Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

ποινικές όψεις της υπόθεσης του Κολωνού

       Η δυσώδης υπόθεση του Κολωνού, που αναδεικνύει ξανά την ηθική και πνευματική χρεοκοπία της χώρας, μετά από 40 χρόνια πασοκ και νδ και πόσο κακό κάνουν τα λεγόμενα (αντι)σόσιαλ μίντια, επιβεβαιώνει πως ό,τι πιο σάπιο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, βρίσκεται στους κόλπους της εγκληματικής οργάνωσης, που ονομάζεται "Νέα Δημοκρατία" και λειτουργεί υπό το μανδύα πολιτικού κόμματος !
  Εδώ βέβαια, θα περιοριστώ στο καθαρά νομικό σκέλος της υπόθεσης, γιατί, όπως πάντα, πονάνε τα μάτια μας και τα αυτιά μας, με όσα γράφουν και λένε, δημοσιογράφοι και "πανελίστες", που δεν έχουν ειδικές νομικές γνώσεις, αλλά ενίοτε ούτε και άλλες...
 Για παράδειγμα, αναφέρουν ότι οι "πελάτες" της 12χρονης, συλλαμβάνονται και κατηγορούνται για "βιασμό", ενώ μετά κατάλαβαν ίσως την "πατάτα" και άρχισαν να γράφουν "για την υπόθεση βιασμού".
    Δηλαδή πρέπει να είσαι νομικός, για να καταλάβεις τι σημαίνει η λέξη "βιασμός" και ότι δεν υπάρχει βιασμός, όταν το θύμα κλείνει ...ραντεβού με το δράστη και παίρνει και ...χρήματα, πριν ή μετά την πράξη ; (!)
    Οι "πελάτες" λοιπόν του νταβατζή Μίχου, δεν μπορεί παρά να διώκονται, επειδή έκαναν σεξ με ανήλικο κορίτσι, έναντι αμοιβής, έγκλημα που τιμωρείται, ανάλογα με την ηλικία του θύματος, ως εξής : αν είναι κάτω από 12 έτη, με κάθειρξη 10 ως 15 έτη και χρηματική ποινή (κακούργημα), αν είναι από 12 έως 15 ετών, με κάθειρξη 5 έως 15 έτη (κακούργημα) και χρηματική ποινή και αν είναι από 15 έως 18 ετών, με φυλάκιση 3 ως 5 έτη (πλημμέλημα) και χρηματική ποινή.
    Η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο, όπως βλέπουμε και έχει βαρύτητα, η ακριβής ηλικία της "12χρονης", όπως την αναφέρουν τα ΜΜΕ, διότι στα κατηγορητήρια που διέρρευσαν (όπως πάντα, η ίδια αθλιότητα...) αναφέρεται για "πρόσωπο που συμπλήρωσε τα 12 έτη και μη", το οποίο εικάζω ότι μπορεί να σημαίνει ότι είχε γενέθλια εντός του διαστήματος που έγιναν αυτά, δηλαδή κάποια έγιναν πριν τα 12 και κάποια μετά (άλλη εξήγηση δεν βλέπω στο "12 και μη") !
  Ο σχεδόν μόνιμος και αποκλειστικός υπερασπιστικός ισχυρισμός των πελατών, είναι φυσικά η πραγματική πλάνη : "δεν ξέραμε ότι ήταν 12", πράγμα σχεδόν αστείο, διότι και όσοι έχουν δει το κοριτσάκι είπαν ότι μοιάζει ...με αυτό που είναι, δηλαδή "μικρό κοριτσάκι", δεν έχει κάποια πρόωρη ή μεγαλύτερη ανάπτυξη από την ηλικία του και άσχετα αν το γνώριζαν πριν το ραντεβού ή όχι, μόλις το είδαν, θα μπορούσαν να το διώξουν και να φύγουν και να μην προχωρήσουν...
   Επίσης, επειδή ακούστηκε ότι κάποιος ισχυρίζεται πως είναι "ανίκανος", ακόμα και αν ισχύει (δηλαδή είσαι ανίκανος και ...ψάχνεσαι σε εφαρμογές "γνωριμιών" ;) το έγκλημα αυτό, δεν τελείται μόνον με συνουσία, αλλά και με άλλες "γενετήσιες πράξεις", όπως λέει ο Νόμος !
