Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

το Τέρας του Φρανκεστάιν

     Ένα βασικό ηθικό δίδαγμα του σχετικού μύθου, είναι αυτό : ότι πολλές φορές οι άνθρωποι, ακόμα και με καλή πρόθεση, φτιάχνουν κάτι, το οποίο όμως, στην πορεία, γίνεται ανεξέλεγκτο σε διαστάσεις (κάθε είδους) και στο τέλος, στρέφεται εναντίον τους !
  Ο μύθος αυτός, ταιριάζει γάντι, στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης (κυρίως βέβαια, από το 1981 και μετά, με την επέλαση της σοσιαληστρικής λαίλαπας) και το Τέρας έχει όνομα (ελληνικό Δημόσιο), όπως και Δημιουργό (πολιτικό σύστημα, βολευτές κλπ κυβερνώντες, ...όλοι οι ανεύθυνοι, που έκατσαν σε καρέκλες ...ευθύνης).
  Σήμερα, μετά από έξι χρόνια ανθρωποκτόνων Μνημονίων, που ήρθαν αναπόφευκτα λόγω χρεοκοπίας, ως άμεση συνέπεια αλόγιστης κρατικής σπατάλης (κάθε είδους) και υπερδανεισμού, το ελληνικό Δημόσιο, μισθοδοτεί, περίπου 1.000.000 άτομα !
   Για να ρίξουν στάχτη, στα μάτια τους, όχι στα δικά μας, ανακοινώνουν μικρότερα νούμερα, κοντά στις 700.000 χιλιάδες, όμως η αλήθεια είναι αυτή, ότι ΌΛΟΙ μαζί, όλες οι κατηγορίες Δ.Υ (και είναι πολλές, μόνιμοι, αορίστου-ορισμένου, συμβασιούχοι, μπλοκάκια, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ και ό,τι μπορεί ή δεν μπορεί να φανταστεί κανείς), αγγίζουν ή και ξεπερνούν ελαφρώς το 1 εκατομμύριο, ήτοι 1 στους 3 εργαζόμενους, σχεδόν, είναι Δ.Υ.
   Αν δε συνυπολογίσεις, ότι 1 στους 3 Έλληνες, σχεδόν, είναι συνταξιούχος ή ζει με κάποιο επίδομα (και εδώ υπάρχουν πολλές κατηγορίες), καταλαβαίνεις, ότι δεν υπάρχει καμία σωτηρία, για αυτή την χώρα, αν δεν ληφθούν, πιο σοβαρά, πιο ριζικά και αποτελεσματικά μέτρα, από τις αυξήσεις των (ήδη υπέρογκων)φόρων και εισφορών, που κατευθύνονται σε αυτό το άπατο και σκοτεινό πηγάδι...
    Η παραδοχή αυτή, οδηγεί και σε μία άλλη, ότι πριν την χρεοκοπία, ο αριθμός αυτός, ήταν περί το 1.300.000, αφού σχεδόν 300.000 τρωκτικά, έσπευσαν να εγκαταλείψουν το πλοίο, όταν άρχισε να μπάζει νερά, από τις τρύπες, που ...αυτοί, είχαν ανοίξει, κάνοντας χρήση σκανδαλωδώς ευνοϊκών, για τους ίδιους, διατάξεων και πήραν παχυλά εφάπαξ και σύνταξη, ίση ή μεγαλύτερη, από τον τελευταίο τους μισθό.
    Επί έξι ολόκληρα χρόνια, τόσο οι εδώ κυβερνώντες, όσο και οι δανειστές, κλείνουν τα μάτια σε μία αμείλικτη, αλλά προφανή πραγματικότητα και παίρνουν ημίμετρα (απλά για την εξασφάλιση της "δόσης"), που απλά μεταθέτουν το πρόβλημα, στο μέλλον και αυτός είναι και ο λόγος, που η Ελλάδα, είναι η μόνη χώρα, που δεν βγήκε από τα Μνημόνια και ακόμα δεν έχει φανεί φως στο τούνελ !
   Οι όποιες περικοπές έγιναν, σε μισθούς Δ.Υ και συντάξεις, μοιάζουν με τις χημειοθεραπείες, που συρρικνώνουν προσωρινά, τουλάχιστον, τον όγκο, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, αν δεν μπει νυστέρι να κοπεί ο καρκίνος, της ελληνικής κοινωνίας (πρώτιστα) και οικονομίας, κανένα φορομπηχτικό μέτρο δεν θα αποδώσει.
    Οι Δ.Υ εξακολουθούν να απολαμβάνουν σκανδαλωδώς μεγαλύτερες αμοιβές, από τις αντίστοιχες στον ιδιωτικό τομέα και με πολύ πιο "χαλαρές" εργασιακές συνθήκες και ένα σωρό άλλα προνόμια, χωρίς καμία νομική ή ηθική δικαιολογία...
    Οι επιλογές, είναι, επομένως, δύο : είτε απόλυση 300.000 τρωκτικών, που δεν είναι και τόσο απαραίτητοι, για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες (όσες έχουν αντικείμενο), είτε μείωση όλων των μισθών κατά 20% χοντρικά (από τον πρώτο π.χ βουλευτή έως τον τελευταίο), οτιδήποτε άλλο, θα είναι απλά ημίμετρο, όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί ...κάποιος Πρωθυπουργός, τόσο το καλύτερο.
    Αν τώρα δεν μπορεί να το αντιληφθεί ή το αντιλαμβάνεται, αλλά στρουθοκαμηλίζει, κακό στον εαυτό του και στην χώρα κάνει, οι αριθμοί είναι εκεί και είναι αμείλικτοι, δεν αλλάζει η πραγματικότητα, αν κλείσεις τα μάτια...
    Πριν 10 ημέρες, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, δήλωσε και επίσημα, αυτό που λέμε εδώ και έξι χρόνια : "εμείς προτείναμε στην κυβέρνηση να μειώσει τις κρατικές δαπάνες, αλλά αυτοί προτίμησαν να αυξήσουν περισσότερο τους φόρους" !
    Ως γνωστόν, η αγελάδα (2 στους 3 εργαζόμενους, του ιδιωτικού τομέα) μπορεί να παράγει συγκεκριμένη ποσότητα γάλακτος, όσο και αν την πιέσεις, όσο και αν την ταΐσεις, παντού στην Φύση, αλλά και στην κοινωνία, υπάρχουν Όρια, αν τα ξεπεράσεις, η αγελάδα, μπορεί να ψοφήσει και τότε θα καταλάβεις τι σημαίνει πείνα και πόσο προτιμότερο είναι το λίγο, από το καθόλου...
    Όπως είπαμε εξαρχής, το αποκρουστικό και αδηφάγο τέρας, που δημιούργησαν οι εγκληματίες τέως κυβερνώντες και συνεχίζουν να τροφοδοτούν και οι επόμενοι, έχει μεγαλώσει τόσο, έχει αποκτήσει τόση δύναμη, που και αυτοί, που το δημιούργησαν, το φοβούνται πλέον, του κάνουν όλα τα χατίρια και δεν τους περνάει καν, από το μυαλό, να το δυσαρεστήσουν, οι δημιουργοί έγιναν όμηροι και θύματα του δημιουργήματός τους !
      Βέβαια, όπως και να το κάνουμε, ο δημιουργός, παραμένει πάντα ανώτερος, από το δημιούργημα και μπορεί, αν θέλει και έχει την τόλμη, με χειρουργικές κινήσεις, να μειώσει το μέγεθος του τέρατος, ώστε να μην τρομάζει και τον ίδιο και για να μην καταστρέψει ό,τι υγιές, έχει απομείνει όρθιο.
     

