Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

τι συνέβη στην Ελλάδα, τα τελευταία 3 χρόνια !!

  Αυτό που συνέβη, είναι αναμφίβολα, μία από τις μεγαλύτερες ειρηνικές επαναστάσεις, στην ιστορία της, ένα μεγάλο επίτευγμα, με τόσες πολλές και τόσο βίαιες αλλαγές, μέσα σε ελάχιστο χρόνο !
  Η Επανάσταση, αν και ειρηνική, δεν ήταν τελείως αναίμακτη, φυσικά, με 3.000 + συμπολίτες μας να έχουν γίνει αυτόχειρες και να έχυσαν το δικό τους αίμα (όσοι δεν απαγχονίστηκαν τουλάχιστον).
  Συνήθως, τόσο μεγάλες αλλαγές, επιτυγχάνονται με εκτροπές, πραξικοπήματα, βία κλπ., ωστόσο εδώ μιλάμε για εξαιρετική αυτοσυγκράτηση και αυτοπειθαρχία εκ μέρους του ελληνικού λαού.
   Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί -τροπον τινα- απάντηση, στον κατά τ'άλλα συμπαθή και αγαπητό καθηγητή μου στη Νομική, κ. Χρυσόγονο, ο οποίος ασκεί αντιμνημονική ρητορική, τόσο με σημερινό του άρθρο στο xrimanews.gr, όσο και στα τηλεοπτικά παράθυρα (βλέπετε στους δημοσιογράφους αρέσουν όσοι λένε πράγματα, που ηχούν ωραία στα αυτιά).
   Ο κ. καθηγητής λοιπόν, καλεί επιτέλους να σταματήσει η μνημονιακή πολιτική και εκφράζει φόβους, για συνταγματική εκτροπή !
    Καταρχάς, δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι αντιμνημονιακός, ως δημόσιος υπάλληλος, επειδή του έκοψαν το μισθό και δεν μπορεί να συντηρήσει τη μεζονέτα και τη μερσεντές (που πιθανόν να έχει, δεν ξέρω). Ας ασχοληθεί με το ΑΠΘ, που έχει γίνει χωματερή καλύτερα...
    Έπειτα, οι φόβοι για συνταγματική εκτροπή, είναι -τουλάχιστον- υπερβολικοί και ..ετεροχρονισμένοι, αφού δεν έγινε τόσο καιρό, σιγά μη γίνει τώρα, που άρχισε να (αχνο)φαίνεται το φως στο τούνελ.
     Είτε μας αρέσει, είτε όχι, το Μνημόνιο είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, για να μπορέσει η χώρα να ξαναορθοποδήσει, η τελευταία ευκαιρία, να γίνουν επιτέλους στην Ελλάδα, αυτά που έπρεπε να είχαν γίνει πριν ..20 χρόνια !
     Υπάρχουν πλείστα παραδείγματα χωρών, που ζήτησαν τη βοήθεια του ΔΝΤ, αλλά ανέκαμψαν και ξεπλήρωσαν τα δάνεια, με πιο πρόσφατο, την γείτονα ΤΟΥΡΚΙΑ.
     Είναι δυνατόν να τα κατάφεραν οι Τουρκαλάδες και να μην μπορούμε εμείς ;;
     Σίγουρα, έχουμε πετύχει πολλά, αλλά έχουμε ακόμα ΠΟΛΥ δρόμο μπροστά μας, δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες, πολλά πρέπει ακόμα να γίνουν, επί τη βάσει των δεσμεύσεων, που έχουμε αναλάβει στα Μνημόνια, με τους δανειστές μας.
      Ωστόσο, η αλήθεια πρέπει να λέγεται : οι Έλληνες έχουν επιδείξει αξιοθαύμαστη αντοχή και δύναμη, αποδεικνύοντας ξανά και ξανά, γιατί δεν πρέπει να κλαις τη Ρωμιοσύνη και από τι μέταλλο είναι φτιαγμένοι, πάντα πρόθυμοι να θυσιαστούν για την πατρίδα και το καλό της !!

Υ.Γ : θέλω να στείλω, με την ευκαιρία, τους χαιρετισμούς μου, σε όσους αναγνώστες, Έλληνες ομογενείς, τυχαίνει να διαβάζουν το μπλογκ αυτό, από κάθε γωνιά του πλανήτη και να τους πω να εξακολουθήσουν να αισθάνονται περήφανοι, για την καταγωγή τους (όχι όμως και για τους έλληνες πολιτικούς νάνους, που κατέστρεψαν την πατρίδα τους) !









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.