Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η εφαρμογή των Νόμων δεν είναι ..ντροπή

    Ένα μέλος του κοινοβουλίου, του νομοθετικού σώματος, που ..ψηφίζει τους Νόμους, δήλωσε, για την χθεσινή "αθώωση" του Κασιδιάρη, ότι ντρέπεται, για την απόφαση, ενώ οι Δικαστές, απλά ..εφάρμοσαν το Νόμο (και αξίζουν συγχαρητήρια, όχι επειδή έκαναν το καθήκον τους, αλλά λόγω της δημοσιότητας και του γενικότερου κλίματος, που είχε διαμορφωθεί) !
   Ο Κικίλιας, ο οποίος είναι (ή δηλώνει) γιατρός, έχει τη δικαιολογία, ότι δε γνωρίζει τα νομικά, ωστόσο όφειλε να έχει ενημερωθεί και να μην αντιδράσει, όπως ο μέσος άσχετος τηλεθεατής ή χρήστης των αντισόσιαλ μίντια, μιλώντας για αθώωση, ενώ δεν υπήρξε κάτι τέτοιο.
   Ο Κασιδιάρης δεν αθωώθηκε, δεν θα μπορούσε να είχε αθωωθεί, για ένα έγκλημα, που διέπραξε ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων τηλεθεατών και το οποίο είναι καταγεγραμμένο, σε βίντεο (νόμιμο, όχι σαν της χ.α και των ανελ), ήταν ένοχος, απλά δεν τιμωρήθηκε, δεν επιβλήθηκε ποινή, απαλλάχτηκε από την κατηγορία.
    Η απαλλαγή του κατηγορούμενου, που είναι ένννοια διαφορετική, από την αθώωση, οφείλεται, στο ότι η κομμουνίστρια της Εκάλης, δεν έκανε μήνυση, εντός τριμήνου, ως όφειλε, για να κινηθεί η ποινική δίωξη, αλλά πήγε στο Δικαστήριο, για να υποστηρίξει, με πάθος, την κατηγορία, μιλώντας σχεδόν, ...για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εις βάρος της !
    Προκειμένου, να ξεπεραστεί ο σκόπελος της ανυπαρξίας έγκαιρης μήνυσης (ή έγκλησης, όπως είναι πιο σωστό), οι διωκτικές Αρχές, βάφτισαν το κρέας, ως ψάρι (που είναι πολύ της μόδας, τελευταία) και ασκήθηκε ποινική δίωξη, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, κάτι το οποίο όμως δεν αποδείχτηκε φυσικά...
     Το μόνο "παράθυρο", το οποίο μάλλον δεν σκέφτηκαν, οι Εισαγγελικές Αρχές, θα ήταν να διωχθεί, για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και πάλι όμως δύσκολα (αυτό θα μπορούσε να γίνει π.χ δεκτό, αν η Κανέλλη φορούσε γυαλιά και της τα είχε σπάσει, οπότε θα κινδύνευαν τα μάτια της).
     Από το βίντεο επίσης, προκύπτει μία σχετική πρόκληση εκ μέρους της, οπότε, ούτε ως απρόκλητη σωματική βλάβη, θα μπορούσε να περάσει και να ξεπεραστεί η ανυπαρξία έγκαιρης, εντός τριμήνου, έγκλησης !
     Από την άποψη αυτή, η απόφαση του Δικαστηρίου, υπήρξε ορθή, διότι, όσο κατεστραμμένος και αν είναι ο κατηγορούμενος, ακόμα και ένας ναζί, δικαιούται μία Δίκαιη Δίκη και να δικαστεί με τους Νόμους, που ισχύουν, για όλους μας, διότι αύριο, στη θέση του, μπορεί να κάθεται ένας από εμάς ή ο ..Κικίλιας και να επικαλεστεί ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ νόμους, υπέρ του.
     Στην ποινική Δίκη, ο σκοπός δεν (πρέπει να) αγιάζει τα μέσα, οι κανόνες Δικαίου, πρέπει να γίνονται σεβαστοί χωρίς εξαιρέσεις ! Άλλωστε, αυτό δεν αλλάζει σε κάτι, το ποιόν της χ.α, ως εγκληματικής οργάνωσης, ούτε "ξεπλένει" τα μέλη της και όπως οι συγκεκριμένες διατάξεις, χθες, χρησιμοποιήθηκαν υπέρ τους, αύριο, κάποιες άλλες, θα χρησιμοποιηθούν εναντίον τους και τότε πάλι θα είναι ορθή η (καταδικαστική) απόφαση.
     Το χθεσινό αποτέλεσμα, επαναφέρει, με τον πλέον δραματικό τρόπο, την αξία, που έχει, για έναν κατηγορούμενο, να χρησιμοποιεί υπέρ του, όλα τα πιθανά "παράθυρα" του Νόμου, για να απαλλαγεί, ακόμα και αν είναι προφανώς ένοχος !
     Διότι δεν είναι μόνον η ανυπαρξία έγκαιρης έγκλησης, αλλά και πολλοί άλλοι παράγοντες, που μπορούν να οδηγήσουν σε απαλλαγή, όπως η παραγραφή του αδικήματος κλπ και εκεί είναι, που χρειάζεται ο δικηγόρος, διότι, αν και τα Δικαστήρια, είναι υποχρεωμένα, να τα ελέγχουν όλα αυτά, αυτεπάγγελτα, στην πράξη, δεν συμβαίνει φυσικά, λόγω φόρτου εργασίας ή και αμέλειας..
     Η απαλλαγή ενός ενόχου, για τυπικούς λόγους, εύλογα δημιουργεί πικρίες και στενοχώριες, για μη απόδοση δικαιοσύνης, θίγει το περί Δικαίου αίσθημα, ειδικά σε ακραίες περιπτώσεις, τυπικών σφαλμάτων, όπως η απουσία μίας υπογραφής σε έκθεση (για την οποία μάλιστα, μπορεί να μην ευθύνεσαι καν εσύ !), όμως εδώ ακούγεται, από το παρελθόν, η φωνή "dura lex sed lex" και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο Νόμος, κατά το δοκούν, αλλά να εφαρμόζεται πάντα (αφού αυτός είναι ο προορισμός του και εκφεύγει από την εξουσία του δικαστή το ...αν θα τον εφαρμόσει) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.