Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ποιος φοβάται τις εκλογές ;

    Πιο σωστό βέβαια, θα ήταν το ερώτημα, ποιος θα έπρεπε να τις φοβάται, γιατί η αντιπολίτευση δείχνει πιο τρομαγμένη, από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, παρά η συγκυβέρνηση !
  Όταν πριν από μερικούς μήνες, προέβλεπα, ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος, προκειμένου να παραμείνουν βουλευτές, όσοι έφυγαν από τα κόμματά τους ή ανήκουν σε κόμματα, που είναι πεθαμένα (κυρίως δημαρ και λιγότερο οι ανελ), ομολογώ, ότι δεν είχα φανταστεί, την παρούσα εξέλιξη...
  Ότι δηλαδή όλοι αυτοί, θα γίνουν ξαφνικά "φίλοι" του τσίπρα, προκειμένου να μπουν σε νέα Βουλή, υπό την σκέπη του συριζα, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 3% περίπου, λόγω και του εκλογικού Νόμου, που δίνει μπόνους 50 εδρών στον πρώτο !
  Υπολόγιζα δηλαδή στο απλό συμφέρον, αλλά αποδεικνύεται ότι κερδίζει πάντα η ..πλεονεξία, αφού κάποιοι θέλουν να εξασφαλίσουν βουλευτική σύνταξη, μέσω ..σύριζα (ακόμα και η Γιαταγάνα, που ως συνταξιούχος δικαστικός, θα μπορούσε, υποθέτω, να ζήσει και μόνο με αυτή).
   Ως εδώ, τα πράγματα είναι πλέον φανερά και ξεκάθαρα, όσοι ζητάνε εκλογές τώρα, προφανώς (οι μάσκες έπεσαν) είναι δεμένοι στο άρμα του συριζα (είτε προεκλογικά, είτε μετεκλογικά) και μάλιστα έχουν το θράσος να αποκαλούν εξαγορασμένους, όσους ψηφίζουν τον Σταύρο Δήμα !
   Αυτοί που σίγουρα φοβούνται τις εκλογές, είναι οι αγορές και η Οικονομία : με το ενδεχόμενο και μόνον εκλογών, το Χρηματιστήριο καταποντίστηκε (πάνω που είχε αρχίσει να ανεβαίνει..), οι κρατήσεις τουριστών, για το 2015, έπεσαν κατά 50% και οι ξένοι προμηθευτές, των ελληνικών επιχειρήσεων, άρχισαν πάλι να ζητάνε " όλα τα λεφτά μπροστά" και αυτά τα λένε οι ίδιοι οι άνθρωποι της Αγοράς, όχι πολιτικά ή κομματικά στελέχη...
   Τα στελέχη του συριζα, έσπευσαν με δηλώσεις, να χρυσώσουν το χάπι και να καθησυχάσουν τον κόσμο, ότι δεν θα βγούμε από το ευρώ, ωστόσο και μόνο τα μισά να εφαρμόσει, από όσα έχει, κατά καιρούς εξαγγείλει, είναι βέβαιο ότι η ελληνική Οικονομία, θα επιστρέψει στη δεκαετία του 1980, στις εποχές της "Πειραϊκής-Πατραϊκής", με κρατικοποίηση ιδιωτικών επιχειρήσεων, τις οποίες θα πληρώσει -ακριβά- ο φορολογούμενος !
   Τις εκλογές, φοβάται όμως και απεύχεται, κατά πλειοψηφία και η κοινή γνώμη, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, με συνέπεια, όσοι επιμένουν σε εκλογές τώρα, να υφίστανται φθορά και μείωση, αντί για αύξηση ποσοστών..
    Εξάλλου, το μικρό σχετικά προβάδισμα του συριζα, αφενός δεν του εξασφαλίζει αυτοδυναμία και αφετέρου, εφόσον όλα τα μικρά κόμματα, θα κατέβουν με το κοινό ψηφοδέλτιο, θα υπάρξει πρόβλημα και στην επόμενη μέρα, ήτοι στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας !
    Αυτό, μπορεί να έχει ως συνέπεια, είτε την επικράτηση της ΝΔ, στις επαναληπτικές εκλογές (οπότε οι ..όψιμοι συριζαίοι, θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ), είτε ακυβερνησία και αδυναμία συγκρότησης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, οπότε τη λύση θα δώσει (;) ο στρατός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
     Το πιο ..διασκεδαστικό πάντως, είναι να βγαίνουν, μαζικά, οι ψηφοφόροι του συριζα, στα κανάλια και αλλού και να λένε ότι "ξέρουμε ότι ο τσίπρας είναι ανεπάγγελτος και δεν πρόκειται να κάνει τίποτα σωστό" ή "ότι δεν πρόκειται να κάνει όσα έχει υποσχεθεί προεκλογικά" και παρόλα αυτά, να θέλουν να τον ψηφίσουν !
     Ίσως τελικά, να έχουν δίκιο όσοι λένε ότι οι πλειοψηφίες, είναι πάντα σωστές, ότι τη λύση δίνει πάντα ο σοφός και κυρίαρχος λαός, όπως έκανε και το ...2009, ψηφίζοντας τον Τζέφρι, με 40+%..

1 σχόλιο:

  1. Πάντως, αν πάμε σε πραξικόπημα, γεγονός, που όλοι φυσικά απευχόμαστε (!), γιατί και το 2011-2012, υπήρχε μία κινητικότητα, στους όρχους, με τα τανκς, θα είχε ενδιαφέρον, σαν θέαμα, να βλέπαμε, μία, κατά προτίμηση, "αριστερή" βουλευτίνα, με gucci φόρεμα, louboutin γόβες και τσάντα louis vouitton, να κρέμεται άψυχη, στο Σύνταγμα ! Θα ήταν μια μορφή Νέμεσης, για όσους υφίστανται τις εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες μιας Κρίσης, που άλλοι προκάλεσαν, παρόλο που κανείς δεν θέλει να φτάσουμε εκεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.