Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

social media : η πιο ..αντικοινωνική συμπεριφορά !

      Τα μέσα κοινωνικής ..διχτύωσης (κυριολεκτικά, αφού αν πέσεις στα δίχτυα τους, δύσκολα ξεφεύγεις), είναι τελικά ακριβώς το αντίθετο, από αυτό που δηλώνουν οι λέξεις, είναι ένα μέσο απομόνωσης, ατομισμού και αποξένωσης, από τους ανθρώπους !
     Είναι τραγικό να βλέπεις άτομα παντού, με "έξυπνα" κινητά, να ασχολούνται με αυτά συνεχώς, ζώντας σε ένα παράλληλο-φανταστικό σύμπαν, που υπάρχει μόνον σαν ιδέα, στο μυαλό τους και η Ζωή, η πραγματική ζωή, να τους προσπερνάει από δίπλα.
    Όμορφες κοπέλες, σε μπαράκια και καφετέριες, από την ώρα που έρχονται, μέχρι να φύγουν, με το κινητό στο χέρι, να "μαλακίζονται" στα social media, αντί να κοιτάξουν να περάσουν καλά, να φλερτάρουν, να συζητήσουν κλπ.
    Έρχεται κάποιος, σου μιλάει και τον αγνοείς, γιατί έχεις το "έξυπνο" κινητό στο χέρι και το νου σου στα social media : έχεις μπροστά σου κάτι χειροπιαστό, κάτι αληθινό και "προτιμάς" το φανταστικό, το ψεύτικο, το δήθεν και το αμφίβολο ! Αν αυτό δε λέγεται παράνοια, σχιζοφρένεια, πως λέγεται ;; !! Κάτσε σπίτι καλύτερα, όλη μέρα, ...γιατί βγαίνεις ;
     Μιλάμε για εθισμό, για μία κακιά συνήθεια, που όσο νωρίτερα την κόβει κανείς, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο : είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι οι προσωπικές του σκέψεις ή δραστηριότητες, ενδιαφέρουν πραγματικά τους δεκάδες ή εκατοντάδες εικονικούς του "φίλους" ;!
     Σε 2 δεύτερα, όλα έχουν ξεχαστεί και δεν υπάρχει λόγος να εκτίθεται κανείς δημοσίως, με προσωπικές στιγμές, φωτογραφίες και δηλώσεις.
     Η μη αμεσότητα του διαδικτύου, το γεγονός ότι μπορείς να λες ό,τι παπαριά θέλεις, για τον οιονδήποτε, από τη στιγμή, που δε σε βλέπει κανείς και κυρίως το "θύμα" της χολής και της κακίας, που βγάζουν οι περισσότεροι, είναι και η μεγαλύτερη παγίδα.
     Πόσοι και πόσοι άνθρωποι έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα, επειδή έγραψαν κάτι, που κατέβασε η γκλάβα τους, εκείνη τη στιγμή και χωρίς να το έχουν σκεφτεί και επεξεργαστεί, εάν είναι σκόπιμο και πρέπον ;
     Τα περισσότερα, από τα σχόλια, που γράφονται και οι ύβρεις που εκτοξεύονται αφειδώς, δεν θα υπήρχαν, αν το "θύμα", ήταν απέναντί τους και το κοίταζαν στα μάτια, αλλά η "ασφάλεια" ενός δωματίου και ενός PC, σε κάνουν να λες πράγματα, που μετά το μετανιώνεις !
     Ορισμένοι χρησιμοποιούν τα αληθινά τους ονόματα, αλλά πόσοι κρύβονται πίσω από διαφορετικά ονόματα και φωτογραφίες ;
     Άλλοι πάλι, που έχουν λεφτά για σκόρπισμα (π.χ Πάγκαλος), πληρώνουν άλλους, για να "διαχειρίζονται" τους λογαριασμούς τους και ο κόσμος νομίζει ότι ασχολούνται προσωπικά με αυτούς !
    Εν ολίγοις, τα social media, δεν είναι παρά μία απάτη, μία φούσκα, που όταν σκάσει και περάσει η "τρέλα", δεν θα κάνει καν θόρυβο, διότι δεν περιέχει ΟΥΤΕ αέρα.
     Αντί να κάνεις like στους άλλους, κάνε like στον εαυτό σου, κάνε like στην πραγματική ζωή και πάψε να ζεις στο ψέμα, στην εικονική πραγματικότητα και το όνειρο.
     Από όσους κατάργησαν τους λογαριασμούς τους στα social media, δεν νομίζω να βγήκε κανείς ζημιωμένος, το αντίθετο !
     Το λέω (και) από προσωπική εμπειρία.

1 σχόλιο:

  1. από αυτά, που "πιάνω" από τον περίγυρο, νομίζω ότι οι χρήστες του facebook ανακάλυψαν εσχάτως ότι τα πουλάκια κάνουν "τσίου" και φαίνονται πολύ χαρούμενοι για αυτό !! αναρωτιέμαι : ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ ; έχει και πιο κάτω ; πως μπορεί ένας αρχικά φυσιολογικός εγκέφαλος να παθαίνει τέτοια μαλάκυνση και να ασχολείται με αυτές τις αηδίες ; πως θα μπει ΤΕΛΟΣ σε αυτή την κατρακύλα ; Ο Θεός να βάλει το χέρι Του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.