Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

οσμή "απιστίας"

    Το βάζω με "ερωτηματικό", αν και πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση καραμπινάτης απιστίας (άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα), απλά για το λόγο ότι δεν είμαι εισαγγελέας και δεν θέλω να πάρω τη δουλειά, που (δεν) κάνει αυτός (χαχα), αν και εδώ μιλάμε για πιθανά και σοβαρά κακουργήματα (πριν τις συριζα αλλαγές στον ποινικό κώδικα, τιμωρούνταν με ισόβια, τώρα με 5 έως 15 έτη κάθειρξης)...
  Αναφέρομαι ασφαλώς στην "πρεμούρα" της κυβέρνησης, να δώσει 3 και πλέον δις ευρώ, στο ΔΝΤ, για ...πρόωρη αποπληρωμή δανείων, μετά από 1 χρόνο επιδημίας και λοκντάουν και την ΊΔΙΑ στιγμή, που ανακοινώνει ότι "δεν έχει άλλα λεφτά για μέτρα στήριξης" όσων είναι κλειστοί με κυβερνητικές αποφάσεις ή/και δεν μπορούν να δουλέψουν, με συνέπεια να μην έχουν εισόδημα !
   Η απάντηση στην ερώτηση "γιατί τα κάνουν αυτά", είναι φυσικά "επειδή μπορούν", με την έννοια ότι ξέρουν πως θα μείνουν ατιμώρητοι, αφενός λόγω του Νόμου περί ΜΗ ευθύνης υπουργών (πασοκικής έμπνευσης) και αφετέρου λόγω της απροθυμίας (στα όρια της παράβασης καθήκοντος), όπως είπαμε, των εισαγγελέων να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, όταν πληροφορούνται από ...εφημερίδες, ανάλογα σκάνδαλα.
  Για να τελεστεί το έγκλημα της απιστίας, θα πρέπει ο δράστης, κατά παράβαση των κανόνων της επιμελούς διαχείρισης, να βλάψει ξένη περιουσία, την οποία βάσει Νόμου ή σύμβασης, διαχειρίζεται !
   Οι υπουργοί μας, προφανώς και διαχρονικά, ...ξεχνούν ότι διαχειρίζονται ξένα χρήματα και ξένες περιουσίες, δηλαδή τα χρήματα των φορολογούμενων και μάλιστα των βάναυσα και αντισυνταγματικά φορολογούμενων, επί δέκα έτη, ενώ για επιμελή και συνετή διαχείριση, ούτε λόγος, αφού τα σκορπάνε δεξιά και αριστερά, είτε με υπερκοστολογήσεις, είτε με απευθείας αναθέσεις σε γνωστούς και κουμπάρους...
   Είναι ανάγκη, εν προκειμένω, να γίνει ποινική έρευνα, για να διαπιστωθεί, αν υπήρχε ανάγκη πρόωρης αποπληρωμής δανείου του ΔΝΤ και να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα, αναφορικά με το "συνετό" της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών !
   Πρώτον, αν άξιζε να δανειστούν με 30ετές ομόλογο, δηλαδή να πληρώνουν και τα παιδιά τους, σαν να μην έφταναν τα 400 δις ευρώ, που ήδη χρωστάμε, για να πληρωθεί ένα ή δύο χρόνια νωρίτερα ένα δάνειο του ΔΝΤ και αν και ποιο όφελος προκύπτει από μία τέτοια κίνηση, εφόσον συγκριθούν τα επιτόκια (του 30ετούς ομολόγου και του δανείου του ΔΝΤ).
   Δεύτερον, γιατί να μην πέσουν τα χρήματα αυτά στην χειμαζόμενη από την γρίπη Αγορά, με την μορφή επιστρεπτέων κρατικών δανείων, για να στηριχθούν επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι !
    Διότι τα 75 εκατομμύρια ετήσιο όφελος (ΑΝ ισχύει, είπαμε) από μια τέτοια κίνηση, είναι ΤΡΊΧΕΣ, μπροστά στις απώλειες που θα έχουν τα κρατικά ταμεία, αν δεν στηριχθούν και κλείσουν επιχειρήσεις κλπ, τους επόμενους μήνες και χρόνια.
   Το να δίνεις λιγότερο από μισό δις στην επιστρεπτέα 6 και μετά από μερικές ημέρες, να ρίχνεις πάνω από 3 δις στο ΔΝΤ, είναι σκάνδαλο από μόνο του, εννοώ πολιτικό, πέρα από έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου (απιστία) !
    Τέλος, ίσως είναι καιρός, να γίνει και μια δικαστική έρευνα, για να διαπιστωθεί και αν το περιβόητο "μαξιλάρι" για το οποίο ακούμε, υπάρχει, ΠΏΣ δημιουργήθηκε και για ποιο σκοπό προορίζεται...
     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.