Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

δεν θέλουν νέα μέτρα, αυτοί που κυρίως τα έχουν ανάγκη !

     Μία από τις μεγαλύτερες και πιο πικρές αλήθειες της ζωής, είναι και ότι "κανένας δε σώζεται με το ζόρι", αν δεν ξέρεις τι είναι καλό για σένα, αν δεν μπορείς να διακρίνεις ποιο είναι το συμφέρον σου, τότε απλά κανένας, δεν μπορεί να σε βοηθήσει !
  Ένα τέτοιο παράδοξο, ζούμε ξανά, τις τελευταίες μέρες, με τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος, από τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές, μέχρι τον τελευταίο συμβασιούχο των 500 ευρώ, να διαλαλούν, προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα δεχτούν και δεν θα ψηφίσουν νέα μέτρα...
  Το πιο γελοίο, είναι ότι βγαίνουν και μιλάνε για άρνηση νέων μέτρων, ακόμα και αρχιτρωκτικά, από το εξωτερικό, όπως η Δαμανάκη, που ζει εκτός ελλάδος, με 10 χιλιάρικα μισθό (διατηρεί βέβαια "δεσμούς" με την πατρίδα, αφού έχει διορίσει ουκ ολίγα άτομα και νιώθει την ανάγκη να τα προστατεύσει, ώστε να την ξαναψηφίσουν ενδεχομένως στο -αβέβαιο πια- μέλλον).
   Έτσι, το ερώτημα που λογικά ανακύπτει, είναι : ποιος τους είπε ότι δεν θέλουμε νέα μέτρα ;;; Εξ ονόματος ποίων μιλάνε οι βουλευτές και ο πρωθυπουργός ; Εμάς μας ρώτησαν αν θέλουμε νέα μέτρα ; Διότι, η απάντηση είναι ότι φυσικά και ΘΕΛΟΥΜΕ νέα μέτρα, μέτρα περικοπών φυσικά και ΟΧΙ νέους φόρους !
   Ρώτησε κανείς πολιτικός τον μακροχρόνια άνεργο του ιδιωτικού τομέα, που τον έχουν ξεσκίσει με φόρους και χαράτσια, αν είναι διατεθειμένος να εξακολουθήσει να πληρώνει, από το ΥΣΤΕΡΗΜΑ του, τους κηφήνες του δημοσίου, με τα 3χίλιαρα ;;
   Επειδή είναι της μόδας τελευταία, η λέξη "δημοψήφισμα", ας γίνει ένα τέτοιο, με ερώτημα, αν επιθυμείτε να περικοπούν και άλλο, οι μισθοί και οι συντάξεις των τρωκτικών του δημοσίου χρήματος, για να δούμε τελικά πόσο κοντά στην κοινωνία και την πραγματικότητα, είναι οι έλληνες πολιτικάντηδες !
   Σε αυτό βέβαια, θα συμμετάσχουν, μόνον όσοι είναι κάτω των 50 ετών, όχι η πλειοψηφία πλέον, αυτής της χώρας, που είναι οι συνταξιούχοι...
   Αν οι άχρηστοι-λαμόγια, που μας κυβερνάνε, είχαν τιμήσει την υπογραφή τους, σε αυτά που είχαν υπογράψει εξαρχής, αν είχαν κάνει έστω και μια αποκρατικοποίηση, αν είχαν εφαρμόσει έγκαιρα και δίκαια, τα μέτρα, που συμφώνησαν κ.ο.κ, τώρα δεν θα χρειάζονταν νέα μέτρα !
   Όμως, όταν μαθαίνουμε, μετά από 3 χρόνια βάρβαρης λιτότητας και φοροληστείας, ότι το περιβόητο ενιαίο μισθολόγιο, έχει τόσες εξαιρέσεις, που μόνο ενιαίο δεν είναι, τότε τι να πει κανείς ; Και να πεις ότι τα 3χίλιαρα δίνονται π.χ σε γιατρούς και άλλους, που κάτι κάνουν, όχι, δίνονται σε κάτι απίθανους οργανισμούς και υπηρεσίες, όπως η ...ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων, για τέτοια σήψη και κατάντια μιλάμε...
