Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

πως γίνεσαι Υπουργός, στην Ελλάδα ;

      Σήμερα, επειδή τυχαίνει να έχει την ονομαστική του εορτή, κανονικά, θα έπρεπε να ευχηθώ "Χρόνια Πολλά", όμως περισσότερο μου βγαίνει η ευχή "καλά κρασιά" !
  Αναφέρομαι στον (υφ)υπουργό Βερναρδάκη, ο οποίος θέλησε προχθές, να απαντήσει σε μία ανακοίνωση του ΣΕΒ, ο οποίος μιλούσε για την ανάγκη μείωσης του δημόσιου τομέα και ...εκλογίκευσης των αμοιβών σε αυτό (που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι 100% μεγαλύτερες, από τις αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα, χωρίς φυσικά να υπάρχει λόγος, μάλλον το αντίθετο και με ευθεία παραβίαση του Συντάγματος), μέσω μάλιστα φβ (αυτό δεν είναι τόσο τραγικό, εδώ υπάρχουν κοτζάμ πολιτικοί αρχηγοί, που ασκούν πολιτική, με ...τιτιβίσματα).
  Ο κ. Βερναρδάκης, ο οποίος έγινε βουλευτής από σπόντα, επειδή παραιτήθηκε ο Σακελλαρίδης, είναι ένας από τους δεκάδες καθηγητές, που απαρτίζουν την κυβέρνηση συριζανελ (πρόκειται σίγουρα, για παγκόσμιο ρεκόρ, όλων των εποχών, παραπέμπω και σε όσα είχα γράψει παλιότερα, για την "χούντα των καθηγητάδων"), ήτοι δημόσιος υπάλληλος και μάλιστα σε ένα από τα "ειδικά" μισθολόγια.
   Ομολογώ, ότι μου έκανε μεγάλη εντύπωση, όταν διάβασα το βιογραφικό του, ότι έχει υπάρξει, για ένα διάστημα και επιχειρηματίας, με δικιά του εταιρία δημοσκοπήσεων, διότι με όσα ανέφερε, θα έπαιρνα όρκο, ότι υπήρξε μόνον κρατικοδίαιτος δημόσιος υπάλληλος, στην ζωή του (βέβαια, όταν ...επιχειρείς, με την σιγουριά της μονιμότητας του καθηγητή, δεν μιλάμε ακριβώς, για επιχειρηματικότητα) !
   Τα δύο βασικά "επιχειρήματά' του, για να αποστομώσει τον ΣΕΒ, ήταν : πρώτον, ότι τα μέλη του, επωφελούνται από το ΕΣΠΑ και δεύτερον, ότι "έχουν φτιαχτεί", από τις συναλλαγές τους, με το "κακό" (δηλαδή, καλό, για αυτόν) Δημόσιο.
    Όσον αφορά το ΕΣΠΑ, μιλάμε για κοινοτικό και όχι εθνικό χρήμα και πρόκειται για μία "πικραμένη ιστορία", από όποια πλευρά και αν την δεις : από το γεγονός, ότι το άχρηστο Δημόσιό μας, δεν μπορούσε καν να απορροφήσει τα πακέτα, που έστελνε η Ε.Ε και τα χρήματα πήγαιναν χαμένα, εξ αιτίας της δικής του ανικανότητας και γραφειοκρατίας, ότι έμπαινες και μπαίνεις σε αυτό, μόνο με βύσμα και μόνο με βύσμα, πληρώνεσαι, στην ώρα σου, ότι υπάρχουν φωτογραφικοί "διαγωνισμοί", ότι υπάρχουν εταιρίες φαντάσματα-τρωκτικά, που ζουν μόνον από ΕΣΠΑ, ότι δίνονται χρήματα, για άχρηστες εφαρμογές και έργα και τέλος, ότι υπάρχουν ψίθυροι, για κυκλώματα κρατικών υπαλλήλων, που παίρνουν μίζες κλπ (βλ. και περίπτωση Τομπούλογλου).
    Η μεγαλύτερη πλάνη, το μεγαλύτερο όμως ψέμα, είναι το δεύτερο, ότι όποιος συναλλάσσεται, πουλάει προϊόντα και υπηρεσίες ή κατασκευάζει έργα, για το Δημόσιο, βγαίνει ωφελημένος.
    Η πραγματικότητα, είναι πολύ διαφορετική : η εικόνα της διαλυμένης ιδιωτικής οικονομίας, των κλειστών καταστημάτων και της τεράστιας ανεργίας, οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, στο λάθος, που έκαναν πολλοί επιχειρηματίες να εμπιστευτούν και να συναλλαχθούν, με έναν χρεοκοπημένο απατεώνα, ήτοι το ελληνικό Δημόσιο.
    Όταν το ελληνικό κράτος και οι τράπεζές του (κατά πλειοψηφία) χρεοκόπησαν το 2010 και σταμάτησαν να πληρώνουν, για ήδη παρασχεθείσες υπηρεσίες, έργα και προϊόντα, δημιουργήθηκε ένας φαύλος κύκλος, που οδήγησε χιλιάδες επιχειρήσεις (που είτε είχαν να παίρνουν οι ίδιες χρήματα, είτε έμμεσα, από αυτές, που είχαν να παίρνουν) στο λουκέτο και χιλιάδες ανθρώπους, στην ανεργία.
    Δεν είναι μόνον τα έξι (;) δισ. συσσωρευμένα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες (μερικά εδώ και δέκα χρόνια, ακόμα και με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις), είναι και άλλες, μεγαλύτερες και χειρότερες απατεωνιές (μπροστά στις οποίες η μαφία της Ν. Ιταλίας, μοιάζει με παιδική χαρά), ότι δηλαδή έρχεται εκ των υστέρων, το Δημόσιο και "κουρεύει" μονομερώς τα χρήματα, που είχε συμφωνήσει να πάρει ο ιδιώτης, σου λέει, με Νόμους και (ν)τροπολογίες, που περνάει την νύχτα, ότι τόσα θα πάρεις και άμα σου αρέσει και άσχετα τι είχαμε συμφωνήσει-υπογράψει !
    Είναι στρατηγική επιλογή αυτής της κυβέρνησης (και των προηγούμενων, αλλά όχι σε αυτό τον βαθμό) να πληρώνει στην ώρα τους και με κάθε τρόπο, μόνον τους κρατικοδίαιτους κηφήνες υπαλλήλους του και τους συνταξιούχους (νεκρούς, ζωντανούς-νεκρούς, άγαμες θυγατέρες μέσης ή τρίτης ηλικίας κλπ), τους μούφα ανάπηρους-τεμπέληδες και λοιπούς, που ζουν από επιδόματα και γενικά, από τα έτοιμα, χωρίς να παράγουν ή να προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία και όχι τους ιδιώτες προμηθευτές του, που αγωνίζονται να επιβιώσουν, σε ένα εχθρικό περιβάλλον, υπερφορολόγησης και αφαίμαξης, προκειμένου πληρώνονται, όπως είπαμε τα πάσης φύσεως τρωκτικά (και παράλληλα πελάτες-ψηφοφόροι).
   Και σε τελική ανάλυση, ...είναι κακό, να πληρώνεται ο ιδιώτης, όταν έχει παράσχει υπηρεσίες ή προϊόντα στο Κράτος ; Είναι το πιο λογικό πράγμα στον κόσμο και όμως δαιμονοποιείται, ακόμα και από υπουργούς της κυβέρνησης !
     Ελπίζω, να μην έχει γεννηθεί σε κανέναν ο αντίλογος, ότι υπήρχαν στο παρελθόν υπερτιμολογήσεις κλπ, γιατί αυτό είναι δουλειά του ίδιου του Κράτους, να μην το επιτρέψει, αλλά δεν θα υπήρχαν Χριστοφοράκοι, αν δεν υπήρχαν Κάντες και Σμπώκοι, ήτοι επίορκοι και μιζαδόροι κρατικοί υπάλληλοι, άρα όλα πάλι εκεί καταλήγουν, στο διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο Δημόσιο...





