Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Δεν ..βρίσκουν ισοδύναμα μέτρα !

    Κάθε φορά, ενόψει επανόδου της τρόϊκα, στην Ελλάδα, αρχίζουν οι συζητήσεις και τα στοιχήματα, για το που θα κλείσει το χρηματοδοτικό κενό της χώρας, πόσα χρήματα θα απαιτηθούν, για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι και οι λοιποί αργόμισθοι (για να μην είμαι άδικος και ισοπεδωτικός, αρκετοί συνταξιούχοι έχουν δουλέψει στη ζωή τους), απατεώνες, νεκροί, "φαντάσματα" κλπ !
   Το ερώτημα δηλαδή, δεν είναι αν θα υπάρξει κενό χρηματοδότησης, αλλά πόσο είναι, πλέον όλοι έχουν αποδεχθεί (ακόμα και οι δανειστές μας, απορώ με την υπομονή τους !) ότι, μετά από 4 χρόνια μνημονίων, η Ελλάδα εξακολουθεί να ξοδεύει περισσότερα, από όσα εισπράττει, αλλά κανένα αυτί δεν ιδρώνει, ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό : αναρωτιέμαι τι άλλη, πιο χειροπιαστή απόδειξη, μπορεί να υπάρξει ότι ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΤΥΧΕ, δεν αποδίδει...
   Τα σημερινά στοιχεία, που έδωσε η ΤτΕ, είναι αναμενόμενα, αλλά και πάλι αποκαρδιωτικά : την ώρα που ο Σαμαράς, εντός και εκτός, μιλάει για πλεονάσματα και success story, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν ψεύδονται, όπως οι αδίστακτοι πολιτικάντηδες, που μας κυβερνούν !
    Το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης ΑΥΞΗΘΗΚΕ το 2013, έναντι του προηγούμενου χρόνου, κατά 2 δισ ευρώ, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1,7 δισ ευρώ και οι δαπάνες ...αυξήθηκαν κατά 1,5 δισ ευρώ (λόγω δήθεν εξόφλησης παλαιών χρεών του κράτους προς ιδιώτες), ενώ το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα, ανέρχεται σε 1,45 δισ ευρώ, αλλά με δύο προϋποθέσεις : ότι θα περιληφθούν έκτακτα κέρδη 2 δισ από ομόλογα, που μας στέλνει το Ευρωσύστημα και δεν θα περιληφθούν 6 δισ ευρώ, που αφορούν σε πληρωμές ληξιπρόθεσμων...
     Συνεπώς, αν δεν γίνουν δεκτές οι 2 προϋποθέσεις, δε μιλάμε για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά για πρωτογενές-ταμειακό έλλειμμα σχεδόν 6,5 δισ ευρώ ! Τέλοσπάντων, είναι προς το συμφέρον όλων, να ξεγελάσουμε για άλλη μια φορά τους "κουτόφραγκους", μπας και μας ελαφρύνουν το χρέος, όπως υποσχέθηκε και ο ίδιος ο Σόϊμπλε πρόσφατα.
    Αυτό που έχει σημασία όμως, για εμάς, είναι πως θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, στο οποίο θα υπάρξει συμφωνία : θα επιμείνουν τα μουλάρια της κυβέρνησης, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περικοπών και θα μας ταράξουν σε νέους φόρους και χαράτσια ή θα αντικρύσουν επιτέλους την πραγματικότητα και θα κοιτάξουν να βάλουν πάτο στο βαρέλι, στον πίθο των Δαναΐδων ;
    Είτε λόγω ανικανότητας, είτε λόγω διαφθοράς (μάλλον το δεύτερο), οι πολιτικάντηδες της συμφοράς, που μας κυβερνάνε, ΔΕΝ βρίσκουν ποτέ τα σωστά-ισοδύναμα μέτρα και πάνε στην εύκολη λύση της αφαίμαξης του αίματός μας !
     Είμαι σίγουρος, ότι ένας απόφοιτος λυκείου, μικρομεσαίος επιχειρηματίας, θα έβρισκε, μέσα σε λίγες ώρες, ισοδύναμα αξίας 1 δισ ευρώ, αυτά που "δεν μπορούν" να δουν οι καλοσπουδασμένοι (πλην ανεπάγγελτοι) υπουργοί μας, επί 4 χρόνια....
     Δύο παραδείγματα μόνον θα αναφέρω : σήμερα έγινε δεκτό, ότι οι μούφα-πλασματικές υπερωρίες, ΜΟΝΟ στην Υ.Π.Α, ανέρχονται σε 100 σχεδόν εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, επομένως, αν σκεφτεί κανείς ότι η παράνομη πληρωμή ανύπαρκτων υπερωριών, είναι σχεδόν κανόνας, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, από τα αποσπασμένα σε βουλευτικά γραφεία, τρωκτικά, έως τους Δήμους και παντού, το 1 δισ θα μπορούσε να βρεθεί μόνον από εκεί !
      Είναι απορίας άξιο, γιατί, ενώ καθημερινά αποκαλύπονται τέτοιες σκανδαλώδεις και καραμπινάτες περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, οι εισαγγελείς και οι άλλοι δικαστές, ασχολούνται με τα δικά τους αναδρομικά και δεν έχει πάει κανείς φυλακή, από όσους υπογράφουν πλασματικές υπερωρίες, για κακουργηματική απιστία, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου...(και φυσικά να επιστραφούν και από τους υπαλλήλους, τα χρήματα που παράνομα και αχρεωστήτως έλαβαν !).
      Μία άλλη πηγή ισοδύναμων, θα ήταν η άμεση απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων, από το δημόσιο, αφού είναι γνωστό σε όλους, ότι οι συμβασιούχοι δεν προσλαμβάνονται, επειδή υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού (μάλλον το αντίθετο), αλλά για ...να κάθονται οι μόνιμοι (όπως μου εξηγούσε πρόσφατα ένας ξάδερφος,συμβασιούχος σε μεγάλο Δήμο της Αττικής).
      Συνεπώς, ισοδύναμα υπάρχουν, για να κλείσουν τα όποια χρηματοδοτικά κενά, απλά αν είσαι "τυφλός", βολεμένος, μια ζωή κρατικοδίαιτος, διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος κλπ, ΕΣΥ δεν τα βλέπεις ! (και η Γερμανία δεν φαίνεται από την Ελλάδα, αλλά υπάρχει..)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.