Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

γελάνε και τα δοκάρια με τους "βάζελους"

    Λέγοντας "βάζελους" δεν εννοώ μόνον τους παίκτες του Παναθηναϊκού και το προπονητικό-τεχνικό τιμ και τη διοίκηση της ΠΑΕ, αλλά και το γιατρό του ντέρμπι και τη δικαστή, που έβγαλε την πρωτόδικη απόφαση, που είναι δηλωμένοι οπαδοί του, όπως αναφέρεται (και μάλλον ...δε διαψεύδεται) !
 Ως δικηγόρος-νομικός, δε γίνεται να μην σχολιάσω αυτή την απόφαση και το όλο νομικό ζήτημα του πρόσφατου ντέρμπι, που δεν τελείωσε ποτέ (έμεινε στο 1-1 στο 50'), όσο αντικειμενικά μπορώ, καθότι είμαι φίλος του Ολυμπιακού...
  Εισαγωγικά, να πούμε ότι όλοι καταδικάζουμε τη Βία στα γήπεδα, τη ρίψη αντικειμένων κλπ, ωστόσο τα ματς και οι πρωταθλητές πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα, αγωνιστικά δηλαδή και όχι στα Δικαστήρια!
 Η πρωτόδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, επέρριψε την ευθύνη για τη διακοπή του αγώνα στον Ολυμπιακό, κατακύρωσε το ματς υπέρ του Παναθηναϊκού και επέβαλε αφαίρεση ενός βαθμού και πρόστιμα στον Ολυμπιακό, επειδή, σύμφωνα με τον διαιτητή και το γιατρό, τραυματίστηκε (αναπληρωματικός) παίκτης του Παναθηναϊκού, από ρίψη κροτίδας, μετά την ισοφάριση του Ολυμπιακού.
  Το όλο νομικό ζήτημα της υπόθεσης, έχει να κάνει με το ποιος ευθύνεται για τη διακοπή και κυρίως με το ΠΏΣ έγινε η διακοπή του ματς!
  Ως προς το πρώτο σκέλος του τραυματισμού του παίκτη (που έκανε προθέρμανση και μπορεί να μην έμπαινε και ποτέ ως αλλαγή) του Παναθηναϊκού, υπάρχουν πολλά "περίεργα" και σκοτεινά σημεία...
  Από τα ερασιτεχνικά βίντεο (αφού η τηλεοπτική κάλυψη δεν το έπιασε) φαίνεται η κροτίδα να πέφτει σε μεγάλη απόσταση, από τους παίκτες του ΠΑΟ που προθερμαίνονταν και ενώ υπήρχαν και άλλοι και ίσως πιο κοντά σε αυτή, έπεσε μόνον ο ένας στο έδαφος!
   Επειδή έχουν πέσει δεκάδες κροτίδες σε γήπεδα και δίπλα ακριβώς σε παίκτες, νομολογιακά, ως προηγούμενο, δηλαδή, δε νομίζω να έχει τραυματιστεί ποτέ κανένας έτσι, σε σημείο που να μην μπορεί να αγωνιστεί...
  Ο καθένας μπορεί να πει ότι "ζαλίζομαι", χωρίς να υπάρχει εξέταση που να μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό, ενώ και οι γιατροί, κατηγορηματικά, απορρίπτουν το ενδεχόμενο βλάβης στο τύμπανο ή στον λαβύρινθο, από ...δυναμιτάκι, χωρίς δηλαδή χτύπημα!
  Τα "περίεργα" δεν σταματούν εδώ, ως προς τον φερόμενο ως τραυματισμό του παίκτη, αφού και ο γιατρός έκανε "συμπληρωματική" αναφορά και επιπλέον, ενώ υπάρχει Νοσοκομείο, δίπλα στο στάδιο του Ολυμπιακού, ο παίκτης διακομίστηκε, χιλιόμετρα μακριά, σε Νοσοκομείο, που βρίσκεται κοντά στη δική τους έδρα...
  Πέρα όμως από το γεγονός, ότι ενόψει όλων αυτών, ο τραυματισμός του παίκτη είναι αμφισβητούμενος σφόδρα και υπάρχει ο κίνδυνος, στο μέλλον, να γίνεται "θέατρο" από τους παίκτες, για να διακοπεί ένα ματς, όταν δεν ...πηγαίνει όπως θέλουμε, το βασικό στοιχείο της υπόθεσης, είναι το ΠΟΙΌΣ αποφασίζει διακοπή !
   Ο κανονισμός λέει σαφώς ότι ΜΌΝΟΝ με απόφαση του διαιτητή (ο οποίος είχε χάσει τη μπάλα, έκανε και αυτός "συμπληρωματικές" αναφορές, εκ των υστέρων, στο φύλλο αγώνα και γενικά μόνον ως "άρχων" της κατάστασης, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί), μπορεί να διακοπεί (είτε προσωρινά, είτε οριστικά) ένα παιχνίδι.
     Εδώ τι έγινε και το είδαμε ΌΛΟΙ : οι παίκτες του Παναθηναϊκού έφυγαν, από ΜΌΝΟΙ τους, από τον αγωνιστικό χώρο, για τα αποδυτήρια, χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση διακοπής, από τον διαιτητή !
     Όταν ξαναβγήκαν επίσης, οι παίκτες του Ολυμπιακού στο γήπεδο και περίμεναν τους αντίστοιχους του Παναθηναϊκού, εκείνοι είχαν παραγγείλει ήδη το αγαπημένο τους έδεσμα, δηλαδή ...πίτσες και έτρωγαν στα αποδυτήρια.
   Δηλαδή ακόμα και αν έλεγε ο Ιταλός να συνεχιστεί το ματς, οι βάζελοι θα απαντούσαν ότι έχουμε φάει και δεν μπορούμε να παίξουμε με γεμάτο στομάχι ! (χαχα)
  Με απλά λόγια, οι βάζελοι έσυραν τον διαιτητή σε διακοπή, φεύγοντας από το γήπεδο, από μόνοι τους και παραμένοντας κλεισμένοι στα αποδυτήρια, επί 2 ώρες, ο Ιταλός δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, είχε συρθεί, εκ των πραγμάτων, σε διακοπή...
   Άρα, βάσει του Κανονισμού, αν πάμε by the book, που λέμε, θα πρέπει, επειδή οι βάζελοι λάκισαν και διέκοψαν το ματς, με το έτσι θέλω, να κατακυρωθεί αυτό υπέρ του Ολυμπιακού και παράλληλα να αφαιρεθούν 5 βαθμοί από τον Παναθηναϊκό σε αυτό το Πρωτάθλημα και άλλοι 5, από το επόμενο !!
  Επειδή όμως, εμείς δεν είμαστε βάζελοι και δεν θέλουμε να παίρνουμε "χάρτινα" πρωταθλήματα, ας βγει μια συμβιβαστική απόφαση, που θα λέει ότι φταίνε και οι δύο ομάδες και να διατάζει την επανάληψη του ματς, από το λεπτό και το σκορ, που είχε μείνει.
   Διότι, αν μείνει η απόφαση ως έχει και φτάσει η υπόθεση στο CAS, τότε δε θα γελάνε μόνον τα δοκάρια, αλλά και ο πλανήτης όλος, με τα καραγκιοζιλίκια του "ελληνικού ποδοσφαίρου" !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.