1 σχόλιο:

  1. Για να καταθέσω και την προσωπική μου εμπειρία, συναλλαγής με το Δημόσιο, ως εργοδότη, έχω κάνει δύο παραστάσεις, σε κακουργήματα, για το πρόγραμμα νομικής βοήθειας, σε αλλοδαπούς κατηγορούμενους, που ήταν άποροι, έχω καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά πληρωμής, από τον περασμένο Σεπτέμβρη και ακόμα περιμένω ! Μιλάμε για υποθέσεις ..του 2013 και του 2014, ενώ με διάταξη που ψηφίστηκε νύχτα και είναι σίγουρα αντισυνταγματική και αντίθετη με τον Κώδικα περί δικηγόρων, ορίστηκε ότι σε αυτές τις υποθέσεις, η αμοιβή θα είναι πιο κάτω, από τα ..ελάχιστα νόμιμα όρια του Κώδικα (καμία αντίδραση από δικηγορικούς συλλόγους) ! Αν δεν απατώμαι, τα χρήματα αυτά, προέρχονται από μη εθνικά κονδύλια και επομένως, θα έπρεπε να καταβάλλονται άμεσα και χωρίς "κούρεμα"...Το ελληνικό Δημόσιο, σου ζητάει να είσαι συνεπής προς αυτό, στις πληρωμές σου, ακόμα και για παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια, απειλώντας μάλιστα και με ποινικές κυρώσεις, ενώ το ίδιο, δεν είναι ΠΟΤΕ συνεπές, πληρώνει όπως και όποτε του καπνίσει και χωρίς καμία κύρωση, εις βάρος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.