Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ο συριζα ΠΡΕΠΕΙ να ηττηθεί !

     Το ερώτημα "τι να ψηφίσω ;", είναι ίσως πιο βασανιστικό από ποτέ, ενόψει των εκλογών της 20.9, όπως δείχνει και ο πολύ μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων (μεταξύ των οποίων και ο γράφων), ενώ θα είναι πολλοί εκείνοι, που θα αποφασίσουν, την τελευταία στιγμή, μετά τα debates κλπ.
   Το μόνο σίγουρο, είναι, πως οι εκλογές ΈΠΡΕΠΕ να γίνουν, παρά τις αιτιάσεις, κυρίως της ΝΔ (που φαίνεται πως τελικά, θα είναι το πρώτο κόμμα και θα λάβει το μπόνους των 50 εδρών), διότι η απομόνωση των Λαφαζάνηδων, δεν είναι ..κομματική, αλλά Εθνική υπόθεση !
   Όπως ο ασθενής με καρκίνο, δεν έχει διλήμματα, αν πρέπει να εγχειριστεί ή όχι, για να φύγει ο όγκος, έτσι και ο Τσίπρας, ορθά έπραξε, θέλοντας να διώξει τον καρκίνο, από το κόμμα του, δηλαδή ουσιαστικά από την κυβέρνηση (αν ήταν αντιπολίτευση, δεν θα ένοιαζαν κανέναν τα εσωκομματικά αυτού του σκοτεινού συνασπισμού της δήθεν αριστεράς).
   Όσο καλοπροαίρετος και αν είναι κάποιος, ακόμα και από εκείνους, που ψήφισαν συριζα το Γενάρη, θεωρώ, ότι πολύ δύσκολα θα βρει λόγο, να (ξανά)ψηφίσει ένα κόμμα, που προξένησε τη μεγαλύτερη ζημιά, στο μικρότερο δυνατό χρόνο, σε μία χώρα και παρά τρίχα (κυριολεκτικά) να προξενήσει ανήκεστη βλάβη και εθνική καταστροφή !
    Οι πειραματισμοί κρατικοδίαιτων τρωκτικών, όπως ο Βαρουφάκης και οι λοιποί καθηγητάδες, βουλευτές και υπουργοί του συριζα, που νόμιζαν ότι θα πείσουν τα 500 εκατομμύρια Ευρωπαίων, να συνεχίσουν να τους ταΐζουν, άνευ προϋποθέσεων, λίγο έλειψε να μας οδηγήσουν, 50 χρόνια πίσω, ενώ μας οδήγησαν στην ανυποληψία, στην απομόνωση, στην ύφεση και τη διαρκή τρομοκρατία..
    Το επιχείρημα ότι το χαμόγελο, η αισιοδοξία και η ανάπτυξη, θα επανέλθουν, με κυβέρνηση ΝΔ, είναι κάπως αστείο, ωστόσο πολλοί θα το πιστέψουν, λόγω της τόσο δυσάρεστης εμπειρίας της "πρώτης και καλά φοράς αριστεράς" και επειδή στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος !
     Πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος, για να μην βλέπει, ότι ο συριζα, που φαγώθηκε να έρθει στην εξουσία, την οποία κατέλαβε με εκβιαστικό τρόπο, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ να κυβερνήσει, αλλά και ότι δεν είναι ούτε τώρα έτοιμος, διότι, παρά την εκδίωξη των Λαφαζάνηδων, υπάρχουν ακόμα πολλά ναυάγια, στις τάξεις του, που μπερδεύουν την βούρτσα, με το άλλο..
     Είναι μεν θετικό, ότι ο συριζα εξυγιαίνεται, σιγά σιγά, ενστερνίζεται τη Λογική κλπ, ωστόσο θα ήταν μάλλον τρελό, να του ξανά εμπιστευτεί κανείς, τη διακυβέρνηση της χώρας, μετά από όσα έκανε και δεν έκανε αυτούς τους 7 μήνες, της αριστερής παρένθεσης (είπαμε ότι έχουμε κοντή μνήμη, αλλά όχι και έτσι) !
     Είναι ανάγκη, η επόμενη κυβέρνηση, να έχει κορμό τη ΝΔ, το μοναδικό αντίπαλο δέος, αυτή τη στιγμή, ως λύση ανάγκης περισσότερο, παρά γιατί ο κόσμος εμπιστεύεται, ως λιγότερο κακή λύση δηλαδή και ο συριζα, να "ψηθεί" ακόμα στην αντιπολίτευση, έως ότου γίνει έτοιμος να κυβερνήσει.
     Άλλωστε, η όποια κυβέρνηση συνασπισμού σχηματιστεί, μετά τις εκλογές, αν δεν εφαρμόσει άμεσα και ορθά τα συμφωνηθέντα, αλλά και δεν κάνει γρήγορα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, θα πέσει και πάλι γρήγορα, ως ώριμο φρούτο, αν η ΝΔ (κυρίως) δεν αποδείξει ότι έμαθε το μάθημά της, ότι δηλαδή έχασε την εξουσία, από τους δημαγωγούς-ψεύτες του συριζα, από δικά της λάθη και παραλείψεις, τότε μοιραία θα την ξανά χάσει !
     Το βασικό χαρακτηριστικό των επερχόμενων εκλογών, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η ενίσχυση των μικρότερων κομμάτων, η πολυσυλλεκτικότητα της νέας Βουλής, πράγμα αναπόφευκτο και ίσως αναγκαίο, καθώς οι εποχές των αυτοδυναμιών, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και επειδή ο κόσμος κατάλαβε την απάτη των μεγάλων (πάλαι ποτέ) κομμάτων και ψάχνει κάτι, που να τον εκφράζει περισσότερο.
      Πάνω από όλα, πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ψηφίζουμε ΗΡΕΜΑ και ΝΗΦΑΛΙΑ, όχι υπό καθεστώς, πραγματικής ή προσποιητής, οργής, που οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα, από εκείνα, που (υποτίθεται) ότι μας νευρίασαν !
      Για όσους λένε, δήθεν απογοητευμένοι : "χ.α για να τελειώνει η υπόθεση", προτείνω να ρίξουν μία, να κάνουν ένα παγωμένο ντους, για να ηρεμήσουν και να ξεθολώσει ο εγκέφαλος και μετά να αποφασίσουν πιο ορθά..
     

1 σχόλιο:

  1. Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο, της μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ και νέου, Ευρωπαϊκού συριζα, είναι λογικό όλοι να νιώσουμε κάπως μ@λ@κες, ανεξαρτήτως του τι θα έχουμε ψηφίσει, ωστόσο οφείλουμε και εμείς και οι πολιτικοί, να ξεπεράσουμε τα όποια κολλήματα (και κωλύματα), όταν μιλάμε για το καλό και τη σωτηρία της χώρας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.