Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

γιατί είναι ΛΑΘΟΣ μία εξεταστική για το μνημόνιο !

   Η απάντηση είναι απλή, διότι αφενός δεν είναι σωστό το timing και αφετέρου δεν εξυπηρετεί σε τίποτε, πέρα από τις κομματικές ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει ότι χάνει (τι χάνει δηλαδή, έχασε) το τρένο της εξουσίας.
   Είναι τουλάχιστον άκομψο, αν όχι τραγικό, την ώρα που τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια καλούνται να επικυρώσουν τη συμφωνία της Δευτέρας, εμείς να διερευνούμε αν καλώς ή κακώς, υπογράψαμε τα Μνημόνια !
   Από την άλλη, είναι αστείο να θεωρεί κανείς ότι μας έβαλαν στο μνημόνιο ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου : το Μνημόνιο (δηλαδή η χρεοκοπία, ουσιαστικά) ήταν προ των πυλών και αργά ή γρήγορα εκεί θα καταλήγαμε, η φούσκα με τα δανεικά κάποια στιγμή θα έσκαγε.
    Στο μνημόνιο μας οδήγησαν οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, από το 1981 έως σήμερα, δεν χρεοκοπεί κάποιος σε 2 χρόνια, επομένως αν θέλουμε να αναζητήσουμε ευθύνες, θα πρέπει να κληθούν για εξηγήσεις όσοι κυβέρνησαν από τη μεταπολίτευση έως σήμερα (όσοι ζουν τουλάχιστον).
    Καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό δεν θα είχε ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ πλέον, ό,τι έγινε έγινε, το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και εμπρός και πως δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.
    Ευθύνες πολιτικές ΚΑΙ ποινικές, υπάρχουν πιθανόν σε επιμέρους ζητήματα-σκάνδαλα, κατά την εφαρμογή του Μνημονίου, όπως : το κούρεμα των ομολόγων των Ταμείων, το κούρεμα των ομολόγων των μικροεπενδυτών, ο τρόπος "διάσωσης" των τραπεζών ΤΒΑΝΚ και ΑΤΕΒΑΝΚ κ.α πιθανόν.
    Επομένως, η παρούσα συζήτηση για εξεταστικές, είναι άκαιρη και πρέπει να σταματήσει πριν καν ανοίξει, πρόκειται ουσιαστικά για το τελευταίο "χαρτί", που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να στηρίξει την αντιμνημονιακή του ρητορική, η οποία όμως δεν του βγήκε, κοινώς "έπαιξε, αλλά κάηκε" και βλέπει ότι σύντομα θα επιστρέψει στα γνώριμα, μονοψήφια ποσοστά του.
   Αυτά παθαίνεις, όταν πιστεύεις ότι το ποτάμι θα γυρίσει πίσω..




1 σχόλιο:

  1. αφού είχα ολοκληρώσει το κείμενο, διάβασα ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ευτυχώς, απερρίφθη. Πάντως, για να μιλήσουμε και νομικά, ΚΑΝΕΝΑ δικαστήριο δεν επρόκειτο να καταδικάσει το ΓΑΠ, για το ο,τιδήποτε, διότι υπάρχει και η απαλλαγή, λόγω ..ευήθειας ! χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.