Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

περί φορολογικής δικαιοσύνης (3)

     Πόσο ωραίο είναι, ε, να είσαι ανεπάγγελτος, μια ζωή κρατικοδίαιτος, όπως οι μιζοτάκης και χατζηδάκης, να μην έχεις βγάλει ποτέ ούτε μισό ευρώ, με την αξία σου, με προσωπική εργασία δηλαδή, να μην έχεις πληρώσει ούτε μισό ευρώ πουθενά, να στα πληρώνουν όλα οι άλλοι και επειδή κάποια γίδια, κάποια τραγιά, σε έκαναν πρωθυπουργό ή υπουργό, να επιβάλλεις φόρους στους άλλους, που εργάζονται και παράγουν έσοδα και φοροαπαλλαγές-φοροελαφρύνσεις για ...τον εαυτό σου !
 Κατηγορούν εμάς ως "φοροφυγάδες", ενώ επί 12 χρόνια, πληρώνουμε, κάθε χρόνο, ένα παράνομο "κεφαλικό" χαράτσι, οθωμανικής έμπνευσης (μπενιζέλος ή "τούρκογλου" ;), ύψους 650 ευρώ, απλά επειδή υπάρχουμε, αυτοί που είναι μια ζωή στο "τζάμπα"...
  Συγκρίνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες με τους μισθωτούς, ενώ πρόκειται για δύο εντελώς ανόμοια πράγματα : οι δεύτεροι έχουν ένα αφορολόγητο περίπου 9 χιλιάδων ευρώ, ενώ οι πρώτοι καλούμαστε να πληρώσουμε 9% φόρο από το ΠΡΏΤΟ ευρώ, το οποίο γίνεται 18%, επειδή υπάρχει και προκαταβολή για το ...επόμενο έτος (που μπορεί να έχεις πεθάνει) !
   Θυμίζω ότι πριν γίνει 9% ήταν 22%, άρα στα 1000 ευρώ, μαζί με την προκαταβολή, η βενεζουέλα των βαλκανίων, σου ζητούσε 440 ευρώ (που μαζί με το τέλος επιτηδεύματος πάει στα 1090, δηλαδή πάνω και από τα έσοδα των 1000...), έμπαινε με το "έτσι θέλω" συνέταιρος, με σχεδόν 50% στα έσοδα σου, στον κόπο και τον ιδρώτα σου, προκειμένου να ρίξει νερό στο βαρέλι δίχως πάτο, που λέγεται "κρατικό ταμείο"...
   Και μετά απορεί ο χαζοβιόλης ο χατζηδάκης, γιατί οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όλα αυτά τα χρόνια, της ...ληστρικής φοροεπιδρομής εναντίον τους, δήλωναν ζημίες ή χαμηλά έσοδα (χαχα) !
   Μιλώντας για έσοδα και φορολογητέο εισόδημα, κάτι που επίσης ξεχνούν οι ανεπάγγελτοι της συμμορίαςΝΔ, είναι ότι υπάρχουν και έξοδα, εισόδημα είναι ό,τι απομένει, αν αφαιρέσεις από τον τζίρο σου, αυτά που πάνε ...σε άλλους (ασφαλιστικές εισφορές, ενοίκια και έξοδα γραφείων, αυτοκίνητα κλπ).
   Ουσιαστικά, από τότε που ανέλαβε την εξουσία η συμμορίαΝΔ, δουλεύουμε για τους άλλους, δε μένει τίποτα σε εμάς : οι ασφαλιστικές εισφορές, από 180 ευρώ, το μήνα, που ήταν επί Κατρούγκαλου, είναι σήμερα στα 311 ευρώ, μηνιαίως (και θα πληρώνουμε επί 40 χρόνια, για να πάρουμε 700 ευρώ σύνταξη) !
  Οι "φιλελεύθεροι" απατεώνες του Κερατά, που ευαγγελίζονταν μειώσεις φόρων και εισφορών, τις αυξάνουν διαρκώς και περισσότερο και από ό,τι θα έκανε μια σταλινική αριστερά...
    Με το νέο έκτρωμα, που λέγεται "φορολογικό νομοσχέδιο", δίπλα στα 300 και βάλε ευρώ, για ασφαλιστικές εισφορές, θα πρέπει να δίνουμε και άλλα 300 ευρώ, το μήνα, για φόρους, άρα πάμε στα 600 και μαζί με άλλα έξοδα του γραφείου, ξεπερνάμε το χιλιάρικο !
    Συνεπώς, για να βγάζεις τα 780 ευρώ, μηνιαίως του "τεκμαρτού"-φανταστικού-ψευδούς εισοδήματος, επί του οποίου θα φορολογείσαι, σημαίνει ότι πρέπει να έχεις τζίρο τουλάχιστον 2000 ευρώ, το μήνα, πράγμα ανέφικτο, ειδικά υπό τις συνθήκες τεράστιας ύφεσης, που έχει δημιουργήσει, στην (πραγματική) Αγορά, η εγκληματική οργάνωση της "Νέας Δημοκρατίας"...
 Μην ξεχνάμε ότι εμείς δεν είμαστε αργόμισθοι ή/και κρατικοδίαιτοι, όπως οι ανεπάγγελτοι που ψηφίζουν αυτά τα εκτρώματα για Νόμους του κράτους, δεν ξέρουμε ότι την τάδε του μήνα, θα μπει η αργομισθία στο λογαριασμό, δεν έχουμε σταθερά έσοδα, έναν μήνα μπορεί να βγάλεις τα 2000, αλλά τον επόμενο μπορεί να εισπράξεις μόλις 100 (ειδικά τώρα, με συμμορίαΝΔ), τα καλοκαίρια, σε γιορτές και αργίες, δεν δουλεύουμε, με τη διαφορά ότι και δεν πληρωνόμαστε, σε αντίθεση με τους αργόμισθους, που νομίζουν ότι όλοι είναι σαν αυτούς, δεν υπάρχει "λεφτόδεντρο" για μας, όπως για αυτούς, αν δεν εργαστούμε (όπως συνέβη με τα lockdowns της περιόδου covid), αν δεν παράσχουμε υπηρεσίες, απλά δεν θα πληρωθούμε, δεν θα έχουμε έσοδα !
    Συνεπώς, αν εσύ με φορολογείς επί ...πλασματικών εισοδημάτων, τα οποία δεν υπάρχουν, απλά δεν θα μπορώ, δεν θα έχω, να σε πληρώσω και αναγκαστικά, θα πρέπει να κλείσω...
   Η αγελάδα παράγει, είναι φτιαγμένη δηλαδή για να παράγει μια συγκεκριμένη ποσότητα γάλακτος, την ημέρα και αρμέγεται συγκεκριμένες φορές, αν εσύ, επειδή είσαι μλκας πονηρός, θες να την αρμέξεις περισσότερο από όσο αντέχει, το μόνον που θα πετύχεις είναι ...να πεθάνει η αγελάδα ή να ...βγάλει αίμα, αντί για γάλα, δηλαδή θα χάσεις και αυτό που είχες !
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.