Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

πολλή ..γυφτιά, για το τίποτα !

   Η "παρατηρητικότητα" λέει, μιας Εισαγγελέως στα Φάρσαλα, μάλλον η ...άγνοια, θα έλεγα και όπως αποδεικνύεται, οδήγησε σε ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου, μέσω των ελληνικών αλλά και διεθνών ΜΜΕ !
  Βλέπετε η μικρή Μαρία, αυτό το γλυκό και αξιαγάπητο κοριτσάκι, που έγινε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων, δεν είναι ούτε από την Ολλανδία, ούτε από τη Σουηδία, αλλά πολύ πιο νότια, από τη γειτονική μας Βουγλαρία...(ακόμα και οι "ειδικοί ανθρωπολόγοι", έπεσαν έξω, χαχα)
  Επίσης, δεν έπεσε θύμα αρπαγής, από τους έλληνες ρομά "γονείς" της, αλλά δόθηκε σε αυτούς, από την επίσης ρομά μητέρα του, επειδή δεν μπορούσε να το μεγαλώσει !
  Η εισαγγελέας και ο κόσμος, με τα στερεότυπα και την άγνοια, που κουβαλάνε, νόμιζαν ότι οι γύφτοι-ρομά είναι όλοι μελαψοί και ότι δεν υπάρχουν γυφτάκια, με ξανθά ή κόκκινα μαλλιά και άσπρο δέρμα...
   Επίσης, ξύπνησε μέσα σε όλους, ο φόβος, που καλλιεργείται στα παιδάκια, όταν δεν κάθονται καλά και κάνουν αταξίες : "θα σε πάρει ο γύφτος" ! (χαχα).
   Το τι παπαριά έχουμε ακούσει από τα δελτία ειδήσεων, δεν περιγράφεται : γονείς, από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αναγνώρισαν στο όμορφο πρόσωπο της Μαρίας, το εξαφανισμένο παιδί τους ή ακόμα χειρότερα, το παιδί του εξαφανισμένου παιδιού τους...
   Βέβαια, με αυτούς τους γονείς κανένας δεν μπορεί να γελάσει, διότι ο πόνος της απώλειας είναι τεράστιος και η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία !
    Το ρεζουμέ όμως παραμένει : πως τα ΜΜΕ διόγκωσαν, μία απλή υπόθεση, όπου μία φτωχή μάνα αναγκάστηκε να δώσει, έναντι πενιχρού ανταλλάγματος, το κοριτσάκι της σε ομοεθνείς της, προκειμένου να το μεγαλώσουν εκείνοι, σε διεθνές κύκλωμα αρπαγής και εμπορίας-εκμετάλλευσης ανηλίκων...
     Όταν τις προάλλες, ένας εκπρόσωπος τσιγγάνων συνομιλούσε με τη μάρα ζαχαρέα, σε ζωντανή σύνδεση και έλεγε ότι το κοριτσάκι, πιθανόν και να μην αισθάνεται τόσο καλά τώρα, που οι "γονείς" που τη μεγάλωσαν, είναι μακριά-στη φυλακή, εκείνη έσπευσε να τον διακόψει και να αλλάξει θέμα, γιατί ...της χάλαγε τη σούπα και το σενάριο, που είχαν εξυφάνει τα "γατόνια", οι διωκτικές αρχές και οι δημοσιογράφοι-εισαγγελείς !
     Το ζήτημα των ρομά-τσιγγάνων-γύφτων, είναι τεράστιο και καμία κυβέρνηση, ποτέ, δεν ασχολήθηκε σοβαρά με αυτό, στην ελλάδα αλλά και έξω : σίγουρα, πρόκειται για ιδιόμορφη φυλή, με δικούς της κανόνες-κώδικες επικοινωνίας και συμπεριφοράς και συνθήκες (νομαδικής σχεδόν) ζωής, που εμφανίζει τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας.
     Αν πάει κάποιος στα Δικαστήρια, δεν υπάρχει περίπτωση, να μην δει στο προαύλιο, αθίγγανους, κατά δεκάδες, με παιδάκια να τρέχουν ξυπόλητα κλπ, καθώς περιμένουν να δικαστεί ή να απολογηθεί ο "δικός τους" (υπήρχαν μάλιστα φήμες, στο παρελθόν, για δικηγόρο, που είχε σχεδόν μόνο αθίγγανους πελάτες και κυκλοφορούσε με ..φεράρι) !
      Όμως, είναι προφανές γιατί οι τσιγγάνοι εμφανίζουν ροπή προς το έγκλημα, αφού μένουν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος (αν εμφανιστεί γυφτάκι στην τάξη, φαντάζομαι οι άλλες μαμάδες, θα αντιδράσουν αμέσως...), μια ζωή στο περιθώριο και δεν έχουν άλλη διέξοδο, πολλές φορές, για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, από την παρανομία...
     Δεν τους θέλουμε να μορφώνονται και να αποκτούν επαγγελματικά εφόδια, για μια καλύτερη ζωή, ωστόσο τους θέλουμε για ..ψηφοφόρους και τους κάνουμε και (παράνομα) ρουσφέτια, με μούφα επιδόματα κλπ !
     Αποδεικνύεται έτσι η σχετικότητα της έννοιας "γυφτιά", ότι δεν έχει να κάνει με το χρώμα του δέρματος και ότι η άγνοια και η προκατάληψη, είναι πολύ χειρότερες...



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.