Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Γιατί θα ψηφίσω "Το Ποτάμι"

    Η απόφαση, για το τι θα ψηφίσει κανείς, εννοώ κάποιος, που είναι αναποφάσιστος και δεν έχει σχέση εξάρτησης-"υποχρέωση", από-απέναντι σε κάποιο κόμμα (με ρουσφέτι ή άλλο τρόπο), όπως π.χ οι ελάχιστοι απολυμένοι του Δημοσίου, που στέκονταν, μπροστά-μπροστά, στις συγκεντρώσεις του Τσίπρα, θεωρώ ότι λαμβάνεται με τη μέθοδο της "εις άτοπον απαγωγής", ήτοι αποκλείοντας αυτά, που δεν μπορεί-δε γίνεται να ψηφίσει !
  Καταρχήν, δεν μπορώ να ψηφίσω ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επειδή είναι τα δύο υπαίτια κόμματα, που όχι μόνον δημιούργησαν τη χρεοκοπία και την Κρίση, αλλά απέτυχαν και στην αντιμετώπισή της, παρά τις ελάχιστες θετικές αλλαγές, στη νοοτροπία τους, οι οποίες όμως επιβλήθηκαν έξωθεν, λόγω της ανάγκης εξασφάλισης των "δόσεών" τους...
  Τα τελευταία δημοσιεύματα-διαρροές, εδώ και έξω, του Τύπου, που αναφέρονται σε σκληρή στάση των δανειστών, οι οποίοι ουσιαστικά μας οδήγησαν σε εκλογές, τα ακούω βερεσέ, διότι αυτό είναι το αποτέλεσμα : η αιτία της στάσης τους, μετράει, ότι δηλαδή η συγκυβέρνηση όχι μόνον δεν ελάμβανε αναγκαία μέτρα, αλλά ΔΕΝ έκανε και όσα είχε συμφωνήσει-υπογράψει, με συνέπεια να μην ολοκληρωθεί το πρόγραμμα έγκαιρα.
  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, από το 2010, που πρώτο-μπήκαμε στα Μνημόνια, έως σήμερα, συνέχισαν τις χρεοκοπημένες πρακτικές, με διορισμούς κομματόσκυλων-κοπρόσκυλων, συνέχισαν να μοιράζουν αφειδώς και μαζικά συντάξεις και εφάπαξ, σε τρωκτικά, σε 40ρηδες και 50ρηδες, αγνόησαν τις ανάγκες της υγιούς κοινωνίας και αντί να λύσουν το πρόβλημα, το επέτειναν, δημιουργώντας κατάσταση σχεδόν ανθρωπιστικής κρίσης (αυτοκτονίες, μετανάστευση, φτωχοποίηση), για να προστατέψουν τους κομματικούς πελάτες !
   Δεν θα μπορούσα ποτέ επίσης, να ψηφίσω συριζα, το νέο ΠΑΣΟΚ, γιατί νιώθω ότι αντί να πηγαίνουμε μπροστά, γυρνάμε στη δεκαετία του 1980, στον άκρατο λαϊκισμό, στην παροχολογία, με ξένα λεφτά, στη δημιουργία ελλειμμάτων, στον σοβιετικό κρατισμό κλπ (εδώ δεν ψήφισα ΓΑΠ το 2009, θα ψηφίσω τώρα Τσίπρα ; ΤΟ ΙΔΙΟ πράγμα είναι).
   Όσοι δεν πήραν το μάθημά τους, το 2009, θα ψηφίσουν Τσίπρα, με τη "λογική", ότι αν δεν κάνει ό,τι υπόσχεται, θα τον μαυρίσουμε στο μέλλον, στις επόμενες εκλογές, ωστόσο, δεν καταλαβαίνω, γιατί να χαραμίσει κανείς, ό,τι πολυτιμότερο έχει, ήτοι την ψήφο του, για ένα πείραμα, που είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα αποτύχει !
   Και φυσικά, δεν μπορεί ο συριζα, να θεωρηθεί ότι φέρνει κάτι νέο ή την ελπίδα : οι περισσότεροι εκεί μέσα, είναι δεκαετίες στην πολιτική (με πρώτο τον αρχηγό του), ενώ τους έχουμε δει-δοκιμάσει, ως αντιπολίτευση...Όταν δεν έκαναν σωστή αντιπολίτευση, γιατί να πιστέψω, ότι θα κάνουν σωστή κυβέρνηση ;
