Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

περί φορολογικής δικαιοσύνης (5)

      Οι ανεπάγγελτοι, μια ζωή κρατικοδίαιτοι, απατεώνες της εγκληματικής οργάνωσης "Νέα Δημοκρατία", από τη μία ανακοινώνουν διαρκώς "ανάπτυξη" και "πλεονάσματα" και από την άλλη, αυξάνουν τους φόρους, για το 2024, κατά 1,6 δις ευρώ !
  Αν η ανάπτυξη και τα (ματωμένα, οφειλόμενα στην ανυπαρξία κράτους και στην αισχροκέρδεια) πλεονάσματα δεν ήταν μία ακόμα Απάτη, ένα ακόμα Ψέμα της συμμορίαςΝΔ, θα μπορούσαν από εκεί, να χρηματοδοτήσουν τα νέα, δαιμονικά, ρουσφέτια τους, χωρίς να απαιτείται νέα αύξηση φόρων-εσόδων...
  Το θέμα είναι όμως, αν τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να βρεθούν από αλλού και όχι από τους ήδη επιβαρυμένους υπέρμετρα, ελεύθερους επαγγελματίες και να δούμε αν τελικά είμαστε "φοροφυγάδες" ή μήπως ισχύει και εδώ το "αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες" !
  Πριν τρεις μέρες, η βουλευτής Ακρίτα δημοσιοποίησε το μηνίαιο εκκαθαριστικό της βο(υ)λευτικής αργομισθίας και για να μιλάμε με νούμερα και όχι αφηρημένα, ένας βολευτής με 7 χιλιάρικα αργομισθία ("αποζημίωση" το λένε, χαχα, είναι ...μεγάλη η ζημιά που παθαίνουν) "πληρώνει" (δεν πληρώνει τίποτα, ουσιαστικά το κράτος πληρώνει ...τον εαυτό του) 514 ευρώ για φόρο και 473 για ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ.
 Αντίστοιχα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ένας "φοροφυγάς", για 7000 ευρώ εισόδημα, καλείται να πληρώσει φόρο ...1.260 ευρώ (πάνω από τα διπλάσια, δηλαδή και χωρίς να συνυπολογίζεται το "χαράτσι" των 650 ευρώ, το χρόνο, που λέγεται "τέλος επιτηδεύματος" !
   Παράλληλα, πληρώνει και 311 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές, το μήνα, από την τσέπη του όμως, δεν του τα πληρώνει το κυνοβούλιο, είτε δουλέψει είτε όχι και με μηδενικά έσοδα, ένα μήνα, όπως τον Αύγουστο, θα πρέπει να κόψει το λαιμό του και να τα πληρώσει, που είναι λιγότερα από τα 473 του βολευτή, όμως ο ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να πληρώνει επί 40 χρόνια, για να πάρει 700 ευρώ σύνταξη, ενώ ο βολευτής θα πάρει 4 χιλιάρικα...
  Αυτή τη στιγμή, που ψάχνουν άλλα 1,6 δις, μέσω φοροΛΗΣΤΕΊΑΣ από τους ήδη "σκοτωμένους" ελεύθερους επαγγελματίες, υφίστανται στη βενεζουέλα των βαλκανίων, πάνω από 1000 φοροαπαλλαγές, με ετήσιο κόστος, που ανέρχεται σε πάνω από 13 δις ευρώ (άλλοι το ανεβάζουν σε πάνω από 15) !
  Οι φοροαπαλλαγές αυτές, ρουσφέτια άλλων εποχών, όπου οι αγελάδες ήταν παχιές, χρήζουν επανεξέτασης και σίγουρα αν έκοβαν μόλις το 10% αυτών, θα έβρισκαν αμέσως το ποσόν που δήθεν λείπει, για τα νέα, δαιμονικά, ρουσφέτια που ετοιμάζουν, για τα τραγιά, που τους ψηφίζουν...
  Αυτό όμως προϋποθέτει, να μην είσαι ανεπάγγελτος και απατεώνας, ούτε μια ζωή κρατικοδίαιτος, όπως τα μέλη της συμμορίαςΝΔ και να ξέρεις τι σημαίνει "δικαιοσύνη", διότι αν υπήρχε δικαιοσύνη γενικά, θα υπήρχε και φορολογική δικαιοσύνη, στην Κολομβία των Βαλκανίων, όπου οι έννοιες αυτές είναι παντελώς άγνωστες !
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.