέλφους η κατηγορία της "εγκληματικής οργάνωσης" !!
  Ο ένας μάλιστα, προφυλακισμένος, δικηγόρος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση, μαζί με τον ...παρολίγον δολοφόνο του (είναι αστείο, έτσι ;).
  Δεν μπορεί να κινδυνεύει ο δικηγόρος, από "κοριούς", με συλλήψεις, επειδή ...μιλάει με έναν πελάτη του ή και αντίδικο, εντός των φυλακών, σε ένα πιο φιλικό τόνο ή αν του δανείσει ή και χαρίσει π.χ 500 ευρώ !
      Σε κάθε περίπτωση, επειδή γίνεται συνέχεια λόγος, για "μαφία των φυλακών", τελευταία, το μόνον σίγουρο, στην βενεζουέλα των βαλκανίων, είναι πως οι μαφίες (εντός ή εκτός εισαγωγικών) είναι πολύ περισσότερες και κυρίως ΕΚΤΌΣ των φυλακών, κάποιες μάλιστα υπεράνω υποψίας (πολιτικές, δικαστικές κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.