Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

self test όπως λέμε "καμία σωτηρία"

      Το τελευταίο "επεισόδιο", στο σίριαλ της τραγικής, απτα λιντλ, διαχείρισης της γρίπης, από την κυβέρνηση, κάτι σαν "κερασάκι στην τούρτα", είναι τα "δωρεάν" τεστ, που θα μπορεί, λέει, να παίρνει ο καθένας από το φαρμακείο και να τα κάνει στο σπίτι του (και μάλιστα ένα κάθε εβδομάδα) !
 Αναρωτιέται κανείς, αν είναι απλά επικίνδυνοι, λόγω ανικανότητας και ασχετοσύνης ή αν είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού Δικαίου, έχοντας κάποιο "σχέδιο" πίσω από όσα κάνουν...
  Τα τεστ αυτά, θα είχαν κάποιο νόημα, αν γίνονταν πριν ένα χρόνο, όταν πρωτοεμφανίστηκε η γρίπη στην χώρα μας, όταν όλοι δήλωναν "πανέτοιμοι", αλλά δεν είχαν όχι μόνον τεστ, αλλά ούτε μάσκες και γάντια και έλεγαν στον κόσμο "να μείνει στο σπίτι του", αν έχει ύποπτα συμπτώματα !
   Πέρα από το οικονομικό σκάνδαλο της υπόθεσης, αφού τα "δωρεάν" τεστ, θα κοστίσουν ΠΟΛΛΆ εκατομμύρια ευρώ, στον φορολογούμενο, όχι απαραίτητα επειδή εμπλέκεται η "αμαρτωλή" siemens (ένας λόγος παραπάνω), με το γνωστό παρελθόν και το τηλεφωνικό κέντρο, που είχε κάνει δώρο στον μιζοτάκη (μετά, λέει, το επέστρεψε πίσω, χαχα), υπάρχουν και άλλα "σκοτεινά" σημεία.
   Το βασικό ερώτημα, είναι ΠΏΣ διασφαλίζεται ότι κάποιος που βγει θετικός, θα το δηλώσει ή όχι και αντίστροφα, αν κάποιος βγει αρνητικός και πει ψέματα : αφενός, έχουμε δει ανθρώπους να αυτοκτονούν (!) επειδή διαγνώστηκαν θετικοί, λες και είναι η μεγαλύτερη αμαρτία να πάθεις μια γρίπη, που κυκλοφορεί παντού και κολλάει εύκολα και αφετέρου, κάποια λαμόγια, μπορεί μέσω της (μούφα) θετικότητας, να επιδιώκουν άδειες, αποζημιώσεις και λοιπά !
   Λένε ότι τα θετικά δείγματα, θα ...επανελέγχονται από κρατικούς φορείς (οπότε το οικονομικό σκάνδαλο της υπόθεσης, γίνεται μεγαλύτερο), τα αρνητικά όμως όχι, άρα μπορεί ο καθένας να πει ψέματα και να κυκλοφορεί κανονικά, έχοντας βγει θετικός, αφού θα το ξέρει ...μόνον ο ίδιος.
     Μεγάλα ζητήματα ανακύπτουν και ως προς το αν θα μπορεί ο καθένας να κάνει σωστά το τεστ, στο σπίτι του και για το πόσο αξιόπιστα είναι τελικά αυτά τα τεστ, αφού οι ίδιοι οι επιστήμονες τα αμφισβητούν (όσο περισσότερο "καλλιεργείς" το δείγμα, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες θετικότητας, άρα χειραγωγείς τα αποτελέσματα) !
   Το μόνον σίγουρο είναι, πως το timing για self tests είναι παντελώς "άκυρο", καθώς βρισκόμαστε στα τελειώματα της γρίπης, ο καιρός θα αρχίσει να ζεσταίνει κλπ και ο μόνος "λόγος" να προχωρήσει κάτι τέτοιο, είναι αν "θέλουμε" να μην ανοίξει η Αγορά, ο τουρισμός κλπ και να ανακοινώνουμε τον Ιούνιο, αποτελέσματα τεστ Απριλίου (χαχα), εφόσον αν γίνουν μαζικά και με επανελέγχους, θα αργήσουν πολύ να καταγραφούν...
     Εξίσου βέβαιο, είναι, πως αργά ή γρήγορα, θα τεθεί το ερώτημα, αν τελικά ...είχε δίκιο η Σουηδία, που δεν έκλεισε τίποτα, αν είχε δίκιο, δηλαδή, ο ένας έναντι όλων και αυτό το σενάριο, όσο περνάει ο καιρός, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος !!
   Και φυσικά, αν αποδειχτεί και επίσημα (νομίζω πως έχει σχεδόν αποδειχτεί) ότι τα lockdowns και τα περισσότερα άλλα μέτρα ήταν αχρείαστα, τα κράτη θα κληθούν να πληρώσουν τεράστιες και δυσβάστακτες αποζημιώσεις, για την οικονομική και όχι μόνον ζημία που προκάλεσαν στις ζωές και στις ελευθερίες των πολιτών και κάποιοι (πολιτικοί και λοιμωξιολόγοι, βλέπε Φάουτσι) ίσως πάνε και φυλακή...
     Φυσικά, στην κολομβία των βαλκανίων, κανείς δεν έχει την αυταπάτη, ότι μπορεί να πάει κάποιος φυλακή, διότι πέραν από τις ασυλίες και τους νόμους περί μη ευθύνης υπουργών, αν κάποια στιγμή γίνει δικαστική έρευνα, οι μεν λοιμωξιολόγοι θα πουν "εμείς απλά προτείναμε, δεν αποφασίζαμε", οι δε πολιτικοί "εμείς αποφασίζαμε, βάσει των εισηγήσεων των "ειδικών", επειδή δεν είχαμε γνώσεις ιατρικές" και ως γνωστόν, στην μπανανία που έχουμε την ατυχία να ζούμε, όταν ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον, σημαίνει ...ότι δεν φταίει κανένας !! (ΧΑΧΑ)
     Τελικά, αποδεικνύεται ότι τίποτα δεν έπρεπε να κλείσει, εφόσον μιλάμε για "ατομική ευθύνη", το μοναδικό τίμιο και σωστό, που έπρεπε να λεχθεί, από τις κυβερνήσεις, είναι αυτό : "κυκλοφορεί εκεί έξω μια νέα γρίπη, οπότε προστατευτείτε, εσείς και οι οικογένειες σας, όπως νομίζετε", να φοράει τη σερβιέτα στη μούρη, μόνον όποιος νομίζει ότι ...προστατεύεται έτσι και να μην κυκλοφορούν πολύ, σε μαγαζιά, καφετέριες κλπ, όσοι ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες ή φοβούνταν ότι θα κολλήσουν, δεν ξέρω αν ακούγεται "περίεργο" αυτό, αλλά αυτό σημαίνει "Δημοκρατία", οπότε είναι "λογικό" να ξενίζει...






1 σχόλιο:

  1. Το ερώτημα είναι Γ Ι Α Τ Ί να κάνει τεστ κάποιος που δεν έχει συμπτώματα ; σε τι θα τον βοηθήσει, αν μάθει π.χ ότι είναι ασυμπτωματικός φορέας ; σε Τ Ί Π Ο Τ Α ! Το μοναδικό τεστ, που θα είχε όντως κάποιο νόημα, στην παρούσα φάση, είναι το τεστ αντισωμάτων, ώστε αυτοί που έχουν ήδη αντισώματα, να μην χρειάζεται να εμβολιαστούν ή να φοράνε σερβιέτα στη μούρη και να κυκλοφορούν άνετα παντού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.