Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

το επάγγελμα του μέλλοντος στην Ελλάδα!

    Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, σε δικαστικό επίπεδο (Ξηρός, εξοπλιστικά, ΤΤ κλπ), φρονώ ότι αν θέλει κάποιος να βγάλει ΠΟΛΛΑ λεφτά, στην Ελλάδα, θα πρέπει να συστήσει μία τεχνική εταιρία, που να εξειδικεύεται στην κατασκευή φυλακών, πάσης φύσεως (υψίστης ασφαλείας, για εγκληματίες του "λευκού κολλάρου" κ.οκ).
   Τα κελιά στις φυλακές της χώρας, είναι ήδη υπερπλήρη και καθημερινά έρχονται στο φως ΣΚΑΝΔΑΛΑ, κυρίως οικονομικά, που αφορούν τη διασπάθιση εθνικού και κοινοτικού χρήματος, καθώς τα στόματα ανοίγουν και ΚΥΡΙΩΣ, φαίνεται να υπάρχει -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- τόσο σε πολιτικό, όσο και σε δικαστικό επίπεδο, η βούληση, οι υπαίτιοι να βρεθούν και να τιμωρηθούν !
   Μιλάμε για εκείνους, που διαπλεκόμενοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με την (κομματική) εξουσία, είχαν στήσει ένα ατέλειωτο φαγοπότι, με χρήματα των φορολογουμένων, με χρήματα άλλων, έχτισαν σπίτια, επαύλεις και εξοχικά και έγιναν "επιχειρηματίες" με κλεμμένα και μαύρα χρήματα, διοικητές δεκο και δημόσιων οργανισμών πάσης φύσεως, κατά κανόνα, μαζί με φίλους επιχειρηματίες, συνδικαληστές, πρώην υπουργοί κλπ.
   Δεν φτάσαμε στη χρεοκοπία τυχαία, προφανώς όσα λεφτά υπήρχαν, τα έφαγαν ορισμένοι και τώρα εμείς, σα μαλάκες, καλούμαστε να πληρώσουμε φόρους και χαράτσια, για να καλυφθεί η τρύπα, που αυτά τα λαμόγια άνοιξαν !
   Μιλάμε για τα αδικήματα της απάτης, της απιστίας και της υπεξαίρεσης κυρίως και μάλιστα με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρουν, έως και ισόβια κάθειρξη...
   Για τυχόν πολιτικά πρόσωπα, που εμπλέκονται, αν τίθεται ζήτημα παραγραφής, μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι διατάξεις για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πάλι σε βαθμό κακουργήματος !
   Είναι θετικό ότι οι δικαστές απέκτησαν γρήγορα αντανακλαστικά και ψάχνουν τις περιπτώσεις σκανδάλων, που αποκαλύπτονται από τα ΜΜΕ, όπως οφείλουν να κάνουν και αν δεν υπάρξουν άνωθεν παρεμβάσεις στο έργο τους, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν νέες φυλακές...
   Διότι τα σκάνδαλα, που έχουν έρθει στο φως, έως τώρα, είναι σταγόνα στον ωκεανό της απάτης και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, από ανθρώπους, που έχοντας πολιτικές-κομματικές "πλάτες" θεωρούσαν ότι είναι υπεράνω του Νόμου, ότι δεν θα λογοδοτήσουν ποτέ και ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού, που διαχειρίζονταν, ήταν δικά τους, για να τα κάνουν ό,τι θέλουν !
    Με αφορμή τις σημερινές αποκαλύψεις, για τα σκάνδαλα σε μία μόνον κρατική τράπεζα, το ΤΤ, αποδεικνύεται ότι χρηματοδοτούνταν μόνο οι "ημέτεροι", οι φίλα προσκείμενοι στην εξουσία και όχι οι αληθινοί επιχειρηματίες, που προσφέρουν στην κοινωνία, μέσω της απασχόλησης κλπ
    Τόσα χρόνια δίνονταν δάνεια και επιδοτήσεις σε ανύπαρκτους, θαλασσοδάνεια σε κόμματα και "τελειωμένες" επιχειρήσεις και δεν χρηματοδοτούνταν η πραγματική οικονομία  και τώρα μας ζητάνε να σώσουμε εμείς και οι επόμενες γενιές, τις τράπεζες αυτές, με καραβιές δισ ευρώ !!
     Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αθλιότητας του τραπεζικού συστήματος, στην Ελλάδα, είναι ότι οι τράπεζες άφησαν φέτος ατάϊστα τα ψάρια της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ενός από τους πιο δυναμικούς και εξαγωγικούς κλάδους της οικονομίας μας, κλείνοντας τη χρηματοδότηση προς τις εταιρίες του κλάδου...
     Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, δεν πρέπει να πάμε σε μία λογική του "ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ", ούτε ότι κοντά στα ξερά, καίγονται και τα χλωρά, η δικαιοσύνη οφείλει να κινείται προσεκτικά και βάσει στοιχείων, να μην σπιλώνονται και συκοφαντούνται άδικα άνθρωποι και υπολήψεις !
     Τώρα που το σκέφτομαι, εκτός από τους κατασκευαστές φυλακών, από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, ωφελημένοι βγαίνουμε και εμείς οι δικηγόροι (χαχα)...
   

1 σχόλιο:

  1. Οι δημοσιογράφοι προτού καλά καλά εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης, άρχισαν τις διαρροές και τα δημοσιεύματα (ανακριβή, όπως πάντα, μιλούσαν για τουλάχιστον 15 και ήταν 7) και το καλύτερο, έλεγαν ότι κάποιοι κατηγορούμενοι πιθανόν να (προ)ειδοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς... (και όχι από τους ίδιους !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.