Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

όταν το ατομικό και το γενικό συμφέρον ταυτίζονται !

   Η χθεσινή αιφνιδιαστική επίσπευση της προεδρικής εκλογής, κατά δύο μήνες (μικρή η διαφορά), ασφαλώς αποτελεί την είδηση της ημέρας και είναι βέβαιο, ότι το θέμα της ψηφοφορίας και του αποτελέσματός της, θα μας απασχολεί, όλο το Δεκέμβρη (τουλάχιστον) !
  Εντωμεταξύ, η σημερινή αντίδραση της Αγοράς, με μαζικές ρευστοποιήσεις μετοχών, από ξένα -κυρίως- χαρτοφυλάκια και το γενικό δείκτη στο -10%, αποδεικνύει, ότι η πολιτική σταθερότητα, δεν είναι ανέκδοτο και οι εκλογές, που κάποιοι ζητάνε, δεν είναι ..παιχνίδι.
  Η επιλογή του προσώπου, υπήρξε μετριοπαθής και σχεδόν αναμενόμενη, δεν υπήρξε κάποια τολμηρή διαφοροποίηση, στις έως τώρα συνήθειες, που θα μπορούσε να προκαλέσει αίσθηση π.χ με ένα πρόσωπο εγνωσμένης αξίας, χωρίς πολιτικό χαρακτήρα, το οποίο θα ..ντρεπόταν κάποιος να μην ψηφίσει, με οποιαδήποτε ..δικαιολογία !
   Το πρόσωπο πάντως, είναι το δευτερεύον ζήτημα, εν προκειμένω, ενόψει και των περιορισμένων, έως ανύπαρκτων, αρμοδιοτήτων, που έχει ο ΠτΔ : το κυρίαρχο δίλημμα, είναι, αν θέλουμε πολιτική σταθερότητα ή πρόωρες εκλογές...
   Τα κόμματα, που μονίμως ζητούν εκλογές, είναι βασικά δύο : ΑΝΕΛ και συριζα, ο μεν δεύτερος δικαιολογημένα, ενόψει δημοσκοπήσεων, οι ΑΝΕΛ όμως, γιατί ; Οι δημοσκοπήσεις, δείχνουν, ότι μπαίνουν και δεν μπαίνουν, στην επόμενη Βουλή, σε κάποιες μάλιστα, τόσο αυτοί, όσο και η ΔΗΜΑΡ, είναι ..εξαφανισμένοι, κάτω και από την ..ΑΝΤΑΡΣΥΑ !
   Επομένως, αν το δει κανείς λογικά και ψύχραιμα, οι μόνοι, που θα έπρεπε να θέλουν εκλογές, είναι οι συριζαίοι, όλοι οι άλλοι (δημαρ, ανελ, ανεξάρτητοι), ουσιαστικά ..αυτοκτονούν, εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος, εκτός αν έχουν άλλες δουλειές, που τους περιμένουν έξω και μπορούν να ζήσουν, άνετα και χωρίς τη βουλευτική αποζημίωση...
   Το επίσης περίεργο, είναι, ότι ακόμα και οι ίδιοι οι πολίτες, στο σχετικό ερώτημα, αν θέλουν εκλογές τώρα, απαντούν ΟΧΙ, επομένως, το να ζητάς εκλογές, προφανώς, δεν σε κάνει πιο δημοφιλή, αυτή τη στιγμή !
    Σε κάθε περίπτωση, η εκλογή νέου ΠτΔ, θα κριθεί στο νήμα, από ότι φαίνεται, θα είναι ένα οριακό θρίλερ, που θα διαμορφωθεί με τις ψήφους ελάχιστων βουλευτών, μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού...
    Η σημερινή κατρακύλα του Χρηματιστηρίου, θα έπρεπε να αποτελέσει ένα "καμπανάκι", για όσους ανεύθυνα, ζητάνε εκλογές, τώρα, με ανοικτό ακόμα το ζήτημα της διαπραγμάτευσης, με τους δανειστές μας !
     Στη βάση αυτή, νομίζω ότι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ (ΚΑΙ για τον συριζα) θα ήταν, να υπάρξει συνεννόηση-συμφωνία, με τον συριζα, ότι θα ψηφίσει τον νέο ΠτΔ, εφόσον προσδιοριστεί ημερομηνία εκλογών π.χ για το φθινόπωρο του 2015 : με μία τέτοια κίνηση, ο τσίπρας, θα κέρδιζε σε δημοφιλία, δεν θα έχανε και οι εκλογές, θα διεξάγονταν, σε ένα λιγότερο θολό τοπίο, όπως είναι τώρα, αφού δεν υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία, για την εφεξής χρηματοδότηση της χώρας μας.
     Η μετάθεση των εκλογών, για μερικούς μήνες μετά (..δεν θα πέσει η ζάχαρη στο νερό), δε νομίζω ότι θα ζημίωνε κανέναν, εκτός ίσως από την συγκυβέρνηση, γιατί η φθορά πάντα γίνεται στους κυβερνώντες, όχι στην αντιπολίτευση !
     Από την άλλη, ενδεχόμενες εκλογές, προτού λήξει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, που ολοκληρώνεται σε 2 μήνες, θα ήταν όχι μόνον άκαιρες και άσκοπες, αλλά και αυτοκαταστροφικές...(δεδομένου ότι δεν θα υπάρξει, κατά 99,9% αυτοδυναμία, οπότε θα πάμε σε επαναληπτικές και γενικά σε αστάθεια, έξοδα κλπ)
     Όπως και να έχει, έρχεται και στην πολιτική διαδρομή κάποιου, η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, η ώρα του καθήκοντος, απέναντι στην πατρίδα και το πως απαντάς, σε αυτήν την πρόκληση, έχει συνέπειες ανεξίτηλες, είτε θετικές, είτε αρνητικές, που θα σε συνοδεύουν, ως το θάνατο (εξού και το να παίρνεις θέση, ήδη, από τώρα, για το τι θα κάνεις, χωρίς-πριν να το σκεφτείς, δεν είναι ένδειξη σοβαρότητας και ορθοκρισίας) !


