Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αλήθειες και ψέμματα, ενόψει εκλογών !

    Η τελευταία φορά, που κάποιος αποπειράθηκε να κερδίσει εκλογές, λέγοντας αλήθεια, στο λαό, ήταν το 2009, με τον "κουρασμένο" και το αποτέλεσμα είναι γνωστό : υπέστη σαρωτική και ταπεινωτική ήττα, από το ψέμα του "λεφτά υπάρχουν !
  Αντίθετα το 2012, ο Σαμαράς κέρδισε τις εκλογές, λέγοντας ότι θα σκίσει τα μνημόνια, ήτοι πάλι με ψέμα, ενώ τώρα η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, βασίζεται στο ότι "λένε την αλήθεια", σε αντίθεση ίσως με τα ψέματα, που λένε οι άλλοι..
  Η ιστορική εμπειρία, επομένως, διδάσκει ότι, για να καταλάβεις την εξουσία, μεγαλύτερη σημασία και "αξία" έχει το ψέμα, παρά η αλήθεια, ο κόσμος θέλει να ακούσει κάτι, που θα του δίνει, έστω και ψεύτικες ελπίδες, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, από ό,τι συνέβαινε, έως τις εκλογές.
  Στην πορεία βέβαια ο Σαμαράς, κατάλαβε το λάθος του και περιέλαβε πλήθος παροχών ή φόρο-ελαφρύνσεων στο πρόγραμμά του (μετρημένων και εφικτών, πάντως, όχι υπερβολικών, όπως ο συριζα), διότι αν επέμενε στην αρχική γραμμή, θα είχε την τύχη του "κουρασμένου".
   Η ..αλήθεια πάντως είναι, ότι κανένα κόμμα, δε λέει απόλυτα ψέματα ή απόλυτες αλήθειες, κατά κανόνα, μιλάμε για ψέμα, με ολίγη δόση αλήθειας και για αλήθειες, με μπόλικη δόση, από ψέμα, ενώ μήπως δεν είναι ψέμα, το να αποφεύγεις να πεις την αλήθεια ;
   Μέχρι τώρα, το παλιό πολιτικό-κομματικό κατεστημένο, διατηρούνταν στην εξουσία, με τα γνωστά διλήμματα "ή εμείς ή το χάος", το οποίο λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό, το 2012, ωστόσο τώρα, ενώ ξανά-προβάλλεται έντονα, ο κόσμος αφενός έχει κουραστεί, να το ακούει και αφετέρου, δεν το πιστεύει και τόσο πολύ.
   Διότι απλά, αυτοί, που το θέτουν, ΑΠΕΤΥΧΑΝ οι ίδιοι, να μας ..σώσουν και επομένως, ακόμα και αν η άλλη λύση (συριζα) μας οδηγήσει στο χάος, όπως διατείνονται, ο λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του πλέον, σε εκείνους, οπότε σκέφτεται ότι δεν έχει να φοβάται κάτι, αλλά αντίθετα νιώθει την ανάγκη, να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, αφού το παλιό απέτυχε !
   Αυτή είναι και η ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλήθεια, που αρνούνται να δουν οι Σαμαροβενιζέλοι : ότι τον συριζα, τον δυνάμωσαν εκείνοι, ότι εκείνοι απέτυχαν, ότι παρά τις θυσίες του λαού, η χώρα ακόμα φυτοζωεί, ότι το πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε έγκαιρα, εξαιτίας τους, ότι έσπασαν τα μούτρα τους, όταν αποπειράθηκαν να βγουν στις αγορές κ.ο.κ
    Και που οφείλονται αυτά ; Στο ότι δεν υπήρξαν συνεπείς και αξιόπιστοι, απέναντι στους δανειστές, απλά κορόιδευαν την κοινωνία και τους Ευρωπαίους, έβαζαν υπογραφές, χωρίς αντίκρισμα και αναλάμβαναν δεσμεύσεις, τις οποίες ουδέποτε υλοποίησαν, μόνο περιστασιακά και αποσπασματικά μέτρα, απλά για να πάρουν τις "δόσεις" τους και να μην θίξουν την κομματική πελατεία !
    Με βάση τα όσα λέει ο συριζα ή έστω κάποια από τα στελέχη του, ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι υπαρκτός, αλλά ακόμα και αν δεν χρεοκοπήσουμε, το πρόγραμμα, που έχει εξαγγείλει, θυμίζει τις εποχές, που μας οδήγησαν στα Μνημόνια, αντί να προσπαθεί να μας βγάλει, από αυτά, μοιάζει όντως, σαν να θέλει να μας βουλιάξει περισσότερο...
    Βέβαια, για να κάνεις παροχές, ευτυχώς, πλέον, πρέπει να έχεις και την έγκριση των αφεντικών-δανειστών, δεν μπορείς πλέον να κάνεις ό,τι θες, οπότε ή οι περισσότερες υποσχέσεις, θα μείνουν στη "λογική" των προεκλογικών "δεσμεύσεων", που ποτέ δεν τηρούνται ή θα αναγκαστεί να βρει ισοδύναμα μέτρα, τα οποία φυσικά θα είναι αντιλαϊκά και θα δημιουργήσει μεγαλύτερη δυσαρέσκεια.
    Πάντως, αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους, το κούρεμα των καταθέσεων, πρέπει να τονίσω, ότι αυτό συνιστά δήμευση περιουσίας-ατομικής ιδιοκτησίας, που απαγορεύεται ρητά, από το Σύνταγμά μας, θα είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, αν γίνει και δεν ξέρω πως πέρασε αναίμακτα, στην Κύπρο, εδώ όμως θα είναι αιτία "πολέμου" !

1 σχόλιο:

  1. Είναι ..αλήθεια, ότι το τελευταίο εξάμηνο του 2014, η κατάσταση και το κλίμα, στην οικονομία, είχαν κάπως βελτιωθεί και πάρθηκαν ορισμένα, αποσπασματικά, μέτρα ανακούφισης, όπως είχε υποσχεθεί ο Σαμαράς, στη ΔΕΘ...Ωστόσο, η τέως συγκυβέρνηση, είχε το χρόνο, να κάνει αυτό, που έπρεπε, πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά, αλλά δεν το έκανε, έδειξε απροθυμία και ραθυμία, να συγκρουστεί με πελατειακές αντιλήψεις και κατεστημένα-συντεχνιακά συμφέροντα και έτσι, δεν έχει κανέναν άλλον, για να ρίχνει τις ευθύνες, παρά μόνο στον εαυτό της !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.