   Με τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, όσο δεν υπάρχει κάποια ανθρώπινη ρύθμιση, οι επιλογές είναι δύο, για την κυβέρνηση : είτε να πάει σε νέα μέτρα περικοπών, που είναι το λογικό και το αναμενόμενο (όχι σε νέες επιβαρύνσεις, αφού ήδη αυτά, που πληρώνουμε είναι υπερβολικά πολλά), είτε να συγκρουστεί με τους δανειστές και να πάμε σε ενδεχόμενο "ατύχημα" (εκλογές κλπ).
  Η ουσία είναι, πως αν επιλεχθεί η σύγκρουση, που μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές και χρεοκοπία, τα πρώτα και τα κύρια θύματα, αυτής, θα είναι ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ, όσοι πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, εμείς, που δεν βασιζόμαστε σε αυτά τα λεφτά, για να επιβιώσουμε, κουτσά-στραβά, θα τα καταφέρουμε !
   Το τρωκτικό όμως, που σήμερα παίρνει το 3χίλιαρο, βρέξει-χιονίσει, χωρίς κόπο, θα συνεχίσει να παίρνει το ισοδύναμο αυτού, σε δραχμές, δηλαδή 1.000.000 δρχ, ωστόσο η αγοραστική δύναμη, αυτού του εκατομμυρίου, θα είναι π.χ όσο 600 ευρώ σήμερα, θα συμβεί μία βίαιη αναγκαστική προσαρμογή, σε ένα νέο επίπεδο και τρόπο ζωής, την οποία δεν θα είναι εύκολο να αντέξει κανείς (ειδικά αν έχει δάνεια κλπ)...
    Ίσως τελικά λοιπόν, η σύγκρουση και η χρεοκοπία, να είναι μία μορφή αποκατάσταση μία αδικίας, τόσων δεκαετιών, μία "νέμεσις", που θα φέρει τα πράγματα, στην πραγματική τους διάσταση και οι μόνοι, που δεν τη φοβόμαστε είμαστε εμείς, του ιδιωτικού τομέα ! Αν το πολιτικό σύστημα επιθυμεί να αυτοκτονήσει, εμείς σίγουρα δεν θα το εμποδίσουμε... (χαχα).
    Οι δανειστές μας, βέβαια, θα προτιμούσαν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, παρά να χρεοκοπήσουμε και να τα χάσουν, ωστόσο και για εκείνους, η ζωή θα συνεχιστεί κανονικά, θα το πάρουν απόφαση : "εμπιστευτήκαμε τους κλέφτες, απατεώνες και ψεύτες έλληνες, τους δανείσαμε αρχικά, αγοράζοντας τα ομόλογά τους, έπειτα, για να μην υπάρξει άτακτη χρεοκοπία, τους ξαναδανείσαμε και δεχτήκαμε και κούρεμα μάλιστα των απαιτήσεών μας, όμως αυτοί δεν θέλησαν να αλλάξουν και προτίμησαν τη χρεοκοπία ! Τι άλλο να κάναμε ; Δεν μπορούσαμε να τους σώσουμε με το ζόρι".
   Η χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ, θα έχουν συνέπειες βέβαια πολύ ευρύτερες από τις οικονομικές : γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές, που θα μας επηρεάσουν όλους !
   Μήπως τελικά, δεν "ανήκομεν εις την Δύσιν", αλλά στην (οθωμανική) Ανατολή, όπως φανερώνουν και τα σίριαλ, που αγαπάμε ;;



 

1 σχόλιο:

  1. Ο βενιζέλος, που είναι στη μπούκα για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, άρχισε να λέει ασυναρτησίες, για να θολώσει τα νερά, ότι δήθεν το ελληνικό έλλειμμα είναι μικρό, σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε (!!) και ότι οι έλληνες πολίτες δεν αντέχουν άλλη μείωση εισοδήματος. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική : οι έλληνες δεν αντέχουν άλλους φόρους, για να ..συντηρείται το κομματικό κράτος, μειώσεις μισθών και συντάξεων (στα υψηλότερα κλιμάκια), όχι μόνον μπορούν, αλλά επιβάλλεται να γίνουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.