Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Κάποιοι δεν θέλουν να ...γυρίσει ο Φιλιππίδης !

    Η "μπούκα" δικαστών και εισαγγελέων, σε μία από τις μεγαλύτερες σφηκοφωλιές τρωκτικών, στο Τ.Τ, σε ένα από τα προπύργια του βαθέος κράτους της διαπλοκής και της σαπίλας και η σύλληψη Φιλιππίδη στην Κων/πολη, είμαι σίγουρος ότι έχει θορυβήσει πολύ κόσμο και ορισμένοι θα εύχονταν να μην έρθει και να μην καταθέσει και ποτέ, ενώ άλλοι ίσως εκμεταλλευτούν το χρονικό διάστημα έως την έκδοσή του, για να εξαφανιστούν !!
  Διότι είναι βέβαιο, πως όταν ανοίξει το στόμα του, η μπάλα θα πάρει και άλλους και από 30 οι κατηγορούμενοι, ίσως φτάσουν τους ..300, όπως έγινε και με τα εξοπλιστικά, όπου ορισμένοι, θέλοντας να τύχουν ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης, αποφάσισαν να μιλήσουν και έτσι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου...
  Ειλικρινά, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση των ανακριτών και των εισαγγελέων διαφθοράς (και είναι ίσως ανάγκη να ενισχυθούν στο έργο τους, με επιπλέον προσωπικό κλπ), διότι οι υποθέσεις αυτές, μοιάζουν με τη Λερναία Ύδρα, όπου ένας καλείται σε απολογία και δίνει άλλα 10 ονόματα, με συνέπεια ο κύκλος των κατηγορούμενων, να μεγαλώνει με ..γεωμετρική πρόοδο !
  Ο μεγάλος κίνδυνος εδώ, είναι να εστιάσουμε στο δέντρο (Φιλιππίδης) και να χάσουμε το δάσος, δηλαδή τα υπόλοιπα τραπεζικά σκάνδαλα, που συνέβησαν και μεταγενέστερα, στη σκοτεινή περίοδο διακυβέρνησης από Τζέφρι και Παπαδήμο...
   Και κυρίως, να μην ερευνηθούν οι τεράστιες ευθύνες της εποπτεύουσας υποτίθεται Αρχής, δηλαδή της τράπεζας της Ελλάδος, αφού τα ύποπτα δάνεια, δόθηκαν με τις ευλογίες της !
   Είναι τραγικό να μιλάνε κάποιοι ότι ο Προβόπουλος, πρέπει να παραμείνει στη θέση του ή να προορίζεται για διάδοχος, κάποιο άλλο τρωκτικό τύπου Στουρνάρας, όταν η θητεία Προβόπουλου, "βρωμάει" απίστευτα, για σειρά σκανδάλων, που δεν αφορούν μόνον σε "περίεργα" δάνεια κρατικών τραπεζών... .
    Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν, είναι κατά πόσον, οι Εισαγγελείς και Ανακριτές διαφθοράς, θα μπουκάρουν και στο "άβατο" της Τ.τ.Ε, για να δούμε τελικά ποιος ήταν ο ρόλος Προβόπουλου και λοιπών, στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, που κόστισε στον ελληνικό λαό, έναν σκασμό δισ ευρώ !
    Αν υπάρχουν ή όχι ευθύνες, για το σπάσιμο τραπεζών, σε "καλές" και "κακές", πως αποτιμήθηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία και αν δόθηκαν σε άλλους τραπεζίτες, με εύλογα ή εξευτελιστικά τιμήματα, τελικά να δούμε αν ο κύριος Προβόπουλος, εργάστηκε για το κοινό συμφέρον ή υπηρέτησε δουλικά τα συμφέροντα ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ, σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας (βλέπε και απιστία, 390ΠΚ, με τα ποσά να ζαλίζουν, αν ήμουν στη θέση του, δεν θα κοιμόμουν καν τα βράδια, δεν θα είχα το θράσος να εμφανίζομαι δημόσια, στον Παπούλια κλπ)...
   Κάποτε πρέπει επιτέλους να απαντηθεί, πως γίνεται, την ώρα που τα ελληνικά ομόλογα, έπεφταν στην κατηγορία "σκουπίδια" (που και πάλι ήταν ..κομψός όρος), ο Προβόπουλος να αφήνει τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία να τα αγοράζουν μαζικά (ο όρος "αφήνει" δεν είναι ακριβής, γιατί με δική του προτροπή ίσως και πρωτοβουλία αγοράζονταν) !!
    Σίγουρα, η επάνοδος και η απολογία του Φιλιππίδη, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και όσο πιο γρήγορα γίνουν, τόσο το καλύτερο για όλους (ή σχεδόν όλους, χαχα)...




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.