Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

το σύνδρομο της βενεζουέλας

     Σύμφωνα με προχθεσινό ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, δεν τα έχει η Σαουδική Αραβία, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά η ...Βενεζουέλα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά !
 Καταλαβαίνει έτσι κανείς, αφενός πόσο οξύμωρο είναι, να "κάθεται" πάνω σε έναν τέτοιο θησαυρό, αλλά οι κάτοικοι της να πεθαίνουν, κυριολεκτικά, από την πείνα ή να μην έχουν ρεύμα τα Νοσοκομεία και αφετέρου, πόσο κακό κάνει, όπου κυβέρνησε και πόσο άθλια είναι η Αριστερά...
  Όπως εκεί, έτσι και εδώ, στην βενεζουέλα των βαλκανίων, που επίσης κρύβει "θησαυρούς" και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, προς όφελος όλων, οι πολλοί υποφέρουν και οι λίγοι, όσοι είναι στην εξουσία και πέριξ αυτών, περνούν καλά, εις βάρος των υπολοίπων.
  Διότι, ακριβώς, για να περάσει καλά η αριστερή χούντα-χολέρα, που ζει παρασιτικά, από τους φόρους, που πληρώνουν όσοι εργάζονται πραγματικά, φθάνει στο σημείο, να διώκει, να δικάζει και να επιβάλλει πρόστιμα, ακόμα και σε γριούλες, που πουλάνε χόρτα, χωρίς ...άδεια !
  Για να συνδεθούμε και με την προηγούμενη ανάρτηση, ένα ακόμα παράδειγμα ανθρώπου, πετυχημένου, που ...καταστράφηκε, όταν έγινε καθαρόαιμος αριστερός και ασχολήθηκε με την πολιτική, είναι και ο Πιτσιόρλας (αν θυμάμαι καλά, ίσως το είχα προβλέψει, θα μου πεις, σιγά το πράγμα χαχα, ήταν εύκολο να προβλεφθεί).
   Όσο ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σε μια όχι τόσο πολιτική, όσο τεχνοκρατική θέση, οι αποκρατικοποιήσεις πήγαιναν "τρένο", μόλις πήγε σε υπουργείο και άρχισε και αυτός ...να λέει ψέματα, να δίνει ψευδείς υποσχέσεις και να ασχολείται 100% με την πολιτική και ό,τι αυτό σημαίνει, οι αποκρατικοποιήσεις βάλτωσαν...
   Δεν μπορούν να πουλήσουν ούτε φιλέτα, όπως τα ΕΛΠΕ (!), το  project του Ελληνικού είναι στάσιμο, παρόλο που ακόμα και οι αριστεροί πλέον έχουν γλυκαθεί με το ζεστό χρήμα, που μπαίνει στα ταμεία με τις αποκρατικοποιήσεις (βλέπε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) και δεν είναι ...εναντίον τους, όπως παλιά.
   Απλά, δεν βιάζονται, "το μοναστήρι να είναι καλά", δηλαδή οι φορολογούμενοι, που αρμέγουν-ληστεύουν και όσο οι τελευταίοι πληρώνουν τα παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια των μνημονίων, δε νιώθουν καμία πίεση, κανένα άγχος, ώστε να "τρέξουν" τις αποκρατικοποιήσεις ή τα έργα, που θα βοηθούσαν την βενεζουέλα των βαλκανίων, να πάψει να είναι "ψωροκώσταινα" και να σταθεί στα πόδια της !
  Και φυσικά, όταν ξυπνήσει ο λαός της βενεζουέλας και διεκδικήσει ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, για αυτόν και τα παιδιά του (με ή χωρίς εξωτερική βοήθεια), χωρίς την αριστερή χούντα που κυβερνά σήμερα, θα βγουν οι κάθε λογής ...ΚΚΕδες με τις δεξιές τσέπες και θα κατηγορήσουν τους "φονιάδες των λαών" Αμερικάνους και άλλους, που "έβαλαν στο μάτι τα πετρέλαια της βενεζουέλας" (χαχα), το μέλλον είναι εύκολο να προβλεφθεί, όταν ...γνωρίζεις το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.