Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

άλλοι σπέρνουν και άλλοι θερίζουν !

     Ο αγωγός ΤΑΡ, που εγκαινιάζεται σήμερα, από την παρούσα κυβέρνηση, ήταν ιδέα της προηγούμενης, ωστόσο όλοι θα θυμούνται τα εγκαίνια του Τσίπρα και όχι ό,τι προηγήθηκε.
  Το ίδιο συμβαίνει και με το μεγάλο πρότζεκτ του Ελληνικού, η σύμβαση υπογράφτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, όμως, όπως όλα δείχνουν, θα υλοποιηθεί, από την παρούσα, τα εύσημα και τα οφέλη, θα τα καρπωθεί και πάλι άλλος !
  Ασφαλώς, ένα κράτος έχει και πρέπει να έχει συνέχεια, δεν μπορεί, με την αλλαγή, κάθε φορά, κυβέρνησης, να ανατρέπονται, όσα (καλά) είχε κάνει η προηγούμενη, ειδικά όταν δεσμεύεται και από υπογραφές υπουργών κλπ.
   Βέβαια, είναι αλήθεια, πως ο συριζα, που κέρδισε τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και δεν έχει καμία σχέση με τον σημερινό, έχοντας στις τάξεις του, τα γνωστά κατάλοιπα του σοβιετισμού, απέρριπτε, μετά βδελυγμίας, κάθετί (όπως τα δύο αυτά -σημαντικά- έργα, ΤΑΡ και Ελληνικό) που θέλει να αλλάξει το μέλλον και την εικόνα της χώρας, προς το καλύτερο, σε ΌΛΑ τα επίπεδα.
   Η μετατροπή της χώρας, σε ενεργειακό κόμβο, δεν θα μειώσει απλά την ανεργία, θα αυξήσει το ΑΕΠ και τα κρατικά έσοδα, αλλά θα δημιουργήσει και νέες συμμαχίες, με άλλα Κράτη, γεγονός, που θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη (σε διπλωματικό και όχι μόνον επίπεδο).
    Με άλλα λόγια, η απόκτηση οικονομικών συμφερόντων, από τρίτους, στην χώρα μας, αυτόματα, τους καθιστά συμμάχους και πρόθυμους, να προστατεύσουν αυτά τα συμφέροντα και εμμέσως την ίδια την χώρα μας, αν κάποιος άλλος, τολμήσει να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα και τις επενδύσεις τους !
    Γι' αυτό, είναι σημαντικό να συνεχιστούν και να ενθαρρυνθούν οι ξένες επενδύσεις, όπως οι αγωγοί, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι σιδηρόδρομοι και γενικά τομείς, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, ο τουρισμός και οι υποδομές.
    Η αλήθεια είναι, ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινούνταν και η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά ...δεν πρόλαβε, όπως είναι αλήθεια όμως, ότι η παρούσα, κινείται πολύ πιο γρήγορα, σε όλα τα επίπεδα, όπως π.χ οι αποκρατικοποιήσεις (στην αξιολόγηση βέβαια, υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις) !
    Βέβαια, το μεγάλο ερώτημα, είναι, κατά πόσον, θα δρέψει τους μελλοντικούς καρπούς, από τις σημερινές της κινήσεις, η κυβέρνηση συριζανελ ή θα πάθει, με την σειρά της, το ίδιο, ήτοι θα πέσει, προτού γίνουν ορατά τα οφέλη, από τους πολλούς και θα ωφεληθεί κάποιος άλλος...
     Διότι, όπως έχουμε πει, αυτή είναι η κατάρα των δημαγωγών και λαϊκιστών, που εκλέγονται με ψέματα (ή ..αυταπάτες), όταν επιστρέφουν στον ρεαλισμό και κάνουν αυτό, που πρέπει και όχι ό,τι ανεδαφικό ή καταστροφικό (εντούτοις ..φιλολαϊκό) υπόσχονταν προεκλογικά, ο κόσμος, θεωρεί ότι εξαπατήθηκε, δεν βλέπει τα καλά, που γίνονται, στέκεται στο παρελθοντικό γεγονός της κοροϊδίας (ηθελημένης ή και αθέλητης, μέσω αυταπατών) και τους "μαυρίζει".
     Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτική είναι Δράση, Αποτέλεσμα και Έργο, δεν είναι ούτε σχέδια επί χάρτου, ούτε θεωρίες, ούτε κούφια λόγια και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, ότι αυτή η κυβέρνηση, τολμάει και παράγει έργο και χειροπιαστά αποτελέσματα (να μην την ματιάσουμε), προχωράει πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά, από τους προηγούμενους, που ..."άπλωναν τον τραχανά" άσκοπα και έχασαν την εξουσία, χωρίς να καταλάβουν πως !
    Πρέπει να κατανοήσουν όλοι, ότι, για να αλλάξει εικόνα και μέλλον, μία χώρα, που καταστρεφόταν σταδιακά, αλλά συστηματικά, επί σαράντα χρόνια, δύο τρόποι υπάρχουν : είτε, με αντίστοιχους ρυθμούς, αργά και σταδιακά, σε ...άλλα σαράντα χρόνια, είτε γρήγορα, με πιο αποφασιστικές όμως κινήσεις και τομές.





1 σχόλιο:

  1. Σε σχέση, με την παρατήρηση της τελευταίας παραγράφου π.χ, οι αναγκαίες απολύσεις στο Δημόσιο, για να μειωθούν τα βάρη, στους υπόλοιπους και να πάρει ανάσες η Οικονομία, θα μπορούσαν να γίνουν με αστείους ρυθμούς, όπως επιχείρησε (τελείως ανεπιτυχώς) η προηγούμενη κυβέρνηση ή με βάση τη Λογική και την πίεση της πραγματικότητας (οικονομικής και κοινωνικής) και τις αρχές της Δικαιοσύνης ! Το να διώξεις 3000 αργόσχολους, από το Δημόσιο, είναι σαν να δίνεις νερό του Καματερού, σε καρκινοπαθή, ούτε καν ασπιρίνη, δηλαδή...Το νούμερο των απολύσεων, πρέπει να είναι εξαψήφιο, ο,τιδήποτε κάτω από 100000, θα είναι ημίμετρο και απλά, θα μεταθέτει το πρόβλημα, στο μέλλον ! Εκτός αυτού, θεωρώ πως είναι προτιμότερο, να δίνεις περισσότερα, σε λιγότερους, παρά ψίχουλα, σε πολλούς (διότι, με τους "κόφτες", μοιραία, οι μισθοί στο Δημόσιο, θα γίνουν φιλοδωρήματα, αργά ή γρήγορα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.