1 σχόλιο:

  1. Το διαρκές βόλεμα "ημετέρων" σε κρατικές αργομισθίες και η εμφύσηση στους πολίτες, της νοοτροπίας να μπουν στο Δημόσιο, για να παίρνουν πιο εύκολα περισσότερα χρήματα, από έναν "σίγουρο" εργοδότη (...που το 2010 πτώχευσε), οδήγησε στις σημερινές ανεξέλεγκτες καταστάσεις, όπου το Κράτος δεν ήξερε πόσους και γιατί πληρώνει ! Έφτιαχναν και φτιάχνουν μονίμως χρεοκοπημένες δημόσιες εταιρίες, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, άχρηστους "φορείς", (δήθεν) ανεξάρτητες Αρχές και ό,τι άλλο μπορεί ή δεν μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους, για να βολέψουν αργόμισθους και έχασαν την μπάλα...Κάποιοι αυτονομήθηκαν, λειτουργούν ως "κράτος εν κράτει", δεν απογράφονται, δεν δίνουν στοιχεία, δεν εφαρμόζουν κρατικές εντολές και αποφάσεις, δεν συμμορφώνονταν με το ενιαίο μισθολόγιο, άρχισαν να έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι ξεχωριστοί ή ανώτεροι, από τους άλλους και η επίσημη Πολιτεία, η εκάστοτε Κυβέρνηση, απλά παρακολουθεί, δεν μπορεί ή μάλλον δεν θέλει να επιβάλλει τη θέλησή της, στο Τέρας, που οι ίδιοι δημιούργησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.