    Για τον νταβατζή Μίχο τώρα, πέραν της κατηγορίας της μαστροπείας, που αντιμετωπίζει και η μητέρα, εδώ φαίνεται να ισχύει ΚΑΙ η περίπτωση του βιασμού, αφού εξανάγκασε, στις αρχές, πριν αρχίσει να την εκδίδει, το θύμα σε συνουσία, με βία και απειλές ζωής, όπως κάνουν συνήθως οι νταβατζήδες, προκειμένου να "υποτάξουν" το θύμα τους, σωματικά και ψυχολογικά και να το έχουν υπό τον πλήρη έλεγχο τους....
   Όπως έχει αναφερθεί ήδη, η ποινή πλέον για βιασμό ανηλίκου, μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις του ΠΚ, είναι ισόβια κάθειρξη.
   Παράλληλα με το βιασμό της ανήλικης, επειδή έκανε σεξ μαζί της, πολλές φορές εν συνεχεία, είτε με ανταλλάγματα είτε χωρίς (οι ποινές είναι οι ίδιες), συρρέουν και αυτές οι συμπεριφορές, δηλαδή οι γενετήσιες πράξεις με ανήλικο!
   Ο Μίχος θα βρεθεί αντιμέτωπος επιπλέον και με την κατηγορία της "εμπορίας ανθρώπων" και δη ανηλίκου, με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση, που είναι επίσης σοβαρό κακούργημα και συρρέει αληθώς με τα προηγούμενα.
   Τέλος, όσον αφορά το κακούργημα της μαστροπείας, που συρρέει επίσης για το Μίχο (εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα αργήσει να βγει από τη φυλακή, με τόσα κακουργήματα, που συρρέουν στην περίπτωση του, αν και μόνον ο βιασμός ανηλίκου αρκεί, για να μείνει μέχρι και 20 χρόνια μέσα), τιμωρείται με κάθειρξη 5 έως 15 έτη και χρηματική ποινή, όταν μεταξύ άλλων, το θύμα είναι νεότερο των 15 ετών, όπως εδώ !
   Είναι αλήθεια ότι στο έγκλημα του βιασμού, προστέθηκε νέα διάταξη, που ορίζει ως "βιασμό" και τις περιπτώσεις, όπου γενικά η γενετήσια πράξη λαμβάνει χώρα "χωρίς τη συναίνεση του παθόντος", ενώ δεν υπάρχει δηλαδή βία ή απειλή ζωής και σωματικής ακεραιότητας, η οποία διάταξη είναι γενική και μπορεί να δημιουργήσει ίσως προβλήματα ερμηνείας, στη μελλοντική εφαρμογή της...(δηλαδή να έλεγε ένας πολύ αυστηρός Εισαγγελέας, ότι λόγω ανηλικότητας, δεν υπάρχει συναίνεση, παρόλο που δεν υπήρξε βία και έπαιρνε χρήματα)
   Μόνον με αυτή τη διάταξη, θα μπορούσαν να θεωρηθούν "βιαστές", οι "πελάτες" του Μίχου, ωστόσο θεωρώ κάπως ακραία και άδικη την εφαρμογή της εδώ, διότι ενώ η ποινή κανονικά είναι 5 έως 10 έτη, λόγω ανηλικότητας της μικρής, θα εκτόξευε και εδώ τις ποινές των "πελατών" σε ισόβια !
     Είναι σαν να θέλουμε να πάμε στη Λαμία, από την Αθήνα και πηγαίνουμε μέσω Πάτρας, θεωρώ ότι η διάταξη 351Α του ΠΚ είναι αυτή, που πρέπει να εφαρμοστεί για όσους πλήρωσαν για να έρθει το κοριτσάκι στο αυτοκίνητο τους ή πήγαν μαζί της σε "στούντιο" στο Γκάζι, αν ισχύει ή αλλού...

1 σχόλιο:

  1. Αν έχουν διακινηθεί και γυμνές φωτογραφίες της μικρής, θα "παίξει" και η κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων, που είναι, κατά βάση, πλημμέλημα, αλλά υπάρχουν και διακεκριμένες, κακουργηματικές, μορφές της

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.