    Γιατί δεν ψηφίζω χ.α, φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αιτιολόγηση, είναι θέμα κοινής-ανθρώπινης λογικής, αιτιολόγηση ψυχιατρική, χρειάζονται όσοι ακόμα την ψηφίζουν !
    Οι ανελ, έχουν για πρόεδρο, ένα από τα πολλά προϊόντα του κομματικού σωλήνα της ΝΔ, άτομο χωρίς ένσημα πραγματικά, βλέπουν παντού συνομωσίες και πλεκτάνες και ΚΥΡΙΩΣ, δεν έχουν το ελάχιστο μυαλό (ή το ξέρουν, αλλά σκόπιμα παραπλανούν, όπως όλα τα αντί-Μνημονιακά κόμματα), για να καταλάβουν, ότι το Μνημόνιο, είναι ένα αποτέλεσμα, όχι η αιτία, που η ελληνική κοινωνία υποφέρει σήμερα...
     Για το Τζέφρι απλά πιστεύω, ότι τελικά είναι προτιμότερο, για όλους και για τον ίδιο, να αποσυρθεί σε κάποιο νησί, να παίζει την κιθάρα του και να κάνει τους μπάφους του (και δεν το λέω με κακία) !
     Τέλος, ο Καρατζαφέρης, είναι υπό δικαστική διερεύνηση, για μίζες, οπότε δεν μπορεί κάποιος, να τον εμπιστευτεί, όσο υπάρχει εκκρεμότητα, ενώ συχνά εκφράζει ακροδεξιές απόψεις, που δε μου ταιριάζουν...
    Το Ποτάμι, τώρα, είναι η μόνη νέα φρέσκια πρόταση (μαζί με την Τελεία, ίσως), κατεβαίνει για πρώτη φορά, σε βουλευτικές εκλογές, στην αρχή χλευάστηκε, από το κατεστημένο, όμως θα είναι η μεγάλη έκπληξη, η νέα πολιτική δύναμη της χώρας (επομένως, από αυτή την άποψη, όλοι εμείς, που θα το ψηφίσουμε, θα αισθανόμαστε νικητές, το βράδυ της Κυριακής, έστω και από την 3η θέση) !
    Δεν θα αναλύσω περαιτέρω (θετικά) γιατί το ψηφίζω, διότι από την αρχή, είπα ότι θα ασχοληθώ, με ό,τι δεν αξίζει να ψηφίσω και στο Ποτάμι, δεν βρήκα (σοβαρό) λόγο, για να ΜΗΝ το ψηφίσω, όπως με τους άλλους, πρόκειται για ψήφο θετική πάντως, αληθινά χρήσιμη (όσο και αν δεν αγγίζει το τέλειο, το ιδανικό, η λογική είπαμε εξαρχής, είναι ότι στους τυφλούς, βασιλεύει ο μονόφθαλμος), για μία συνομωσία του Καλού, απέναντι στο τόσο Κακό και Άσχημο, που μας απειλεί...
    Εύχομαι, όσοι δεν έχουν κομματικές αγκυλώσεις-εξαρτήσεις, να ενισχύσουν, να φουσκώσουν το Ποτάμι, με παραπόταμους, από δεξιά και από αριστερά, για να μεγαλώσει και να παρασύρει το Παλιό, στο πέρασμά του, όσο πιο φουσκωμένο είναι το Ποτάμι, το βράδυ της Κυριακής, τόσο πιο πολύ, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο, διαφορετικό μέλλον, για τις επόμενες γενιές (αφού οι τωρινές, όσοι είναι άνω των 20 χοντρικά, είναι σχεδόν χαμένες) !

 

1 σχόλιο:

  1. Θα μπορούσα επίσης να ψηφίσω το Βασίλη Λεβέντη και την Ένωση Κεντρώων, διότι, κανείς λογικός άνθρωπος, δεν μπορεί να διαφωνήσει με όσα λέει και είναι κρίμα, που δεν μπήκε στους συνδυασμούς κάποιου άλλου κόμματος, αφού θα ήταν χρήσιμη η παρουσία και ο λόγος του, στη Βουλή ! Ορισμένοι τον λένε "γραφικό', όμως όσα έχει πει, στο παρελθόν, έχουν επιβεβαιωθεί, με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.