Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

άσχημα μαντάτα από τους δικαστές !

   Κάθε τόσο, έρχονται στη δημοσιότητα δικαστικές αποφάσεις και δικαστικές κρίσεις, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν οι έλληνες δικαστές ζουν σε αυτή τη χώρα ή όχι, καθώς και αν έχουν αντιληφθεί ποιο είναι το καθήκον και η δουλειά τους !
  Σήμερα μόλις, ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά -τουλάχιστον- "ατυχών" αποφάσεων, από το τελευταίο ειρηνοδικείο της επαρχίας, έως το ...Μισθοδικείο, η είδηση ότι το ΣτΕ, έκρινε παράνομο προεδρικό διάταγμα, που μειώνει τα εφάπαξ στο δημόσιο, με την "απίστευτη" αιτιολογία, ότι τα ποσά αυτά δεν χορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά έχουν παρακρατηθεί από τους μισθούς κλπ των δικαιούχων... Και τους μισθούς αυτών, ποιος τους πληρώνει βρε σαΐνια, δεν πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό ; Το έχετε χάσει τελείως ; (!)
  Γενικότερα, οι δικαστές δείχνουν μία πρωτοφανή εύνοια, στα πάσης φύσεως τρωκτικά, με μπλόκα σε διαθεσιμότητες, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και γενικά με προστασία της αργομισθίας και της κρατικής σπατάλης, διότι αισθάνονται και οι ίδιοι (αρχι)τρωκτικά, όπως έδειξε και η πρόσφατη απόφαση του Μισθοδικείου, σύμφωνα με την οποία, αντισυνταγματικές είναι ΜΟΝΟΝ οι μειώσεις των μισθών των δικαστών (χαχα, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα) !
   Η κυνική υπεράσπιση των ίδιων δικαιωμάτων τους (και μάλιστα των οικονομικών), από τους ίδιους τους δικαστές και η εμμονή που έχουν με την δήθεν εξίσωσή τους, με τους βουλευτές, που οδηγούσε και οδηγεί σε καραβιές αναδρομικών, σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί μπήκαν στο Σώμα...(σίγουρα όχι από αίσθηση του Δικαίου)
   Αισθάνονται ότι έχουν κύρος και απαιτούν σεβασμό, όμως αυτά δεν χαρίζονται, αλλά κερδίζονται, με ορθές και λογικές αποφάσεις, με υπεράσπιση των δικαιωμάτων, προστασία των ασθενέστερων και γενικά όσων πραγματικά θίχτηκαν και θίγονται από τα μνημόνια και όχι με σκανδαλώδη εύνοια όσων ..οδήγησαν σε αυτά !
   Αν θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες στην πατρίδα τους, που τους πληρώνει, καλό είναι να πάψουν να μοιράζουν λεφτά στον εαυτό τους και σε άλλα τρωκτικά και να κοιτάξουν να ασχοληθούν με τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, ώστε να επιστρέψουν τα κλεμμένα στο Κράτος (ή στους δικαιούχους ιδιώτες, βλέπε κούρεμα ομολόγων), που είναι καθολικό αίτημα της κοινωνίας.
    Αυτές τις μέρες, ξετυλίγεται το κουβάρι ενός σκανδάλου, που έλαβε χώρα, πριν από 10 και πλέον έτη, ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές, έχουν αποβιώσει (ευτυχώς δεν τα πήραν μαζί τους, χαχα), άλλοι είναι υπέργηροι, με προβλήματα υγείας, άλλοι έπαθαν αμνησία, άλλοι δεν θυμούνται μετά από τόσο καιρό, άλλοι αποφάσισαν να μιλήσουν, για να παραδώσουν λευκή και όχι μαύρη ψυχή κ.ο.κ
    Είναι θετικό, ότι έστω και τώρα (κάλλιο αργά, παρά ποτέ) γίνεται δικαστική έρευνα, σε ένα από τα αναρίθμητα σκάνδαλα, διασπάθισης κρατικού χρήματος, ωστόσο τα αντανακλαστικά των δικαστών και ιδίως των Εισαγγελέων, είναι πολύ αργά, σε υποθέσεις, που έρχονται καθημερινά, στο φως, από τα ΜΜΕ, με πρωταγωνιστές πολιτικά και κομματικά στελέχη, εν ενεργεία ή ..σε απόσυρση !
     Με αφορμή το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, ήθελα να κάνω ένα σχόλιο και για την περιβόητη εγγύηση, στο στάδιο της ανάκρισης : ακούσαμε ότι ένας κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο καταβολής 500.000 ευρώ, ως εγγύησης (πριν λίγες μέρες, άλλος 150 χιλιάρικα και πάει λέγοντας).
     Δεν ξέρω αν το κάνουν επίτηδες οι δικαστές, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να καταπραΰνουν την οργή του ή ξεχνάνε το ρόλο και την έννοια της εγγύησης : τα χρήματα αυτά, δεν πάνε στο Κράτος, αλλά επιστρέφονται, στον κατηγορούμενο, εφόσον παραστεί στη Δίκη του ! Προσωρινά και μόνον, μένουν στο κράτος, όπως κάθε εγγύηση και δεν πρόκειται να γεμίσουν τα ταμεία έτσι (μόνο με δήμευση και επιστροφή του "μαύρου" και παράνομου χρήματος).
     Εξάλλου, οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα, είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί, από το να πληρώσει 500 χιλιάρικα, κάποιος που έχει περιουσία 10 ή 20 εκατομμύρια ευρώ ! 
     Αν δεν υπήρχαν οι άλλοι όροι, πόσοι πιστεύουν ότι δεν θα χάριζαν τα 500 "ψωροχιλιάρικα" στην Μπανανία, για να πάνε διακοπές διαρκείας στη Βραζιλία και όχι στον Κορυδαλλό ;

     Να ευχηθώ Καλή Χρονιά σε όλους και ..καλά μυαλά στους έλληνες δικαστές !





1 σχόλιο:

  1. πριν προλάβει να στεγνώσει η ηλεκτρονική μελάνη, τα "ξεφτέρια" του ΣτΕ ξαναχτύπησαν !!! Είναι αντισυνταγματική λέει η φορολόγηση των επιδομάτων, που παίρνουν τα μέλη ΔΕΠ, επειδή δεν είναι εισόδημα...Ήμαρτον, Θεέ μου, που έχουμε μπλέξει ;; Με τέτοιους δικαστές, δεν βγαίνουμε από τα Μνημόνια, ούτε σε 50 χρόνια ! Χρειάστηκε να συνεδριάσει η ολομέλεια, για να πάρει αυτή την αστεία απόφαση, όταν και ένας φοιτητής Νομικής, θα έλεγε ότι είναι και παραείναι εισόδημα...Μπορεί οι αποφάσεις σας να είναι αστείες, κύριοι με τα γουνάκια, αλλά το λογαριασμό τον πληρώνουμε εμείς και αυτό δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ αστείο !! Μακάρι να υπήρχε ένας πρωθυπουργός με ..φρύδια και να τους έστελνε όλους στα σπίτια τους, αύριο το πρωί !! Μπας και βγει καμιά σωστή και σοβαρή απόφαση, που δεν θα ευνοεί τα συνήθη τρωκτικά και δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.