 

2 σχόλια:

  1. Η περίπτωση του ΛΑΟΣ, δείχνει ότι τα κόμματα, που βγαίνουν εκτός Βουλής, τα τρώει η μαρμάγκα, πέφτουν στη λήθη : αυτό είναι, που πρέπει να σταθμίσουν ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ, αφού είναι σχεδόν βέβαιο, ότι οι εκλογές, θα αποτελέσουν την ταφόπλακά τους (σίγουρα για τη δημαρ, πιθανά για ανελ) ! Όσο παραμένεις στη Βουλή, έχεις δημόσιο λόγο, προβολή κλπ, αν βγεις, δεν ασχολείται κανείς, μαζί σου...Θεωρώ, λοιπόν, ότι από την πλευρά της δημαρ, θα υπάρξουν "διαρροές"-ψήφοι θετικοί για ΠτΔ, σχεδόν σίγουρα, από ανελ, πιο δύσκολα, λόγω της δύναμης επιβολής, που έχει ο Καμμένος, στους βουλευτές του (και θα τους πάρει μαζί του, στην αφάνεια) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία ..φήμη, που μόλις κυκλοφόρησε, ότι υπάρχει περίπτωση η Χ.Α να αλλάξει στάση και να ψηφίσει τελικά θετικά για ΠτΔ, προσωπικά, τη θεωρώ καλοδεχούμενη και όχι απορριπτέα, όπως έσπευσαν κάποιοι να (δια)δηλώσουν ! Είναι προφανώς καλύτερο, για τους ίδιους τους βουλευτές της χ.α, να δικαστούν ως τέτοιοι και όχι ως ..πρώην βουλευτές, να έχουν τη βουλευτική αποζημίωση, για να πληρώνουν τα δικαστικά έξοδα και ίσως και μια (ελαφρώς, πολύ ελαφρώς) καλύτερη ποινική μεταχείριση ! Το βλέπω θετικά, γιατί εδώ, όπως ξαναείπα, ισχύει 100%, ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και επειδή, όταν οι άλλοι (συριζα-ανελ-δημαρ) σε πολεμάνε βρώμικα και αθέμιτα, οφείλεις να αντιδράσεις αναλόγως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.