Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Φέρτε τα λεφτά (ΜΑΣ) πίσω !

    Από την (ελεγχόμενη) χρεοκοπία μας, το 2010, έως σήμερα, έχουν κάνει φτερά, δεκάδες δισ ευρώ, από τις ελληνικές τράπεζες, ενώ μόνον τους τελευταίους 3 μήνες, "αναλήφθηκαν" άλλα 20 και πλέον δισ., προς ξένες τράπεζες, θυρίδες, στρώματα και σεντούκια.
  Οι φωνές, που ζητούν την επιστροφή των χρημάτων αυτών, τα οποία έχουν απόλυτη ανάγκη οι τράπεζές μας και η οικονομία μας γενικότερα, είναι ελάχιστες : κάποιοι ..ξένοι οικονομολόγοι και από το εσωτερικό, βρέθηκε μόνον ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος (βάσει "πόθεν έσχες", από τους πιο "φτωχούς", τυχαίο ;), να παρακαλέσει τους συναδέλφους του, να επιστρέψουν τα χρήματα, στην Ελλάδα (και φυσικά έκαναν πως δεν άκουσαν) !
  Για όσους πήραν τα χρήματά "τους", από τις τράπεζές μας, ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός, είναι "ανθέλληνες", μιλάμε για προδότες και η ..πλάκα είναι, ότι αυτοί είναι ή ήταν, κάποτε, κρατικοί υπάλληλοι, εν ευρεία εννοία, που σημαίνει αφενός, ότι είχαν ορκιστεί πίστη στην πατρίδα και αφετέρου, ότι πληρώνονται, με κρατικό-δημόσιο χρήμα, που ανήκει στην κοινωνία-φορολογούμενους και όχι στους ίδιους.
   Το λυπηρό είναι, πως ανάμεσά τους, είμαι βέβαιος, ότι βρίσκονται και πολλοί στρατιωτικοί, απόστρατοι ή εν ενεργεία και δείχνουν έτσι πως αντιλαμβάνονται την έννοια της ..φιλοπατρίας, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, όπως τώρα !
   Είναι καιρός, όλοι αυτοί, να πληρώσουν το τίμημα, για το ότι έβαλαν το προσωπικό, πάνω από το συλλογικό-γενικό συμφέρον, το οποίο υποτίθεται υπηρέτησαν ή υπηρετούν και φάνηκαν αχάριστοι, απέναντι σε όσα έλαβαν, από το ελληνικό κράτος.
    Σίγουρα, δεν είναι όλα τα λεφτά, που έκαναν φτερά, "μαύρα", ορισμένοι τα έχουν δουλέψει, εν όλω ή εν μέρει μάλλον (π.χ ο υπάλληλος της Βουλής, που πήρε 400 χιλιάρικα εφάπαξ, τι θα πει ; ότι τα δικαιούνταν ;), σημασία έχει, ότι τα χρειάζεται η οικονομία μας και πρέπει να επιστρέψουν, γιατί η εκροή των καταθέσεων, συντηρεί τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανάγκης για νέα δάνεια κλπ.
   Φρονώ, ότι η κυβέρνηση, θα πρέπει να τάξει μία σύντομη προθεσμία, για την επιστροφή των χρημάτων, εκεί όπου ανήκουν και μετά να επιβάλλει έναν εφάπαξ φόρο, της τάξης του 10%, ως είδος (αναγκαίας) τιμωρίας, σε όλους και αρκετά μεγαλύτερο, σε όσους, δεν τα επιστρέψουν !
    Τα επιχειρήματα, ότι είναι δικαίωμά μου, να πηγαίνω τις καταθέσεις μου, όπου θέλω, τα ακούω βερεσέ, διότι, όταν είσαι ή ήσουν κρατικός υπάλληλος (βουλευτής, στρατιωτικός, δικαστικός, πανεπιστημιακός, γιατρός κλπ), ΔΕΝ έχεις δικά σου λεφτά, τα χρήματά σου, ανήκουν στην κοινωνία, στον φορολογούμενο, που σε πλήρωνε και σε πληρώνει (σε αντάλλαγμα, για κάποιες υπηρεσίες, που προσέφερες, υποτίθεται τουλάχιστον και αυτό σχετικό είναι).
     Τα γνωμικά του τύπου ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες και ότι κανένας δεν τα πήρε μαζί του, ξέρω ότι ελάχιστα θα συγκινήσουν, γι' αυτό είναι καιρός, να υποχρεωθούν τα τρωκτικά, να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους, στη χώρα μας, που τις έχει περισσότερο ανάγκη, από ποτέ, ώστε να κλείσουν και κάποιες τρύπες και χρηματοδοτικά κενά !
     Είναι καιρός να καταλάβουν και οι τελευταίοι, ότι ή μαζί θα σωθούμε ή μαζί θα καταρρεύσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.